Sunday, September 16, 2012

Pe urmele arhitectului Cristofi Cerchez

La împlinirea a 140 de ani de la naşterea arhitectului Cristofi Cerchez (1872-1955), Asociaţia Istoria Artei organizează activităţi culturale în vederea readucerii în atenţia publicului bucureştean a creaţiei şi a personalităţii arhitectului. Activitatea acestuia poate fi urmărită de-a lungul a 47 de ani, fiind un reprezentant de seamă al stilului neoromânesc.

În perioada 8 septembrie - 17 noiembrie 2012, în fiecare sâmbătă, Asociaţia Istoria Artei organizează tururi ghidate gratuite în două zone, alternativ: 
1. Şosea - Parcul Filipescu - Parcul Bonaparte şi 
2. Grădina Icoanei - blvd. Carol - str. Mântuleasa - str. Remus - piaţa Sf. Ștefan - str. Popa Nan. 
Astfel, va exista ocazia de a vizita şi de a povesti despre principalele 17 imobile bucureştene din traseul urban „Pe urmele arh. Cristofi Cerchez prin Bucureşti”.

Din data de 17 septembrie, în şcolile şi instituţiile partenere, vor avea loc ateliere de istoria arhitecturii bucureştene, destinate elevilor claselor I-IV, urmate de tururi ghidate la diverse vile proiectate de arh. Cerchez.

În cadrul proiectului au fost realizate două materiale tipărite: o hartă ”Traseu urban arh. Cristofi Cerchez” şi un caiet de activităţi creative inspirate din lucrările arh. Cristofi Cerchez.

Proiectul ”Pe urmele arh. Cristofi Cerchez prin Bucureşti” beneficiază de finanţarea Ordinului Arhitecţilor din România, din taxa de timbru de arhitectură.

Pentru mai multe detalii şi înscrieri: http://asociatiaistoriaartei.blogspot.ro/ şi http://cristoficerchez.blogspot.ro/

No comments:

Post a Comment

Comentarii