Thursday, April 5, 2012

Flautul fermecat, pentru copii, la Operă

Studioul Experimental de Operă şi Balet (SEOB) „Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naţionale Bucureşti a pregătit luna aceasta o nouă premieră pentru copii: opera „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart.

Sâmbătă, 7 aprilie, de la ora 11.00, în Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti, cei mici, dar şi părinţii şi bunicii lor sunt invitaţi să asculte una dintre cele mai frumoase creaţii mozartiene, adaptată pentru copii de regizoarea Anda Tabacaru Hogea şi de scenografa Adriana Urmuzescu.

Opera, interpretată în limba română, este ultima creaţie pentru teatrul liric a compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart şi spune povestea de dragoste dintre un prinţ, Tamino, ajuns într-un ţinut îndepărtat, care doreşte să o salveze pe iubita sa, Pamina, din ţara unui înţelept. În toate încercările sale, el este ajutat de un vânător de păsări, comicul Papageno, care în final îşi va găsi şi el dragostea adevărată. Peripeţiile celor doi, descrise muzical în unele dintre cele mai frumoase arii şi duete compuse vreodată, se sfârşesc cu bine, astfel că virtutea, curajul şi înţelepciunea, aflate în lumea înţeleptului Sarastro, înving puterile întunericului, reprezentate de celebrul personaj al Reginei Nopţii.
Alături de „Camera copiilor” de Modest Petrovici Musorgski şi „Cutia cu jucării” de Claude Debussy, spectacolul „Flautul fermecat” este a treia premieră pentru cei mici a Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” în stagiunea curentă. Împreună cu producţiile anterioare pentru copii ale Studioului, aceste spectacole îndeplinesc unul dintre principalele obiective ale Operei Naţionale Bucureşti, acela de a atrage publicul tânăr şi foarte tânăr către arta muzicii şi cea a dansului, către genul operei şi cel al baletului, demers confirmat de afluenţa de public la acest gen de spectacole din ultimele stagiuni.

Mai multe informaţii pe site-ul Operei Române.

No comments:

Post a Comment

Comentarii