Wednesday, April 4, 2012

Expoziţie de Icoane pe sticlă la MŢR



Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Irina Tapalagă vă invită cu bucurie marţi, 10 aprilie 2012, ora 18, la vernisajul expozitiei de icoane pe sticla realizate de Irina Tapalaga, Sub semnul tradiţieiCăutarea de sine.

La începutul Săptămânii Mari din Postul Paştelui, traseul spiritual al acestor icoane ne va fi de folos în căutarea şi asumarea propriului drum, cel al libertăţii interioare.

Irina Tapalagă a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secţia Muzeologie. După câteva expoziţii de piese vestimentare în ţară, a plecat în Normandia pentru o perioadă de trei ani, unde a participat cu icoane pe sticlă la diverse târguri şi expoziţii. Întoarcerea în ţară a fost marcată de debutul unei cariere în publicitate pe care o continuă şi astăzi cu succes. Colecţia de icoane pe sticlă pe care ne-o propune, pe lângă încercarea de a perpetua o tradiţie cunoscută, este specială prin întinderea în timp. Icoanele au fost realizate de-a lungul a douăzeci de ani, ca o paralelă constantă şi foarte dragă a activităţii publicitare.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Foaier până pe 22 aprilie, de marţi până duminică, între orele 10.00-18.00.

No comments:

Post a Comment

Comentarii