Monday, April 22, 2019

Un copil din 5 abandonează școala până termină gimnaziul

Dintr-o clasă de 24 de elevi în clasa I în anul 2005-2006, doar 10 au promovat examenul de bacalaureat peste 12 ani. Doi elevi din 24 s-au înscris la școala profesională, care nu se finalizează cu examen de BAC, menționează studiul.

Din generația celor născuți în 1999, care a intrat în învățământul primar în anul 2005, s-au pierdut, nu s-au prezentat, au abandonat școala sau nu au luat Bacalaureatul 58% dintre elevi, pe parcursul celor 12 ani de școală. Asta arată o analiză făcută de Departamentul de Educație al Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR). “Acum sunt multe idei de a schimba acest Bacalaureat, problema nu este să schimbăm examenele, ci este cum pregătim copiii să se ducă cu curaj și cu succes la toate examenele din viața lor”, a declarat Măriuca Talpeș, coordonatoarea Grupului pentru Educație din Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Legat de problema abandonului școlar, datele prezentate de CDR arată că:
- procentul celor care renunță la școală în ciclul primar (clasele I-IV) este de 8,4%.
- Până în clasa a VIII-a, abandonul şcolar ajunge la 16,4%.
- La finalul învăţământului obligatoriu (clasa a X-a), abandonul școlar era de 21,9% în anul şcolar 2016-2017, potrivit documentului citat.
- Procentul celor care au abandonat şcoala, nu s-au prezentat la Bacalaureat ori nu au luat medie de promovare la bacalaureat a fost de 58%.

Puteți citi tot articolul despre acest studiu pe Edupedu.ro aici

No comments:

Post a Comment

Comentarii