Friday, January 25, 2013

Indicii despre artă

Asociaţia De Dragul Artei anunţă lansarea programelor de educaţie creativă Indicii pentru artă pentru copii de 6-10 ani în primitorul Muzeu Vasile Grigore - pictor şi colecţionar (str. Maria Rosetti, nr. 29).

Derulate pe parcursul următoarelor 6 luni, programele îşi propun să ofere copiilor ocazia de a descifra ce este arta în cele mai subtile şi atractive aspecte. Începem în luna ianuarie cu o temă introductivă despre artă, despre procesul de creaţie şi despre receptarea operei de artă, pentru ca pe parcursul următoarelor teme să le dezvăluim copiilor ce este pictura, sculptura, grafica, artele decorative, arhitectura, la ce folosesc ele, cum se deosebesc şi ce tehnici există pentru a le pune în practică.

Programele se vor desfăşura de două ori pe lună, sâmbăta şi duminica şi vor fi susţinute de Ana Maistru, ea însăşi artist plastic. 
Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul: oana@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor).

În luna ianuarie programele se desfăşoară după următorul orar:
• Sâmbătă, 26 ianuarie, ora 10.00 programe pentru copii de 6-8 ani;
• Sâmbătă, 26 ianuarie, ora 12.00 programe pentru copii de 8-10 ani;
• Duminică, 27 ianuarie, ora 10.00 programe pentru copii de 6-8 ani;
• Duminică, 27 ianuarie, ora 12.00 programe pentru copii de 8-10 ani.

Scopul acestui prim program este familiarizarea copiilor cu noţiuni legate de artele plastice. Personajul gazdă al programului este un critic de artă imaginar ce şi-a pierdut memoria şi este în căutarea unor adevăruri fundamentale despre artă. Ajutorul copiilor este esenţial pentru ca personajul să recupereze amintirile pierdute, pretext pentru a investiga trăsăturile fiecărui tip de artă: pictură, sculptură, grafică, arte decorative. Atelierul din cadrul programului va consta în găsirea drumului de la un desen la o pictură, prin completarea unei compoziţii care are drept model o pictură a artistului Vasile Grigore.

Pentru oferta completă de programe, vizitaţi www.dedragulartei.ro

No comments:

Post a Comment

Comentarii