Tuesday, July 24, 2018

Sfârșit de iulie și început de august, cu copiii în BucureștiÎmpreună pentru Miruna
Littleimpro, Bluparty și Clubul Țăranului Român - spectacol caritabil
joi, 26 iulie 2018, la ora 19.00

Miruna-Valentina este o fetiță activă, veselă și sociabilă, de 11 ani și jumătate, care iubește tot ceea ce înseamnă sport și mișcare.
În urmă cu trei luni, dansa, alerga și se juca fericită cu prietenii ei. Apoi, întreaga ei lume s-a destrămat în urma unei banale entorse la piciorul drept. Au urmat internări, investigații medicale de lungă durată, cărora fetița le-a făcut față cu multă seninătate, putere și voință precum un adult.
Acum nu mai poate merge, înota, dansa. Este țintuită pe patul de spital în urma unui diagnostic dur și neașteptat, obținut de la două instituții medicale specializate din străinătate. Se luptă cu diagnosticul de osteosarcom de tip osteoblastic care necesită chimioterapie de urgență și apoi operație pentru salvarea piciorului într-un centru de excelență în ortopedie pediatrică din străinătate.
Începând de luni, 9.07.2018, în regim de urgență, Miruna a făcut prima ședință de chimioterapie înfruntându-se și cu efectele adverse ale acesteia.
Sumele necesare pentru intervenția chirurgicală și continuarea tratamentului depășesc posibilitățile financiare ale familiei și orice ajutor din partea voastră e binevenit. Timpul este în defavoarea Mirunei și căutăm soluțiile cele mai rapide pentru a beneficia de intervenția chirurgicală și continuarea tratamentului în străinătate.
Pentru a o ajuta împreună să lupte și să facă față situației, puteți dona în conturile deschise la BRD pe numele mamei sale Furtună Mihaela Liliana:
În lei: RO42BRDE441SV34554084410
În euro: RO53BRDE441SV34554834410

Littleimpro si BluParty o sustin pe Miruna!
Rezervări: https://littleimpro.ro/

Filme pentru întreaga familie la Cinema Elvira Popescu

Cinematograful rămâne deschis şi în vacanţă, doar schimbăm un pic programul.
Programul pentru perioada 27 iulie - 19 august:


Vineri 27 iulie 2018
15:00 – La tortue rouge
recomandare de vîrstă: peste 6 ani
Prin intermediul istoriei unui naufragiu pe o insulă tropicală populată de broaște țestoase, crabi și păsări, La Tortue rouge trece prin toate marile etape ale vieții unei ființe umane.


Sâmbătă 28 iulie
15:00 – Străjerii
recomandare de vîrstă: +6
Străjerii sunt 19 copii aflați într-o tabără la munte, la cort, alături de cei doi însoțitori, Florentina și Vasile. Atunci când unul dintre copii, Radu, se pierde în pădure, toți ceilalți din grup, inclusiv sora mai mică, se îngrijorează și fac tot soiul de scenarii fantastice. Mergem apoi alături de Radu, care găsește ajutor chiar acolo unde se aștepta mai puțin.Duminică 29 iulie
15:00 – Incredibila poveste a perei uriaşe
recomandare de vîrstă: +6
Elefantul Sebastian şi prietenul său cel mai bun, un motan pe nume Mitcho, trăiesc în Oraşul Însorit, un loc liniştit de pe coastă. Totul e minunat aici, până când, într-o zi, primarul JB dispare!
Ieşit la pescuit, Mitcho prinde în undiţă o sticlă cu mesaj de la JB, naufragiat pe Insula Misterioasă, de unde cei doi ar trebui să-l aducă imediat acasă. În sticlă se află şi o sămânţă micuţă, pe care ei o plantează.
Peste noapte, din ea creşte o pară gigantică! Fructul uriaş este, de fapt, un vapor cu care Sebastian, Mitcho şi un amic de-al amuzantului profesor Glucoză vor porni într-o aventură periculoasă cu piraţi, un dragon de mare şi nişte fantome curioase.

Sâmbătă 04 august
15:00 - România neîmblânzită (+7)

Duminică 05 august
15:00 - Operaţiunea Ham-Ham (+5)

Sâmbătă 11 august
15.00 - Incredibila poveste a perei uriaşe (+5)

Duminică 12 august
15:00 - România neîmblânzită (+7)

Sâmbătă 18 august
15:00 - Străjerii (+6)

Duminică 19 august
15:00 - Incredibila poveste a perei uriaşe (+5)

Biletele se pot cumpăra de la casieria cinematografului, online de pe www.elvirepopesco.ro, precum și din locațiile partenere: librăriile Kyralina (Str. Biserica Amzei nr. 10), Humanitas (Bulevardul Elisabeta nr. 38 sau Calea Victoriei nr. 45) sau sediul Eventbook (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 21)Activități pentru copii la Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București invită copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani să participe la atelierele educative ce se desfășoară la fiecare dintre cele 8 muzee din structură, toată vara, până pe 7 septembrie 2018

Proiectele „Caravana Muzeelor ” și „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” reprezintă programe de tradiție desfășurate în cadrul MMB, care au cumulat peste 500 de participări în edițiile pe anul 2017.

Programul Caravana Muzeelor se adresează copiiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani și reprezintă o călătorie tematică prin București. Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor, precum și o paletă de tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea, având ocazia să experimenteze practic diverse forme de artă – pictură, desen, modelaj. Participarea se realizează pe bază de înscriere la adresa conferinte@muzeulbucurestiului.ro și la nr. de tel 0722 574 897. Taxa de participare este de 10 lei / atelier pentru fiecare copil.
Proiectul, aflat la ediția a VII-a, a fost inițiat de către Angelica Iacob, în prezent Șeful Secției Relații Publice, Marketing și Proiecte Culturale al Muzeului Municipiului București, și este coordonat de Dr. Roxana Coman, muzeograf în cadrul aceleiași secții.

Programul lunii iulie:

Istoria unei familii de artiști: familia Storck: 25-27 iulie 2018, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck (Str. Vasile Alecsandri nr. 16)

Miercuri, 27 iulie, ora 10.00 – Sculptorii din familia Storck: ne familiarizăm cu o apreciată familie de artiști, a cărei istorie a început în secolul al XIX-lea cu sculptorul român de origine germană, Karl Storck, primul profesor de sculptură la Școala de Belle-Arte, înființată la București, și continuând cu fiii acestuia, Carol și Frederic. La atelier, inspirați de sculpturile din muzeu, modelăm în lut personaje diverse.

Joi, 28 iulie, ora 10.00 – Animale și plante din Grădina Paradisului: povestim despre frescele realizate de pictorița Cecilia Cuțescu-Storck în care sunt reprezentate animale și plante, apoi compunem, în tehnică mixtă, o grădină locuită de animale fantastice.

Vineri, 29 iulie, ora 10.00 – Casa familiei Storck: este o casă specială deoarece a fost realizată de Frederic și Cecilia pentru a se potrivi cu firea lor artistică. Descoperim împreună secretele fațadelor casei și lucrăm la atelier în tehnică mixtă o casă care să se potrivească cu personalitatea noastră.


Vara istoriei pe Calea Victoriei – ediția a IV-a a școlii de vară a Muzeului Municipiului București

Timp de opt săptămâni, parteneri ai Muzeului Municipiului București vor desfășura în grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), în sala Lapidarium și în clădirea principală, activități educative cu tematică variată:
Miercuri – Atelier Papelier ­­- ateliere de realizare a hârtiei manuale.
Joi – Asociația Redescoperă Istoria – istoria celui de-al Doilea Război Mondial prin activități cu diferite tipuri de uniforme și recuzită (vârsta recomandată: 7-12 ani).
Vineri – Asociația PlaYouth – atelier de storytelling - cum se concepe o poveste interesantă (vârsta recomandată: 7-12 ani).
Sâmbătă – „Salonul de Bandă Desenată – Povești din București” - ilustrarea orașului în ateliere de bandă desenată.
Atelierele se desfășoară între orele 10:00 – 12:00. Participarea se realizează pe bază de înscriere la adresa conferinte@muzeulbucurestiului.ro și la nr. de tel 0722 574 897. Taxa de participare este de 10 lei/ atelier pentru fiecare copil.

Program detaliat al activităților „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” din luna IULIE 2018:

Miercuri, 25 iulie, ora 10.00, Hârtie din Hârtie în 4 pași: pasul 2, workshop de tipar manual pe hârtia produsă în prima etapă, Atelier Papelier.
Joi, 26 iulie, ora 10.00, activitate educativă cu tema Viața copiilor și a femeilor în timpul războiului, Asociația Redescoperă Istoria
Vineri, 27 iulie, ora 10.00, atelier de storytelling, Asociația PlaYouth.
Sâmbătă, 28 iulie, ora 10.00, atelier De la benzi desenate la animație, în cadrul „Salonului de Bandă Desenată – Povești din București” cu Marius Paraschiv, artist.

Programul pe lunile august și septembrie va fi anunțat pe site-ul muzeului http://muzeulbucurestiului.ro/educatie.htmlPrograme pentru familii
Cum să fac și cum să zic

Copiii sunt în vacanță, și în curând ne vom lua și noi timp de odihnă, ca din toamnă să vă așteptăm cu programe noi!

Până una-alta, vă invităm weekend-ul acesta la Muzeul Național al Literaturii Române, unde este răcoare și plăcut, la ultimele programe „Cum să fac și cum să zic”, astfel:

Sâmbătă, 28 iulie, de la ora 11:00 - la programul pentru familii cu copii de 10-12 ani și
Duminică, 29 iulie, de la ora 11:00 - la programul pentru familii cu copii de 6-8 ani.

Ne facem poftă pentru lecturile de vacanță aflând ce fel de vieți au avut scriitorii și criticii, în ce feluri s-au exprimat, ce nevoi și vise i-au însuflețit, și mai ales: cum au creat și cum s-au jucat? Vom povesti, vom crea și ne vom juca în muzeu, explorând în același timp și spațiul din și dintre noi înșine.

Înscrierile se fac la adresa programari@asociatiadadece.ro.
În situația în care nu puteți onora programarea făcută, vă rugăm să ne anunțați cât mai din timp posibil, pentru a putea înscrie familiile aflate pe listele de așteptare. Vă mulțumim!

Taxa de participare constă în achitarea biletului de acces în Muzeu care este 5 lei/ adult și 2 lei/ copil. Acest beneficiu este rezultatul parteneriatului dintre o instituție publică de cultură și un ONG de educație culturală.

Mai multe informații despre „Cum să fac și cum să zic” puteți găsi aici.


No comments:

Post a Comment

Comentarii