Monday, September 24, 2012

Ateliere Studio Creativ, de ilustraţie de cărţi Vellant, la fundaţia Lowental

Începând din data de 3 octombrie, Studio Creativ, împreună cu Editura Vellant, îi aşteaptă cu drag pe copii la un nou program de ateliere de creaţie, desfăşurate la Fundaţia Lowendal.

Cele mai frumoase poveşti apărute la Editura Vellant primesc toamna aceasta haine noi în cadrul atelierelor de ilustraţie pentru cei mici susţinute de Studio Creativ sub acoperişul primitor al Fundaţiei Löwendal. Patru poveşti Vellant vor fi citite, desenate şi folosite ca pretext pentru inventarea unora noi:
1. Seminţe de cabane
2. Povestiri după Shakespeare
3. Basme de pretutindeni şi 
4. Poveşti la gura sobei.

Primul din cele patru ateliere se desfăşoară miercuri, 3 octombrie, între orele 18:00 şi 20:00, şi porneşte de la povestea Seminţelor de cabane, spusă de Philip Lechermeier, ilustrată de Eric Puybaret şi tradusă de Şerban Foarţă.

Micii ilustratori înscrişi la atelier vor putea descoperi povestea fantastică a lui Alphonso de Copacabana, care vizitează rând pe rând cabana de turtă dulce a a micilor Hänsel şi Gretel, cabana arboricolă, cabane de mătase, cea de nisip, cabana din cărţi de joc, pe cea de la capătul pământului şi multe, multe altele. Ilustratorii-exploratori vor avea inspiraţie din plin pentru propriile lor cabane desenate multicolor în cadrul atelierului.

Detalii suplimentare:
Atelierele se desfăşoară în perioada 3 octombrie – 28 noiembrie.
Fiecare atelier durează două ore, între orele 18:00 şi 20:00 şi în cadrul acestora copiii vor experimenta diverse tehnici de ilustrare (desen, pictură, colaj etc.)

Atelierele sunt gândite pentru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani.

Programul următoarelor ateliere:

17 octombrie: Povestiri după Shakespeare
14 noiembrie: Basme de pretutindeni,
28 noiembrie: Poveşti la gura sobei

Participarea se face pe bază de înscrieri.
Mai multe detalii despre înscrieri, tarife şi locaţie găsiţi pe site-ul organizatorilor.

No comments:

Post a Comment

Comentarii