Tuesday, June 5, 2012

Copilăria lui Chopin



Asociaţia Clasic e fantastic prezintă în ciclul Copilaria marilor muzicieni cu sprijinul Institutului Polonez Bucureşti

Duminică, 10 iunie 2012, ora 11.00
Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Sala de operă
Calea Ştirbei Vodă nr. 33, Bucureşti

Premiera spectacolului
Copilăria lui Chopin

Interpreţi:
actorii Alin Olteanu, Mona Ciuta, Sânziana Tarţa, Irina Sârbu, Aurelia Olteanu şi pianista Raluca Ouatu.
Scenariul: Emanuel Ciocu
Regia: Mona Ciuta
Scenografia: Sânziana Tarţa
Costumele/păpuşa: Aurelia Olteanu

Intrarea este libera. Locurile se pot rezerva la adresa cef@clock.ro

Vaucherele cu confirmarea rezervarilor vor fi trimise in ordinea sosirii solicitărilor incepand cu ziua de marti, 5 iunie a.c. O persoană nu poate rezerva mai mult de 10 vouchere.

Copilăria marilor muzicieni este un ciclu de spectacole de teatru muzical în care personaje deja îndrăgite de copii – bătranul şobolan Sol, stră-stră-strănepoţii lui, şoriceii Sică şi Rică împreună cu pisica Lola evocă cele trăite şi văzute în timpurile cand au locuit în vioara lui Vivaldi, în orga lui Bach, în camera de studiu a lui Beethoven, în biblioteca lui Mozart şi acum, în pianul lui Chopin.

Clasic e Fantastic™ este cel mai amplu proiect educațional de muzică clasică destinat copiilor și tinerilor, în care sunt implicaţi muziciani profesionişti şi amatori. Alături de ei urcă pe scenă şi viitorii muzicieni, astăzi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.
Proiectul are doua componente: concertele spectacol desfăşurate sub sigla Filarmonicii GEORGE ENESCU în Sala mare a Ateneului Roman şi cuprinse sub genericul Cum să înţelegem muzicadestinate copiilor şi tinerilor între 7 si 20 de ani şi spectacolele de teatru muzical din Sala de operă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti cuprinse sub titulatura Şi marii muzicieni au fost copii şi destinate varstelor mici ( 3 la 10 ani)
Proiectul Clasic e Fantastic™ este o premieră în România. În majoritatea oraşelor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educationale asemănătoare. Pentru cea de a doua stagiune a acestui proiect (2011-2012) obiectivul este de a aduce din nou în Sala Mare a Ateneului Român şi în Sala de operă a UNMB peste 12.000 de copii şi tineri facilitând astfel accesul acestora la educația muzicală clasică.

No comments:

Post a Comment

Comentarii