Monday, October 16, 2017

Despre traume și gestionarea lor. O conferință științifică pentru specialiști și publicul largÎn zilele de 27, 28 și 29 octombrie va avea loc cea de-a patra ediție a Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie (CiNPT).
Este cel mai amplu eveniment din România dedicat domeniului psihotraumatologiei și organizat de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT).

Timp de trei zile, Conferința va reuni importante nume ale experților români și internaționali în psihologia și terapia traumei. Evenimentul se adresează specialiștilor în psihologie clinică, psihoterapie, consiliere, psihiatrie, practicienilor, dar și publicului larg interesat de acest domeniu.

Ediția din acest an reunește peste 16 speakeri internaționali, peste 20 de lectori de renume și organizatorii așteaptă o participare de peste 250 de persoane

Pentru bilete, precum și pentru detalii ale programului pentru cele 3 zile:
http://www.istt.ro/event/conferinta-internationala-de-psihotraumatologie-2017-cinpt/

Programul Conferinței este următorul:

ZIUA 1, 27 Octombrie 2017

Asociația RESILIO va deschide prima zi a Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie (CiNPT). 16 speakeri - membri și specialiști de renume ai unor universități de prestigiu din Franța, Canada, Marea Britanie, Norvegia, Camerun, România - vor dezbate tipurile și eficiența programelor ce vizează dezvoltarea rezilienței în psihologie, în domeniul social și cel organizațional, folosind exemple și studii de caz. 
„De la teorie la practică: o analiză a programelor de intervenție bazate pe reziliență” este tema principală a acestui eveniment special RESILIO.

ZIUA 2, 28 Octombrie 2017

“Trauma și dezvoltarea umană” este tema centrală a ediției din acest an a Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie. În cea de-a doua zi a CiNPT vor avea loc prezentări:
- despre modul în care se produce dezvoltarea umană în condițiile traversării experiențelor adverse
- despre traiectorii de dezvoltare psihică posttraumatică
- dezvoltarea posttraumatică a copiilor
- riscul suicidar și 
- experiențele traumatice timpurii.

ZIUA 3, 29 Octombrie 2017

În cea de a treia zi a Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie – „Trauma și dezvoltare umana” vor avea loc șase workshop-uri pe diverse teme care se vor desfășura câte două în paralel, la alegere participanții beneficiind de trei workshop-uri.

Și astăzi mai puteți beneficia de bilete la preț redus! Detalii aici: http://www.istt.ro/event/conferinta-internationala-de-psihotraumatologie-2017-cinpt/

CiNPT are loc din doi în doi ani și beneficiază la fiecare ediție de specialişti de marcă din domeniu, din ţară şi din străinătate. Cea de-a patra ediţie care va avea loc în octombrie 2017 cuprinde atât secţiuni dedicate specialiştilor în psihologie, psihiatrie, medicină, educație, asistență socială, sesiuni dedicate practicienilor, precum și sesiuni și workshop-uri dedicate publicului larg. Accesul acestora se poate face în oricare din cele 3 zile ale evenimentului.

Conferințele CiNPT din primele două zile vor avea loc la Hotel Intercontinental, Sala Ronda, în timp ce atelierele din cea de-a treia zi vor fi găzduite de Facultatea de Psihologie și Științele Educației din Șoseaua Panduri nr. 90.
Un video despre ce puteți afla dacă veniți la CiNPT este disponibil aici:
http://www.istt.ro/galerie-video#psyhologies-7

Cum a fost la edițiile precedente:
· CiNPT 2011 - “Dincolo de traumă: resurse și oportunități”
· CiNPT 2013 - “Traumă și vindecare într-o comunitate aflată în schimbare”
· CiNPT 2015 - “Trauma psihică, între cunoașterea științifică și arta abordării”

Peste 1000 de participanți la edițiile trecute, peste 200 de apariții în presă, peste 100 de parteneri implicați!

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociație profesională non-profit care oferă ajutor psihologic prin aportul voluntar al specialiștilor săi, tuturor celor care au nevoie. ISTT oferă consiliere psihologică, evaluare, psihoterapie – individual, în cuplu, dar și pentru familie. Din 2010 până în prezent, peste 400 de persoane au primit gratuit suport psihologic din partea ISTT pentru ameliorarea efectelor negative ale experienţelor traumatizante trăite. ISTT promovează cunoștinţele despre traumele psihice și susține cursuri de formare continuă referitoare la psihotraumatologie pentru psihologi, medici, cadre didactice.

ISTT a luat ființă în 2010. Echipa, formată din specialiști psihoterapeuţi şi consilieri psihologici, colaborează în desfăşurarea proiectelor Institutului cu: asistenţi sociali, cadre didactice, personal medical. ISTT reprezintă o echipă de oameni care facilitează întâlniri profesionale între persoane oneste, deschise la explorarea interioară, ghidată uneori de simptomele fizice sau psihologice, inclusiv în zonele puţin conştientizate şi accesibile, așa cum sunt rănile psihice. Odată văzute şi acceptate, rănile se închid, eliberând mai multă energie şi claritate în viaţa noastră. Această interacțiune creează o bază solidă şi hrănitoare de colaborare şi evoluţie pe toate planurile şi între persoane diferite.

ISTT oferă servicii de:
• Asistare psihologică persoanelor adulte, copiilor şi adolescenţilor, cuplurilor, familiilor şi grupurilor care se confruntă cu experiențe înalt stresante și traumatizante;
• Programe de protecție și prevenție a dificultăților și tulburărilor psihologice cauzate de experiențele potențial traumatice;
• Worksohp-uri de dezvoltare personală și interpersonală.
• Promovarea cunoştinţelor științifice noi despre dezvoltarea umană postraumatică și dezvoltarea psihologiei, precum și despre intervenţii specializate pentru tratamentul consecințelor psihologice ale suferinței;
• Programe de formare continuă referitoare la resursele psihice umane și la modul de stimulare sau de reglare a lor.

No comments:

Post a Comment

Comentarii