Wednesday, September 5, 2012

Muzeul copilăriei deschide a patra sală

Muzeul Naţional al Ţăranului Român îşi aşteaptă vizitatorii vineri, 14 septembrie 2012, ora 18.00, la vernisajul celei de-a patra expoziţii a Muzeului Copilăriei, "Descoperirea lumii, acasă şi la şcoală", care va avea loc la Sala Irina Nicolau.

Din comunicatul organizatorilor aflăm că, se spune, încă din prima zi de viaţă începem să murim câte puţin. E posibil, dar în copilărie, curiozitatea este cea care salvează. Din această perspectivă, cei care hrănesc foamea de descoperiri a copilului sunt părinţii şi şcoala mică. În acest fel, ei devin responsabili de performanţele viitorului adult şi totodată, mult mai important, de păstrarea pe perioade cât mai lungi a stării proaspete de interogaţie.

Şoarece de sat, şoarece de oraş sau de bibliotecă, copiii învaţă pretutindeni prin aceleaşi mijloace, prin observaţie, imitaţie, întrebare şi răspuns, într-un cuvânt, prin comunicare permanentă.

Despre felul în care lumea este descoperită celor mici, sau cum se dezvăluie misterele ei mereu de la început, se pot spune nenumărate poveşti. O parte dintre ele pot fi cunoscute în această a patra expoziţie temporară din proiectul european „Copilăria. Rămăşiţe şi Patrimoniu”.

Expoziţia "Descoperirea lumii, acasă şi la şcoală" va putea fi vizitată până pe 14 octombrie 2012, de marţi până duminică, între orele 10.00 – 18.00. Intrarea este liberă.

Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul organizatorilor.

Muzeul Copilăriei - Descoperirea lumii, acasă şi la şcoală. A patra expoziţie, a patra sală
14 septembrie – 14 octombrie 2012, Sala Irina Nicolau
Muzeul Naţional al Ţăranului Român 

No comments:

Post a Comment

Comentarii