Wednesday, February 3, 2016

Disciplină fără dramă: Dr. Tina Payne Bryson la Bucureşti

Printre amintirile din copilăria mea este şi una în care mama ne spunea că "Bătaia e ruptă din rai". Nu înţelegeam deloc la ce se referea, mama nu ne-a "disciplinat fizic" niciodată. Iar când am găsit pe undeva, cred că într-o carte o explicaţie potrivit căreia bătaia a fost ruptă, adică scoasă, în sensul de eliminată, din rai, am fost sigură ca am înţeles: deci bătaia nu e compatibila cu raiul, pedeapsa fizică nu are loc în locul binelui nesfârşit şi al cooperării, al înţelegerii şi seninătăţii.
Aşa am ales să înţeleg eu atunci - şi de-atunci încolo - lucrurile astea.

Din păcate, nu toţi părinţii înţeleg să îşi crească copiii aşa, în cooperare şi fără să-i atingă.
Din fericire, numărul celor care nu îşi lovesc copiii de niciun fel, nici fizic, nici prin jigniri, este tot mai mare.
Şi este nevoie de această schimbare de paradigmă!

Aceasta este şi părerea organizatorilor conferinţei de parenting "Disciplină fără dramă", Mindsight Romania. Evenimentul va avea loc pe 2 aprilie, la Crowne Plaza.

Mai avem timp să vă povestim despre acest eveniment până atunci, în calitate de partener media.
Dar ca să nu ziceţi că nu v-am spus, iată mai jos câteva informaţii preliminare.

Şi desigur, găsiţi şi linkul unde vă puteţi înscrie la conferinţă.


Pentru a răspunde provocărilor tot mai mari în domeniul educației copiilor, Mindsight Romania vă invită la conferinţa ”Disciplină Fără Dramă” susţinută de dr. Tina Payne Bryson, psihoterapeut şi expert în parenting, pe data de 2 aprilie 2016, la Crowne Plaza Hotel, Bucureşti.

Dr. Tina Payne Bryson este co-autor a două cărţi best-seller (împreună cu Dr. Daniel J. Siegel) – ”Creierul copilului tău” (tradusă și în limba romană) și ”No Drama Discipline” (în curs de apariţie la noi în țară). Dr. Bryson este unul dintre pionierii din zona de educaţie parentală care își propune să revendice sensul inițial al termenului ”a disciplina” (din limba latină) care înseamnă ”a învăţa” și subliniază implicațiile profunde pe care disciplina le are în relația dintre copil si adult.

”Disciplină fără dramă” este o abordare cu accent pe conectare emotională, compasiune și respect, și oferă soluții pentru situaţii tensionate, tantrum-uri şi lacrimi, fără a mai trece prin întregul arsenal al unei drame: furia, nerăbdarea, vinovația părintelui, sentimentul copilului că nu este înțeles. Strategiile de disciplină prezentate de dr. Tina Payne Bryson sunt bazate pe cercetări recente din neuroștiinte care aduc o înţelegere profundă a nevoilor copilului ţinând cont şi de felul în care se dezvoltă şi funcţionează creierul lui. ”Disciplină eficientă nu înseamnă doar că oprim un comportament nepotrivit sau că încurajăm unul potrivit. Disciplina înseamnă și că îi învățăm pe copii anumite abilități și că urmărim întărirea unor conexiuni în creierul lor care să îi ajute să ia decizii mai bune și să se descurce mai bine în viitor” spune dr. Bryson.

De ce să vii la conferinţă?

Pentru că este o mare nevoie de schimbare de paradigmă în ceea ce priveşte abordarea corectă a disciplinării copiilor și care, în esență, se referă la menirea adulților de a-i îndruma pe copii, nu de a-i constrânge sau de a-i umili.

Pentru că mulţi dintre părinţii de azi au aflat deja ca „bătaia nu este ruptă din rai” şi că „acolo unde dă mamă” cresc doar resentimente şi emoţii precum ruşinea şi neputinţa. Pentru că părinţii au nevoie să descopere și alte modalităţi de interacţiune cu copiii lor, unele corecte, eficiente, bazate pe respect reciproc, în care obiectivul superior este acela de a dezvolta abilităţi ce duc la relaţii mai bune, la sănătate mintală şi la o viaţă plină de sens.

Pentru că dorim să creștem nivelul de profesionalism și accesul la informație validată științific în domeniile de interacțiune cu copiii, care să fie în beneficiul tuturor părților implicate: copii, părinți, profesori, asistenți sociali, medici, specialiști în sănătate mintală, etc.

Program:
Seminar: ”Disciplină fără dramă” (9:00 – 12:00)

În acest seminar vom descoperi strategiile de disciplină pe care le oferă dr. Bryson, ce pot fi folosite de către părinți și profesioniști, îngrijitori sau toți cei care interacţionează cu copiii și/sau părinții acestora, pentru a-i putea ghida, îndruma într-un mod care să respecte ființa umană și care să le permită copiilor să se dezvolte și să-și atingă întregul potențial.

Seminar: ”Integrarea creierului la copii” (13:30 – 16:30)

În acest atelier practic vom afla cele mai recente studii din cercetările ştiinţifice într-un mod clar cu un accent deosebit pe neuroplasticitate şi pe rolul experienţei asupra creierului în dezvoltare. De asemenea, Dr. Bryson va prezenta strategiile specifice ce ţin de integrarea creierului și care să ajute copiii şi adolescenţii să facă trecerea de la starea de reactivitate la starea de reziliență. Datorită exerciților aplicate, participanţii vor avea o nouă perspectivă prin care îi vor înţelege mai bine pe copii dar şi pe ei înșiși.

Pentru prețuri și înscriere: http://mindsight-romania.ro/preturi-si-inscriere/

Evenimentul este organizat de Asociația Mindsight România care are drept scop principal crearea unui impact pozitiv în zona de educaţie parentală, dar şi a unui stil de viaţă sănătos, cu accent pe relaţiile ce se creează în familie. Prin conferinţele şi training-urile pe care le organizează, Mindsight România doreşte să-şi informeze publicul despre cum funcţionează creierul, despre ce sunt şi cum funcţionează emoţiile, astfel încât având aceste cunoştinţe, participanţii să-şi poată îmbunătăţii considerabil viaţa, cunoscându-se mai bine şi ştiind cum pot facă schimbări în viața lor.

No comments:

Post a Comment

Comentarii