Monday, May 8, 2017

Aventurile lui Dino, disponibile începând de astăzi

Zilele trecute, am fost pusă în situaţia să aleg: ce să fie, să urmăm programul făcut în familie pentru ziua mea, sau să onorăm invitaţia pentru bloggerii de parenting, la evenimentul pentru "Aventurile lui Dino"? Am ales prima variantă, până la urmă. 


Dar dacă noi am lipsit de la întâlnirea cu seria de desene animate şi cu Magicianul, voi tot trebuie musai să aflaţi veştile-poveştile:

Dino și echipajului său ne invită să explorăm împreună o nouă lume, în „Aventurile lui Dino”

Începând de astăzi, 6 mai, este disponibil pe canalul YouTube dedicat serialul "Aventurile lui Dino", lansat în avanpremieră de Danonino, zilele trecute, cum vă spuneam, printr-o proiecţie dedicată bloggerilor de parenting şi site-urilor de parenting şi cu o petrecere a piraţilor pentru cei mici.

În cadrul evenimentului de săptămâna trecută, copiii au urmărit primele episoade ale seriei, iar părinţii au ascultat-o pe Monica Reu, care le-a vorbit despre acele valori pe care ne dorim să le regăsim în copiii noştri şi apoi în adulţii care vor deveni, despre sursele în care copiii găsesc exemple şi inspiraţie.

„Aventurile lui Dino” este un serial animat adresat copiilor cu vârsta între 3 şi 9 ani şi prezintă aventurile lui Dino şi ale prietenilor lui, Kika, Lip şi Cacau, care au loc pe vasul lor zburător - Atlas. Cei 4 prieteni trec prin încercări ale căror soluţie o găsesc în prietenia care îi leagă, în loialitate, în spiritul de aventură şi de echipă care îi caracterizează pe toţi. Fiecare episod vine cu o lecţie pe care copiii o înţeleg cu uşurinţă, ghidaţi de ai lor părinţi.

Monica Reu, Preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Nonviolentă şi trainer certificat al Center for Nonviolent Communication, ne-a povestit despre valorile pe care copiii şi le însuşesc în prima copilărie şi care urmează să le fie adevărate coordonate în viaţa de adult.

Pornind de la ideea că a avea prieteni şi relaţii de calitate este una dintre sursele de fericire ale fiinţei umane, Monica a subliniat importanța abilităţii copiilor de a identifica şi a aprecia valorile şi calităţile în cei din jur. 
Fiecare dintre noi îşi doreşte să ofere copilului său o educaţie bazată pe valori. De aceea, îi invit pe părinţi să facă un scurt exerciţiu de explorare pe tema valorilor lor. Care sunt acele valori pe care aţi vrea să le vedeţi în copiii voştri când aceştia vor avea 25 ani? Acesta este un moment bun pentru introspecţie, pentru căutarea în sine a acelor valori care sunt importante pentru ei şi pe care le transmit copiilor lor, a fost îndemnul Monicăi Reu pentru părinţi.
Care sunt modurile în care le putem transmite copiilor noştri aceste valori şi cum îi putem ajută să aibă relaţii de calitate în viaţă? 


Una dintre strategii este să le arătăm cum le trăim noi, altă este să creăm cu ei o punte de dialog cu ajutorul căreia să îi ajutăm să reflecteze. Desenele animate pot fi folosite de părinţi ca o sursă de conectare cu cei mici, iar „Aventurile lui Dino” pot fi un excelent punct de pornire, a mai adăugat Monica.
Valorile însuşite corect duc la încrederea în sine şi în cei din jur, la încrederea de a explora şi de a încerca lucruri noi, la încrederea de a construi prietenii, ceea se ce poate rezumă într-un singur termen: „autonomie”.

Evenimentul a fost moderat de Marian Ralea, inegalabilul magician Abracadabra, și a găzduit 50 de bloggeri și redactori de parenting împreună cu copiii lor.

Petrecerea Piraților ne-a dat ocazia tuturor de a intra în lumea plină de aventură a lui Dino și a prietenilor săi: Kika, Lip și Cacau. Nu au putut lipsi pirații, piratese, săbii, întreceri și multe surprize. Petrecerea a fost organizată împreună cu prietenii de la Pam Pam, Căsuța Veselă și Funny Land.

„Aventurile lui Dino” cuprinde 20 de episoade, câte 2 episoade difuzate în fiecare săptămână, sâmbătă dimineața, pe canalul de Youtube și LIVE pe pagina de Facebook Danonino.

No comments:

Post a Comment

Comentarii