Sunday, June 15, 2014

Petreceţi ziua de naştere cu Harap-Alb


Pentru că îţi doreşti o zi de naştere în care micuţul tău să poată intra alături de prietenii săi în lumea basmelor, Asociaţia Da’ De Ce (fostă De Dragul Artei) îţi propune un concept original de petrecere în care tortul, urările şi cadourile sunt integrate în aventuroasa poveste a lui Harap-Alb, toate găzduite în casa şi grădina minunatei Zeppelin Schule, din strada Icoanei, nr. 17A.

Una din provocările meseriei de părinte din ziua de astăzi este să găseşti mereu idei noi prin care să-ţi provoci copilul la joacă şi la noi descoperiri. Ziua de naştere a micuţului este unul din cele mai importante evenimente ale anului aşa că îţi doreşti mai mult decât obişnuitele activităţi de face-painting sau animale din baloane. Din acest motiv echipa de educatori Da’ De Ce îţi propune să te laşi învăluit de mrejele uneia dintre cele mai frumoase poveşti româneşti, Harap-Alb.

Cei mici vor asculta povestea lui Harap-Alb conduşi pe tărâmul imaginar de tehnica teatrului de hârtie Kamishibai printr-o serie de ilustraţii colorate. O călătorie nu poate începe fără o transformare, aşa că sărbătoriţii, fetiţe şi băieţi, alături de prietenii lor, îşi pun pelerine şi ţinute cavaleri şi sunt gata să înfrunte orice urs, spân, magie sau vultur în aventura care se aşterne înaintea lor. Păşind prin povestea noastră, copiii vor fi asistaţi de însuşi Harap-Alb, dar şi de înţeleapta Sfântă Duminică, urmând ca la sfârşit să o salveze pe frumoasa Ileana, fata împăratului Roş, din mâinile Spânului cel rău.

Salvatul de prinţese nu este o muncă uşoară, astfel că micuţii curajoşi vor trebui să treacă, pe rând, prin toate probele prin care trece şi Harap-Alb în poveste. Mai întâi, va trebui să-i aducem Spânului salate din grădina ursului, aşa că în liniştea cea mai deplină, pentru a nu-l trezi pe cumătrul urs, vom pescui salatele cu ajutorul magneţilor magici. Odată trecută această probă, Harap-Alb va avea nevoie de ajutor ca să poată reconstitui pielea cu nestemate a Cerbului fermecat. Pentru a aduna pietrele preţioase ascunse în sticluţe, ne vom folosi de mingii şi de ochii noştri ageri. Apoi vom ajuta un muşuroi de furnici să treacă peste ape cărându-le peste un pod îngust. Aceia dintre noi care-am scăpat uscaţi, trebuie acum să-l ajutăm pe Harap-Alb să separe bobiţele de soia de cele de fasole- o muncă de migală pentru mânuţe harnice şi agile. Apoi, asemenea lui Ochilă, copiii vor trebui să nimerească o pasăre suspendată în cer, aşa cum Ochilă a dibuit-o pe Ileana cea transformată în pasăre.

Odată trecut şi acest hop, micuţii ajutori de Harap-Alb vor fi obosiţi, aşa că eroul nostru îi va conduce în sala de mese unde, asemenea destoinicilor Setilă şi Fomilă, vor prinde puteri pentru a duce la bun sfârşit sarcina de a găsi prinţesa. Astfel învioraţi, curajoşilor li se va testa spiritul de observaţie pentru că dintre două Ilene identice vor trebui s-o recunoască pe cea adevărată cu ajutorul reginei albinelor. Trecută şi această ultimă probă, Spânul va fugi ruşinat. Copiii o vor putea dezlega pe Ileana şi vor dansa alături de ea şi de Harap-Alb într-o atmosferă magică. După tort, surprizele vor continua, iar cei mici vor învăţa să-şi bricoleze singuri săbii cavalereşti, precum şi coroniţe de prinţese.

Petrecerea durează aproximativ 3 ore, se adresează copiilor cu vârste între 3 şi 7 ani şi poate găzdui un grup de maxim 10-12 copii și părinții acestora. Taxa de petrecere pentru copii şi părinţi este de 1560 de lei şi include: spațiul prietenos de la Zeppelin Schule, un educator şi un actor cu experienţă în lucrul cu copiii, un moment de cca 20 de minute de Teatru Kamishibai (Povestea lui Harap-Alb în 27 de ilustraţii), conceptul/scenariul petrecerii respectiv reinterpretarea poveştii, crearea jocurilor şi probelor şi recuzita aferentă, închirierea de costume pentru copii şi educatori, materiale necesare atelierului), muzică de dans în ritm de basm, invitaţii rimate în format digital. La cerere, pachetul standard se poate completa cu meniuri din partea serviciului de catering Băcănia Veche şi cu pachet fotografic oferit de Roxana & Daniel Susca Photography. Echipa Da’ De Ce poate oferi si concepte de petreceri personalizate, în funcţie de preferinţele micuţilor, dând viaţă poveştilor, cărţilor şi filmelor preferate. Mai multe detalii pe http://www.asociatiadadece.ro/program/petreceri-Harap-Alb/.

Rezervarile se fac cu cel putin 14 zile înainte de data dorită, de luni, ora 10.00 până vineri, ora 16.00 la e-mail: inscrieri@asociatidadece.ro (este necesară precizarea numelui programului, numărul copiilor şi al adulţilor iar înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor). Detalii legate de tarife şi modalităţile de plată: http://www.asociatiadadece.ro/program/ petreceri-Harap-Alb/

No comments:

Post a Comment

Comentarii