Friday, January 18, 2013

Joaca de-a pictorul


Atelier de pictura pentru copii (6-12 ani)

Scoala de Arte si Maniere organizeaza miercuri, 23 ianuarie, de la ora 18.30, un atelier de pictura pentru copii inspirat din operele marilor maestrii ai acestei arte.

La atelierul Joaca de-a Pictorul, cu ajutorul unor imagini bine alese si al indrumarilor Mariei Petreanu (lector), copiii vor face cunostinta cu marile curente si stiluri ale picturii.

Atelierul se va concentra pe cateva imagini sau cativa pictori care ilustreaza sau se incadreaza intr-un anumit stil. Cursul propune stiluri mai accesibile si atragatoare pentru copii, precum si tehnici care pot fi usor intelese si puse in practica pentru a realiza propria lucrare.
Prima parte a fiecarui atelier va cuprinde o scurta prezentare, cu imagini, a respectivului stil sau curent artistic, dupa care cursantii vor incerca sa deseneze sau sa picteze in “stilul” respectiv, folosind propriile idei, teme si sugestiile profesorului.

1. Cum pictau oamenii acum mii de ani - Arta primitiva (si arta moderna)
Vom vedea citeva imagini cu arta primitiva si apoi vom incerca sa facem propria lucrare in stil primitiv sau modern/primitiv. Desenul copiilor este foarte apropiat de stilul jucaus si surprinzator al primitivilor, cu teme vegetale si animale. Vom desena inspirindu-ne din temele tribale sau populare ale diverselor popoare.

2. Regi, regine si catei – portrete de familie
Multa vreme pictorii faceau lucrari care erau comandate de oamenii instariti: regi, regine, conti, boieri sau sultani, care atunci cind isi faceau portretul, unde apareau deseori mai frumosi decit in realitate, putea contine si alti membri ai curtii sau anturajului: copii, catei, servitori, cai, etc. Aici cursantii sint invitati sa aduca fotografii la alegere, ale familiei sau cunostintelor dupa care sa incerce sa faca un portret de familie sau un portret memorabil, ca cele de odinioara.

3. Frumusetea redescoperita – Renasterea si mari pictori: Michelangelo, Leonardo Da Vinci si Botticelli
Dupa o vreme indelungata in care cele mai multe tablouri si picturi din Europa ilustrau povesti religioase, a aparut o miscare culturala numita Renasterea, care a redescoperit frumusetea corpului uman si legendele grecesti din antichitate: zeii, zeitele, animalele fantastice. Vom incerca sa facem propria lucrare care sa aiba in centru omul, frumusetea lui fizica si sufleteasca, cu povesti si simboluri.

4. Arta noua sau cum putem sa ne inspiram din natura – Art Nouveau
Acum o suta de ani, oamenii au inceput sa se inspire in arte din formele si frumusetea naturii, formele unduioase ale plantelor, lianelor si copacilor. Pictura, arhitectura si hainele oamenilor parca aveau viata si dansau. Vom incerca sa facem picturi in stilul artei noi (acum 100 de ani), pornind de la formele si miscarea elementelor naturale din jurul nostru.

5. Cum sa facem imagini din puncte multicolore – Pointilismul
Pentru ca se plictisisera sa deseneze doar cu linii, niste artisti inventivi s-au gindit sa faca imagini colorate folosind multe puncte si multe culori, care sa dea impresia de lumina si miscare. Putem face si noi picturi folosind multe puncte colorate, ca un mozaic sau un puzzle din care sa se nasca o pictura inedita.

Data incepere: 23 Ianuarie 2013; Ora curs: 18:30
Numar ateliere: 5, Frecventa: saptamanal, miercuri
Varsta Minima: 6, Varsta Maxima: 12
Cost: 225 ron (include materialele de lucru)
Loc: Stefan Mihaileanu 28B, ap 2, mezanin - vis-a-vis de Biserica Popa Soare
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

No comments:

Post a Comment

Comentarii