Monday, October 23, 2017

Opera Comică pentru Copii vă invită la Noaptea Vrăjitoarelor și Peregrinatio


Pe 27 și 28 octombrie, Opera Comică pentru Copii (OCC) îi invită pe cei mici la „Noaptea Vrăjitoarelor”, o serie de spectacole itinerante în care copiii vor face cunoștință cu vrăjitoarele și cu alte personaje negative din poveștile OCC.

Jucată doar pe parcursul a două zile, seria spectacolelor „Noaptea Vrăjitoarelor” este prilejul unei întâlniri unice cu personajele negative din poveștile Operei Comice pentru Copii. Pe 27 și 28 octombrie, începând cu ora 19:00 și până la miezul nopții, la fiecare sfert de oră, micii și marii spectatori vor avea ocazia să facă un tur complex în spatele cortinei, de aproximativ 45 de minute fiecare, presărat cu o mulțime de surprize și momente artistice susținute de talentații artiști ai Operei Comice - soliști vocali, balerini, actori și muzicieni.

Pe 28 și 29 octombrie, în Salonul Mozart, publicul tânăr este așteptat la „Peregrinatio”, prima dintr-o serie de trei întâlniri cu grupul de muzică medievală și tradițională Truverii. Opera Comică pentru Copii introduce noi spectacole în programul lunii actuale, majoritatea destinate unităților de învățământ, ajungând astfel la un total de 90 de reprezentații doar în octombrie.

Pe 28 și 29 octombrie, copiii sunt invitați la un prim spectacol dintr-o serie de trei întâlniri muzicale pregătite de OCC împreună cu grupul medieval Truverii. „Peregrinatio” este o călătorie muzicală în timp și în spațiu, cu povești ce recreează atmosfera comedianților și a trubadurilor ambulanți de altă dată. Cântece din secolele XIII-XVIII, culese din Spania, Franța, Italia, Suedia, Ungaria și România, aduc în fața micilor spectatori muzica și poezia truverilor medievali, trecând prin arta comedianților Renașterii, până la vechile tradiții ale „paizanilor”. Următoarele premiere cu trupa Truverii vor avea loc pe 18 și 19 noiembrie - „Omule! Pomule!” - și pe 16 și 17 decembrie - „Cantus Hibernus”, în Salonul Mozart.

No comments:

Post a Comment

Comentarii