Monday, March 19, 2012

Paşte luminat şi ouă de încondeiat

În aşteptarea bucuriei Paştelui, asociaţia De dragul artei propune în zilele de sfârşit de săptămână până la Paşte, în Muzeul Naţional al Ţăranului Român, un program special de educaţie creativă adresat familiilor cu copii între 2 şi 6 ani: Paşte luminat şi ouă de încondeiat. Programul propune două tipuri de activităţi într-un singur program care durează o oră: vizită interactivă într-una din sălile de muzeu şi un atelier creativ.

Programul porneşte de la povestea simplificată a Paştelui printr-un joc de asociere între copii-copaci şi fiul lui Dumnezeu. Fiecare e suflet în bătaia vântului sau în lumina soarelui şi retrăieşte în câteva secunde viaţa lui Iisus pentru a înţelege bucuria din ziua Paştelui. Apoi se trece la veselia de culoare şi forme de pe ouăle încondeiate din vitrina ticsită de frumuseţi fragile şi decorative. La nivelul copiilor, vitrina plină de ouă va dezvălui elemente recognoscibile pentru ochii selectivi ai copiilor. Jocurile continuă cu ouă învârtite, rostogolite, decorate şi pictate. Unele mari, altele mici, unele pline cu surprize colorate, altele bune de pictat. În joacă, despre ceva serios, cu veselie, despre Paşte. În atelier copiii vor decora ouă, iar programele pentru 4-6 ani vor beneficia de prezenţa Ramonei Guran, sculptorul din echipa De dragul artei. 

Programele se desfăşoară după următorul orar:
· sâmbată, 24 martie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
· sâmbată, 24 martie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
· duminică, 25 martie, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani
· sâmbată, 31 martie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
· sâmbată, 31 martie, ora 11.30, familii cu copii de 3-4 ani
· duminică, 1 aprilie, ora 10.30, familii cu copii de 4-6 ani
· sâmbată, 7 aprilie, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani
· sâmbată, 7 aprilie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
· duminică, 8 aprilie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0747 027 353. Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/familie formată din doi membri, 50 lei/familie formată din trei membri, 60 lei/ familie formată din patru membri etc.

Asociaţia îşi propune dezvoltarea creativităţii si încurajarea curiozităţii naturale ale copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie prin diverse activităţi de improvizaţie artistică.

No comments:

Post a Comment

Comentarii