Tuesday, September 24, 2013

Ateliere de creativitate la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii

Încep înscrierile la atelierele de creativitate din cadrul Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”
Teatrul Ion Creangă a dat startul înscrierilor pentru atelierele de creativitate dedicate copiilor cu vârsta de 3-6 ani din cadrul celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”. Prin aceste activităţi încercăm să punem în valoare capacitatea şi potenţialul copilului mic de a se implica, de a participa şi de a învăţa prin interacţionarea cu obiectele din jur, dar mai ales cu celelalte persoane.

Astfel, atelierele din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” au următoarele tematici și caracteristici:

Muzica şi jocul
Sâmbătă, 28 septembrie, ora 11.00
Coordonatori: Nicoleta Angheloiu şi Andrada Pascu - Compania de teatru MiniArtShow
Durată: 45 min.

Descriere: Ana, o fetiţă de 7 ani s-a săturat să mai exerseze la flaut. Când aceasta strigă "urăsc muzica!", apare Zâna muzicii, care îi arată că muzica poate fi şi distractivă. Prin jocuri distractive vom învăţa împreună gama lui Do major, vom afla povestea flautului fermecat şi vom face o formaţie împreună cu cei mici. La final fiecare copil va pleca acasă cu un instrument muzical.
Spațiu de desfășurare: Grădinița Miruna, str. Nerva Traian nr. 160

Copacul magic
Duminică, 29 septembrie, ora 11.00
Coordonatori: Voicu Hetel şi Marina Secaşiu - Teatrul Ion Creangă
Durata: 50 minute
Descriere: Atelierul îşi propune să dezvolte imaginaţia copiilor şi unele abilităţi practice folosind o poveste cu un mesaj simplu: timpul petrecut alături de cei dragi este nepreţuit. Copiii vor afla, prin mijloacele teatrului de umbre, lucruri interesante despre nuca de cocos, iar părinţii lor vor avea şansa de a redescoperi jocul, construind, alături de ei, un copăcel magic.
Spațiu de desfășurare: Teatrul Ion Creangă, Sala Studio "Cornel Todea"

Poveşti senzoriale - Călătoriile lui Ivan
Sâmbătă, 5 octombrie, ora 11.00
Coordonator: Beatrice Iordan – Compania de teatru Hopa-Trop
Durata: 50 minute
Descriere: Atelierul face parte din seria numită Poveşti senzoriale care își propune să ajute copiii să exploreze universul basmului prin intermediul simțurilor: al văzului (prin teatru de umbre), al auzului (cu ajutorul unor pseudoinstrumente și instrumente simple ce acompaniază sonor întreaga poveste), al mirosului (cu ajutorul unor plante sau mirodenii) şi al simțului tactil. Atelierul îmbină teatrul, muzica, jocurile şi improvizația.
Spațiu de desfășurare: Teatrul Ion Creangă, Sala Studio „Cornel Todea”

Pentru înscrieri, vă rugăm să trimiteți un e-mail cu datele dumneavoastră (nume, prenume, vârsta copilului, număr de telefon si adresă de e-mail), la adresa: magda.coroiu@teatrulioncreanga.ro, până miercuri, 25 septembrie, ora 18.00. Veţi primi confirmarea înscrierii, precum şi alte detalii, în data de 27 septembrie. Numărul de locuri este limitat, iar prețul biletului pentru fiecare atelier este de 15 lei/persoană și va fi achitat înainte de eveniment.

Pentru mai multe detalii despre cele 3 ateliere organizate de Teatrul Ion Creangă, precum și întreg programul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, puteți afla de pe site-ul: www.fitc.ro, www.teatrulioncreanga.ro și de pe pagina de Facebook/FestivalTeatrupentruCopii.

Organizator: Teatrul Ion Creangă

No comments:

Post a Comment

Comentarii