Wednesday, October 29, 2014

Noi programe Da’DeCe în luna noiembrie

Asociaţia Da'De ce ne propune pentru luna noiembrie un program de filosofie adresat micilor curioşi la Seneca anti-cafe, în limba română şi în engleză, trei ateliere după trei spectacole minunate la teatrul Ţăndărică, continuarea programului Muzeul vibrează (la muzeul Enescu, bineînţeles) şi începutul pregătirilor de Crăciun cu o propunere foarte simpatică de petrecere pentru companii.

Mă întreb dacă noi suntem curajoşi - ateliere de filosofie pentru copii

”Mă întreb dacă noi suntem curajoşi, spuse Broasca de apă. Brotacul și broasca de apă se uitară într-o oglindă.” Părem curajoşi” spuse broasca de apă. ”Da, dar oare chiar suntem?” întrebă brotacul.”

Aşa o să înceapă ineditul atelier de filosofie Da'DeCe, pentru copii de 4-8 ani, de sâmbătă și duminică dimineața, în limba română sau în engleză, într-un spațiu special al Bucureștiului: Seneca anti-cafe (Str. Arhitect Ion Mincu, nr. 1, Bucureşti).

De ce ar avea nevoie copiii de filosofie? Pentru că filosofia s-a născut din curiozitate, iar copilăria este vârsta curiozității.Vom înțelege filosofia ca pe o serie de întrebări interesante, pentru a potrivi între ele întrebări și răspunsuri, pentru a ne spune părerile și a le argumenta, pentru a povesti experiențele proprii. Pornind de la o metodă creată de profesorul american Thomas E. Wartenberg și folosită cu succes în multe școli din lumea întreagă, asociația Da’DeCe realizează un concept nou și totodată adaptat nevoilor copiilor din România, care are drept scop dezvoltarea abilităților de gândire critică și argumentativă. Seria de întâlniri începe (la 1 noiembrie) cu tema curajului și continuă în lunile următoare cu alte teme care vor răspunde curiozității naturale a copiilor: cum este să fii altruist, ce înseamnă să însemne sau cum trebuie să fie ceva care este frumos. Printre cuvinte, vom realiza şi mici cărţi—obiect în care ferestre şi pagini vorbitoare vor ascunde sau vor dezvălui propriile noastre poveşti.

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/ma-intreb/

Ateliere de colecţie pentru spectacole de colecţie

Pentru că Teatrul de Animaţie Ţăndărică pregăteşte cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie “Spectacole de colecţie”, ce se v-a desfăşura în a doua parte a lunii noiembrie, ne-am gândit ca ar fi tare potrivit ca după spectacolele de teatru să-i aştepte pe copii educatorii Da’DeCe cu un program special legat de spectacolele vizionate. Aşadar, după trei spectacole minunate ne vom întâlni cu cei mici şi le vom arăta cum pot duce şi acasă parte din povestea tocmai văzută, făcând câteva lucruri frumoase cu mâinile lor. Cele trei spectacole sunt: Prinţesa şi broscoiul (sâmbătă, 15.11), Paraşutiştii (marţi, 18.11), Muzicanţii din Bremen (sâmbătă, 22 nov).

Muzeul vibrează, programul pasionaţilor de muzică şi mişcare creativă, se prelungeşte!

Pentru că am avut multe cereri legate de acest program, am hotărât să îl prelungim şi să dăm şansa cât mai multor copii să se joace creativ prin mișcare, să afle despre viața şi opera lui George Enescu sau să înveţe cum îşi pot face propriile lor instrumente muzicale.

Iată ce ne spune Raluca Minoiu, unul dintre educatorii implicaţi în acest program: „Ideea acestuia, din punctul meu de vedere, este de a prezenta muzeul într-un mod ludic, prin exerciții legate de muzică și corporalitate, prin care copilul are acces la diverse noțiuni (cum ar fi calitățile sunetului) într-un mod intuitiv. Copilul nu va pleca cu noțiuni, ci cu un bagaj senzorial mai complex care, odată activat, poate să mijlocească tot felul de conexiuni cu domeniul muzicii. Jocurile sunt și o invitație pentru părinți de a descoperi mijloace foarte simple de introducere de noțiuni complexe.”

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/muzeul-vibreaza/

Petrecere de Crăciun pentru companii

Pentru că nu mai este mult şi se apropie sfârşitul anului şi sărbătoarea Crăciunului, ne-am gândit şi la aceia dintre voi care vor să marcheze acest moment atât în familie, cât şi la locul de muncă. Din acest motiv vă oferim o sărbătorire cu elemente tradiţionale, simplă, dar de efect, a acestui moment special din an. Prin câteva ore dedicate micuţilor angajaţilor dumneavoastră, ne dorim să-i apropiem atât pe aceştia, cât şi pe cei mari cu adevărat de spiritul Crăciunului. Într-o atmosferă festivă creată prin mirosuri de mirodenii, portocale, muzică ambientală şi bradul ce aşteaptă să fie împodobit de către familii, cei mici vor avea parte de 3 ateliere de spiriduși, un moment de teatru cu Povestea primelor daruri de Crăciun, iar în final împodobirea bradului şi mult aşteptata întâlnire cu Moş Crăciun.

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/petrecere-craciun/

De asemenea, nu uitaţi şi de petrecerile tematice pentru cei mici!

Ce vă propunem? O aniversare împreună cu Harap-Alb! Timp de câteva ore cei mici vor avea parte de o reinterpretare a poveştii bine cunoscute, la care se vor adăuga jocuri şi probe special create, ateliere de creaţie adaptate temei, costume pentru copii, teatru kamishibai și muzică de dans în ritm de basm, sub îndrumarea echipei de educatori Da’DeCe.

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/petreceri-harap-alb/

No comments:

Post a Comment

Comentarii