Friday, May 31, 2019

Cărțile copiilor, de ziua lor, la Bookfest


Editura Cartea Copiilor îşi așteaptă cu drag cititorii și prietenii la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XIV-a (29 mai - 2 iunie), în pavilionul B2 al Romexpo. Editura va avea peste 100 de titluri disponibile la standul său, ce vor beneficia de reduceri de 25-30%.

Printre noutățile absolute ale editurii pe care cititorii le vor descoperi la Bookfest 2019 se numără:


• „Jurnalul din cutiile de chibrituri”, de Paul Fleischman
, cu ilustraţii de Bagram Ibatoulline: Aflată în vizită la străbunicul ei, o fetiță găsește o colecție neobișnuită de cutii de chibrituri. În fiecare cutie se află o amintire și o poveste: un sâmbure de măslină, o agrafă, un bilet la meci, câteva litere de plumb folosite pe vremuri în tipografii și multe alte lucruri pe care străbunicul le-a adunat încă de când era copil pentru a nu-și uita satul sărac din Italia unde s-a născut, călătoria cu familia spre America și anii de greutăți și lipsuri trăiți ca imigrant. Mai multe detalii aici.



• „Plimbarea domnului Pleaşcă”, de John Burningham: Domnul Pleașcă pleacă la plimbare cu barca și toată lumea vrea să vină cu el. Nu e prea mult loc, dar dacă pasagerii sunt înțelegători, va fi o plimbare frumoasă și liniștită pe râu. Dar... dacă nu?



• „Vesta şoricelului”, de Yoshio Nakae, cu ilustraţii de Noriko Ueno: Un șoricel are o vestă nouă, tricotată de mama lui. E roșie și îi stă foarte bine cu ea. Atât de bine, încât vor și alții s-o probeze: rața, maimuța, foca, leul, antilopa, chiar și elefantul. S-o probeze, de ce nu? Ce s-ar putea întâmpla?


• „Superiepure”, de Stephanie Blake: A fost odată un Superiepure. Când mama îi spunea: „Ce-ai de gând să faci azi, iepurașul meu?” el răspundea: „Mami, zău așa, eu nu sunt un iepuraș. Sunt Superiepure! Superiepurii prind bandiți, doar știi foarte bine!”. Dar până și Superiepure are nevoie uneori de mămica lui. Mai multe detalii aici.

Cartea Copiilor va prezenta la standul său şi celelalte noutăţi ale primăverii
„Chemarea mărilor” de Ali Mitgutsch, 
„Ăsta e al meu” de Michen Van Zeveren, 
„O casă mai mică decât o cutie” de Julia Donaldson, cu ilustraţii de Axel Scheffler, şi 
„Ghici cât de mult te iubesc” de Sam McBratney, cu ilustraţii de Anita Jeram, într-o nouă ediţie cartonată integral.

În standul său, editura Cartea Copiilor va organiza trei sesiuni de lectură, însoţite de ateliere creative, realizate de Brandi Bates, fondatoarea Citim Împreună România:

Sâmbătă, 1 iunie, la ora 12:00 – citim împreună din cărţile „Plimbarea domnului Pleaşcă” şi „Vesta şoricelului”;
Sâmbătă, 1 iunie, la ora 15:00 – citim împreună din cartea „Jurnalul din cutiile de chibrituri”;
Duminică, 2 iunie, la ora 10:00 – citim împreună din cartea „Plimbarea domnului Pleaşcă”.

Vizitatorii standului Cartea Copiilor vor putea participa şi la o tombolă, unde vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele cinci premii a câte trei cărți la alegere, expediate gratuit de editură la sfârșitul târgului.

Anul acesta, invitatul de onoare al Bookfest este Marea Britanie. Literatura britanică este reprezentată din plin şi la standul editurii Cartea Copiilor, prin cărţile unor autori emblematici precum Julia Donaldson, John Burningham, Michael Rosen, Marin Waddell, Sam McBratney sau Jill Murphy.

Intrarea la Bookfest este liberă.

5 comments:

  1. După ce ați citit veți fi de acord cu faptul că această informație este foarte bună pentru a vă împărtăși aici cu voi, cred că voința sa îi va inspira și pe alții, deoarece am găsit fericirea și bucuria în căsnicia mea astăzi, sunt un martor viu că lucrează pentru mine , soțul meu se întoarce acasă după 2 ani de divorț, aproape de necrezut, dar miraculos.
    Numele meu este Anders Maria, din Buenos Aires - Argentina, sunt medic Doctor în Profesie. În urmă cu câteva săptămâni am citit comentarii similare despre o relație de consiliere postată de Blogg despre o doamnă americană numită Theresa, ea a mărturisit că ea a restaurat adevărata iubire și încredere în căsătoria ei ruptă, a spus doctorul Oduduwa care la ajutat să se împace cu soțul după câteva luni de separare. Am fost atât de norocoasă să citesc acel comentator și am copiat adresa personală de contact Dr. Oduduwa pentru a comunica cu el personal pentru ajutor de urgență pentru a aduce înapoi domiciliul meu fost soț (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}
    Săptămâna trecută, luni dimineață, trimit un mesaj de poștă electronică pentru a comunica cu același Dr. Oduduwa pentru ajutor.
    Acum două luni am avut o luptă imensă cu soțul meu, Anders, a privit direct în ochii mei; a spus că căsnicia noastră sa terminat, el a spus că a fost terminat cu căsnicia noastră, mi-a luat fiul Felix și ne-a călătorit din țară, trăind în Canada cu o altă femeie, de atunci am încercat să sun și să trimit mesaje el prin telefoane, medii sociale și e-mail, dar mi-a blocat complet linia de a nu ajunge la el și fiul nostru Felix a fost cu el și nu am putut auzi vocea fiilor mei, această durere am trecut prin toată viața mea până în ziua în care am întâlnit Marea Dr.Oduduwa Dragoste de vraja, am fost atat de frustrat si am avut nevoie de ajutor pentru a ajunge cel putin sa vorbesc cu fiul nostru Felix, am citit sa-mi cer scuze chiar si cand amindoi stiu ca ma nedreptat, mi-a luat fiul departe de mine de peste 7 luni fără cuvinte nici o scrisoare. această situație ma ucis zilnic am fost deprimat și am nevoie disperată de ajutor urgent și soluție pentru a rezolva această problemă așa că am contacta adresa de e-mail a Dr.Oduduwa ca eu cred că el poate fi doar speranța să mă ajute să-mi aducă înapoi soțul meu acasă cu fiul meu Felix . Cu toate acestea, Dr. Oduduwa ma asigurat că mă poate ajuta să-mi întorc soțul și copilul înapoi acasă în 7 zile de rugăciuni de rugăciune, am fost șocat și am încercat, urmând cu atenție instrucțiunile pas cu pas. Două zile după ce Dr.oduduwa a spus că a terminat cu mândrie puterile de ortografie în aer la Templul Soluției, toate acestea au fost făcute de el în totalitate, nu am făcut nimic doar să furnizez elementele necesare. În aceeași noapte, soțul meu Anders ma chemat la telefon pentru a-mi cer scuze, era foarte plin de vorbă cu mine frumos, se simțea foarte rău pentru tot ce a făcut pentru a mă răni. Anders se întoarce acasă cu Felix. Sunt atât de fericit astăzi că am familia mea restaurată și soțul meu și ne iubim mai mult decât oricând. Voi fi pentru totdeauna apreciat și recunoscător pentru Oduduwa. Promit să împărtășesc mărturia mărturie bună prietenilor și tuturor celor de aici din lume.
    Oduduwa mi-a spus de asemenea că a dăruit puteri pentru rezolvarea următoarelor provocări ale vieții;
     * Dragoste Spells Win-Back Ex iubitor
    * Succes și promovare inel Talisman * inel de farmec norocos.
    * secții - HOOK DE PROTECȚIE
    * Rădăcini tradiționale și Herbals pentru a vindeca bolile, Cure pentru a cancerului
      Boala, vindeca HIV, hipertensiune arterială.
    * magia fertilității
    * LUCRĂRI NUMERICE LOTERE
    * INCHIRIERE INCHEIATĂ PENTRU CÂȘTIGAREA - GAME etc.
    Ești foarte norocos să citești mărturia mea bună nouă aici astăzi, lucrează pentru mine. Cred că va funcționa și pentru tine.
    WhatsApp: +79268011965

    ReplyDelete
  2. Foarte bune titluri, multumesc pentru recomandari!

    ReplyDelete
  3. Super content-ul, poate vei reveni!

    ReplyDelete

Comentarii