Friday, September 20, 2013

A început GAUDEAMUS, Carte Şcolară 2013


Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară, ajuns în acest an la cea de a XI-a ediţie, va avea loc în perioada 19 – 29 septembrie într-un pavilion expoziţional amplasat, în premieră, într-un spaţiu îndrăgit şi uşor accesibil tuturor bucureştenilor: Piaţa Universităţii.
Ediţia 2013 se înscrie în seria aniversară dedicată împlinirii a 85 de ani de la prima transmisiune a postului public de radio – 1 noiembrie 1928 – şi a 20 de ani de la iniţierea Programului LECTURA – Târgurile GAUDEAMUS.

Fie că sunteţi elev, părinte, cadru didactic sau "doar" iubitor de lectură, la GAUDEAMUS Carte Şcolară veţi găsi cu siguranţă ceva util. 
Oferta ediţiei cuprinde: 
- gama completă de manuale şi auxiliare aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru anul şcolar 2013–2014
- o largă paletă de materiale didactice, destinate atât studiului individual, cât şi activităţii în clasă
- sute de titluri din bibliografia şcolară, din literatura română şi universală
- lecţii interactive pe suport multimedia
- cele mai recente apariţii editoriale.

Programul de vizitare al târgului este zilnic între orele 10.00 şi 20.00. Intrarea este liberă.

Ediţia 2013 a Târgului vă oferă prilejul să fiţi generoşi şi să participaţi la proiectul Cărţile se întorc acasă. Dacă vi se pare că biblioteca a devenit neîncăpătoare, dacă ştiţi că vor trece ani până când unele dintre cărţile din ea vor mai fi răsfoite, vă invităm să aduceţi volumele care vă prisosesc la GAUDEAMUS. Multe dintre cărţile acum uitate şi neglijate pot încă să aducă multă bucurie. Pe parcursul ultimilor trei ani, peste 70.000 de volume provenite din donaţii din partea expozanţilor şi a dumneavoastră, vizitatorii Târgurilor GAUDEAMUS, au ajuns în biblioteci publice şi şcolare din mediul rural. Cărţile donate cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Carte Şcolară 2013 vor avea ca destinaţie bibliotecile şcolare din localităţile din sud-estul ţării, distruse de inundaţiile din ultimele zile.

sursa informaţiilor: site-ul organizatorilor Radio Romania: www.gaudeamus.ro

No comments:

Post a Comment

Comentarii