Friday, November 9, 2018

Gaudeamus 2018: cîteva idei pentru copii și părinți

GAUDEAMUS 2018


EDITURA CARTEA COPIILOR

Editura Cartea Copiilor îşi așteaptă cu drag prietenii și cititorii la târgul de carte Gaudeamus, care se va desfășura între 14-18 noiembrie 2018, în pavilionul central Romexpo. Standul Cartea Copiilor va avea numarul 239 și se va afla pe nivelul 4,50, iar programul de vizitare a târgului va fi între orele 10:00 şi 20:00.

Printre noutățile pe care cititorii le vor descoperi la Gaudeamus 2018 se numără:



  • „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey" de Susan Wojciechowski, cu ilustraţii de P. J. Lynch (Kate Greenaway Medal, 1995) — Toomey este cel mai bun cioplitor în lemn din vale. Dar este întotdeauna posac și morocănos. Zâmbește rareori și nu râde niciodată. Dar într-o zi de început de iarnă, văduva McDowell împreună cu băiețelul ei, Thomas, îi bat la ușă cu o rugăminte pe care numai el le-o poate îndeplini. 
  • „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță" de John Burningham („Cea mai bună carte ilustrată”, The New York Times Book Review, 1993) — E Ajunul Crăciunului și e foarte târziu. Moș Crăciun a împărțit darurile tuturor copiilor și s-a întors acasă cu sacul gol… O, ba nu! Sacul nu-i gol. A mai rămas un cadou, cel pentru Horațiu Chifteluță, un băiețel care locuiește într-o colibă din vârful muntelui Dura Vura. 
  • „Acesta e un poem care vindecă peștii” de Jean-Pierre Siméon, cu ilustrații de Olivier Tallec — Ca să-l vindece de plictiseală pe Léon, peștișorul său roșu, Arthur trebuie să-i spună un poem. Dar există oare cineva pe lume în stare să-i explice lui Arthur ce-i acela un poem? Bunicii, brutăreasa, vânzătorul de biciclete, canarul – toți au câte un răspuns. Și toate sunt diferite. Un poem pare a fi ceva foarte misterios. 
  • „Păsările au aripi, copiii au cărți” de Alain Serres, cu ilustrații de Lucile Placin — Inspirată din numărătorile și jocurile de cuvinte ale copilăriei, această carte plină de viață și culoare nu este numai o invitație la joacă, ci și o odă adusă literaturii. Unde ajungem oare atunci când ne lăsăm purtați de forța acestor minunate jucării care sunt cuvintele? 
  • „Robinson” de Peter Sís — o carte despre prietenie, imaginație și puterea vindecătoare a poveștilor, care s-a născut dintr-o experiență prin care trec, într-o formă sau alta, toți copiii: confruntarea cu părerea celorlalți. 
  • „Departe, tot mai departe”, volumul III din seria Corto Maltese de Hugo Pratt. 
  • „Uite, Madicken, ninge!” de Astrid Lindgren, cu ilustrații de Ilon Wikland; 
  • „Lupul cel Mare şi Lupul cel Mic. O preafrumoasă portocală” de Nadine-Brun Cosme, cu ilustraţii de Olivier Tallec; 
  • „Franz, Dora, fetiţa şi păpuşa” de Didier Lévy, cu ilustraţii de Tiziana Romanin; 
  • „Cartea cu Te rog şi Mulţumesc” de Richard Scarry; 
  • „Mergem la vânătoare de urşi” de Michael Rosen, cu ilustraţii de Helen Oxenbury; 
  • „Şşş! Avem un plan” de Chris Haughton; 
  • „Aventurile lui Peter în Țara Afinelor” de Elsa Beskow; 
  • „Noapte frumoasă, omidă mâncăcioasă” de Eric Carle. 
În standul său, editura Cartea Copiilor va organiza patru sesiuni de lectură susţinute de Brandi Bates, fondatoarea Citim Împreună România:

• Miercuri, 14 noiembrie, de la ora 15:00 - „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță" şi „Șșș! Avem un plan" şi de la ora 17:00 - „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey" şi „Mergem la vânătoare de urși".
• Joi, 15 noiembrie, de la ora 11:00 - „Acesta e un poem care vindecă peştii" şi „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță" şi de la ora 13:00 - „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey" şi „Robinson". Mai multe detalii despre evenimentele Cartea Copiilor pot fi găsite pe pagina de Facebook a editurii. 

Toate titlurile din oferta Cartea Copiilor disponibile la Gaudeamus vor avea reduceri de 25-30%. Vizitatorii vor putea participa și la o tombolă, unde vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele cinci premii a câte trei cărți la alegere, expediate gratuit de editură la sfârșitul târgului.

Editura Cartea Copiilor, prezentă de 11 ani în peisajul editorial din România, este una dintre cele mai iubite edituri de cărți pentru copii. De la început, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizătoare de drum prin inițiativa curajoasă de a publica pentru prima dată în limba română unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universală pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, în premieră, operele unora dintre cei mai buni scriitori: Astrid Lindgren, Eric Carle, Dick Bruna, Richard Scarry, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Julia Donaldson, Elsa Beskow, Peter Sís și mulți alții. De altfel, Cartea Copiilor îşi propune să traducă cât mai multe titluri din literaturi mai puţin cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeză, finlandeză sau japoneză.
Prin alegerea cu grijă a titlurilor, autorilor și ilustratorilor, Cartea Copiilor încurajează lectura de la o vârstă fragedă, educarea gustului literar și construirea unei culturi vizuale complexe, alături de stimularea creativității și a spiritului critic, dezvoltarea capacității de a gândi liber și formarea unei atitudini deschise și tolerante. Mai multe detalii despre cărțile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

PANDORA M


Centrul evenimentelor culturale din București se mută pentru 5 zile la Romexpo. Peste 50 de titluri noi și sute de titluri bestseller îi așteaptă în standurile TREI și Pandora MPanDA pe toți cei pasionați de cărți bune. Cea de-a 25-a ediție a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învățătură se desfășoară anul acesta între 14-18 noiembrie.

Așa cum v-am obișnuit deja, cărțile din colecțiile Literary Fiction și StArt vă așteaptă la standul Grupului Editorial TREI, iar cele din colecțiile PanDACine?Ce?Unde? și LITERATI în standul Pandora M/ PanDA, ambele situate la nivelul 0.00 din pavilionul central Romexpo.

Cititorii cuprinși de „Febra Ferrante” vor descoperi în colecția Literary Fiction un nou titlu semnat Elena Ferrante, “Zilele abandonului”. “Zilele abandonului” descrie încercarea unei femei părăsite de a găsi, după luni de furie, îndoieli, autocompătimire şi disperare, o cale de a-şi depăşi suferința şi de a-şi construi o nouă viață. Tot în colecția Literary Fiction anunțăm apariția altor două titluri: “Împărăția pământului” de Hoda Barakat și noul roman semnat de Leïla Slimani – „În grădina căpcăunului”. Captivant, erotic şi îndrăzneț, „În grădina căpcăunului” oferă o explorare a sexualității, a adicției şi a nevoii unei femei de a simți că trăieşte.

Fanii cărților publicate de Editura Pandora M în colecția LITERATI se vor bucura de o călătorie remarcabilă și vor descoperi o istorie a lumii uimitor de originală în cartea “Drumurile mătăsii. O altfel de istorie a lumii” de Peter Frankopan. 

La GAUDEAMUS vă facem cunoștință cu cea mai faimoasă rață detectiv din lume – Miss Mallard. Îndrăgitul personaj al lui Robert Quackenbush rezolvă mister după mister în primele două volume ale seriei “Misterele lui Miss Mallard” – “Orașul pierdut” și “Furturi în Texas”.
Tinerii noștri cititori vor avea ocazia să evadeze într-o lume magică prin intermediul romanului „Țara nesfârşitelor poveşti” scris de Kate Saunders. Iar colecționarii seriei Cine? Ce? Unde? se vor bucur de o nouă apariție – „Cine a fost Tutankhamon?”
Și cei mici vor avea motive de bucurie pentru că în PanDA, colecția lor preferată, au apărut personaje noi, simpatice și prietenoase – lupușorul Lou și Iepurașul, dar și cărți noi cu Mog și Elmer.
Lista noutăților PanDA va cuprinde: “Adio, MOG” de Judith Kerr, “Elmer și străinul” de David McKee, “Lupușorul Lou este gelos” și “Lupușorul Lou pleacă în aventură” de Antoon Krings, “Cine a inventat școala?” de Emma de Woot, “Calendarul copiilor” de John Updike, “Iepuraș fuge de acasă” și “Crăciunul lui Iepuraș” de Harry Horse.

O surpriză frumoasă va fi “Prima mea cărticică Elmer” de David McKee, o carte cu pagini tari, în formă de elefant pe care cei mici o vor adora.


No comments:

Post a Comment

Comentarii