Wednesday, October 25, 2017

Noi funcționăm astăzi ca urmare a experiențelor noastre din trecut, mai bune sau mai rele

Numai mîine nu-i poimîine, cînd încep lucrările Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie, ediția 2017. Despre conferință am mai scris aici.

Ce vreau să vă spun astăzi: că dacă o ascultați pe Diana Vasile, Psihoterapeut, profesor universitar Și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), înțelegeți că ”Noi funcționăm astăzi ca urmare a experiențelor noastre din trecut. Și nu putem uita trecutul dacă nu îl procesăm.” Căci despre asta e vorba în studiul și tratamentul traumei.


Însă situațiile sunt foarte complexe! Vineri 27 octombrie va avea loc simpozionul Resilio, organizat în colaborare cu Asociația de Promovare a Rezilienței; peste 15 specialiști internaționali vor discuta despre reziliență în diverse zone, nu doar în psihologie. Sîmbătă 28 octombrie, va fi un regal al prezentărilor legate de traumatizare, ținînd cont de experiențele noastre de zi cu zi. Conferința se desfășoară în ambele zile la Intercontinental, sala Rondă. Apoi duminică 29 octombrie veți putea participa, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, la cîteva workshopuri dedicate. Oamenii, participanții non-specialiști, vor putea veni să ia informații punctuale, pentru ei înșiși și nu generale, de la specialiștii ISTT. În felul acesta se urmărește reducerea discrepanțelor dintre specialiști și non-specialiști, pentru că nu trebuie să faci studii de specialitate ca să pricepi ce se întîmplă cu tine.

Întregul program și alte informații despre conferință puteți găsi pe site-ul organizatorilor aici

No comments:

Post a Comment

Comentarii