Wednesday, July 25, 2012

Arta pentru copii

Asociatia Galeria Nouă in parteneriat cu Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) organizeaza in perioada august – septembrie 2012 proiectul Sa intelegem arta contemporanaateliere pentru copii, adresat copiilor intre 8-14 ani care vor sa cunoasca mai multe despre arta actuala, sa se familiarizeze cu aceasta si sa exploreze cunostintele acumulate iîn mici proiecte practice.
Acest modul de initiere are 10 sedinte iar participarea este gratuita.

Ce este arta contemporana?
Este arta care se preocupa de ceea ce se intampla in zilele noastre, produsa in prezent sau cu numai cateva zeci de ani inainte. Artistii contemporani au ca sursa de inspiratie tot ce ii inconjoara. Nimic nu este prea lipsit de importanta sau de frumusete ca să nu poata fi folosit pentru a produce o lucrare de arta. Ei se inspira adesea din viata de zi cu zi, din stiri, televiziune, filme, de pe internet, din muzica, oferindu-le experiente de neuitat celor ce le privesc lucrarile. Privesc lumea cu ochi proaspeti si folosesc materiale nemaiintalnite pana acum in arta: mese de ping-pong, becuri, animale impaiate, insecte, obiecte de mobilier, jucarii, plante etc.



Lea Rasovszky – Blue Light conversation, 2007

De ce acest proiect?
Pentru a le oferi copiilor cateva indrumari in modul de a observa, intelege si analiza, atat lucrarile de arta pe care le pot vedea in muzee, filme, carti sau in spatiul public cat si imaginile publicitare prezentate la televizor sau pe strada. Intentia proiectului este sa incurajeze participantii sa aiba o atitudine deschisa asupra lucrarilor pe care le vad, sa inteleaga ca arta contemporana reflecta timpurile pe care le traim si sa le ofere o alternativa pentru exprimarea evenimentelor cotidiene.



Lea Rasovszky – Advisor 4, 2007

Cum?
Concentrandu-ne pe doua aspecte: primul – de informare si discutare cu copii despre diferite teme abordate de artistii contemporani; cel de-al doilea, practic, in care copii vor avea posibilitatea (cu materialele puse la dispozitie de organizatori) sa imagineze, deseneze, schiteze o varianta a subiectului abordat.

Primul atelier va fi o introducere despre cum arta se schimba si evoluează odata cu timpul. Celelalte intalniri vor prezenta teme abordate de artistii romani si internationali din ultimele decenii dar si informatii despre diferite medii de expresie.

Proiectul va fi compus din 10 intalniri si ateliere de lucru, ce contin prezentari dinamice adaptate copiilor, continuate cu teme practice, instructive si amuzante. 
Fiecare intalnire este compusa din 1 ora de prezentare/introducere in arta contemporana, urmata de aproximativ 2 ore (in functie de tema) de aplicatii practice.



Suzana Dan - The House, 2011

Cand si unde?
Atelierele sunt gratuite si vor avea loc la Muzeul National de Arta Contemporana, dupa cum urmeaza:
- in perioada vacantei intalnirile vor avea loc in zilele de 15, 17, 24, 29, 31 august 
- iar dupa inceperea scolii in zilele de 8, 15, 22, 29 septembrie si pe 6 octombrie
de la ora 11.00
Fiecare intalnire dureaza intre 2 si 3 ore.

Detalii suplimentare şi înscrieri - www.mnac.ro 


Suzana Dan - The End of Fairy Tale II, 2011
Proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National
Partener: Muzeul National de Arta Contemporana

Sa intelegem arta contemporana este un proiect al Asociatiei Galeria Noua, coordonat de Aurora Király. Temele si prezentarile au fost pregatite si vor fi sustinute impreuna cu Simona Dumitriu. Ambele au experienta in realizarea proiectelor de arte vizuale/organizarea de expozitii si interes in promovarea artei contemporane prin intermediul programelor educationale.

No comments:

Post a Comment

Comentarii