Wednesday, November 21, 2012

Premieră la Teatrul copilăriei

Teatrul Ion Creangă anunţă premiera oficială a spectacolului Noddy în data de 25 noiembrie, cu începere de la ora 11.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani nr.53. 


Adaptarea este realizată de David Wood, după Enid Blyton, regia artistică este semnată de Attila Vizauer şi scenografia gândită de Viaceslav Vutcariov. Distribuţia este exclusiv feminină: Camelia Andriţă, Alexandrina Halic, Julieana Drăghici, Ani Creţu, Mihaela Beţiu, Nicoleta Rusu, Maria Ţăran, Cerasela Popescu, Vera Linguraru, Marioara Sterian, Marcela Andrei, Mirela Busuioc, Iuliana Costiniu, Marina Secaşiu. 

Noddy, celebrul personaj de poveste al desenelor animate din anii ’50, poposeşte în Oraşul Jucăriilor, acolo unde singurele limite permise sunt cele ale imaginaţiei, iar nepoftiţi sunt doar cei care şi-au neglijat dreptul la visare. Transformând scena Teatrului Ion Creangă în terenul de joacă al unei fantezii muzicale, în care vom recunoaşte melodii Beatles şi spiritul ''flower-power'', spectacolul Noddy propune un firesc al imaginarului, în care realitatea concretă, a regulilor sociale, se contopeşte cu născocirile pline de viaţă ale minţii unui copil-păpuşă care-şi permite să(-şi) inventeze lumea după propriul plac. 

“Pentru ei, copiii, desigur, isprăvile lui Noddy sunt cele care contează. Pentru noi (părinţi, bunici) pe lângă atenţia şi grija ca ei să fi înţeles, să le fi plăcut povestea, spectacolul poate naşte şi un strop de nostalgie. Îmi imaginez, la sfârşitul spectacolului, un domn care iese din sală de mână cu o fetiţă de numai câţiva ani. Ea fredonează melodia din final despre Oraşul Jucăriilor, iar el murmură, doar pentru sine, versurile Beatles-ilor: Is there anybody going to listen to my story / All about the girl who came to stay?” declară Attila Vizauer, regizorul spectacolului. 

Reprezentaţia este dedicată copiilor cu vârsta de peste 5 ani şi a fost susţinută, în avanpremieră, de Teatrul Ion Creangă, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” din acest an. Veniţi să vedeţi Noddy – o poveste minunată, un oraş cum nu s-a mai văzut, un oraş al jucăriilor!


No comments:

Post a Comment

Comentarii