Wednesday, November 16, 2016

Poveşti terapeutice pentru copii

Vă anunţam ieri că astăzi, 16 noiembrie, începe Gaudeamus, Târgul de carte! Am încercat să cuprind în selecţia pe care am făcut-o cât mai multe (poate chiar toate?) din evenimentele pentru copii şi părinţi. Am amintit acolo, dar numai în treacăt, şi de o lansare dragă, la care voi participa, în calitate de partener media şi prietenă a autoarei.



Este vorba de Colecţia ABC-ul poveştilor terapeutice a Editurii Diana: Poveşti şi jocuri într-o singură cutie. Autor: Adriana Mitu, trainer de dezvoltare personală şi parenting.

Adeseori încercăm să le vorbim copiilor pe limba noastră, oferindu-le argumente şi soluţii bine şlefuite de mintea adultă. Se întâmplă ca de multe ori aceste metode să nu funcţioneze şi ne găsim în faţa unor situaţii în care ne simţim lipsiţi de resurse, după ce am încercat toate variantele pe care le-am găsit la îndemână.

Şi atunci, ce am putea face diferit? Am putea să le vorbim copiilor pe limba lor. Prin intermediul poveştilor şi jocurilor, reuşim să ne conectăm cu ei, iar mesajul ajunge cu mai multă uşurinţă la urechile şi în sufletele lor.

Autoarea Adriana Mitu, în parteneriat cu Editura Diana, a conceput un proiect unic ce se adresează atât părinţilor, cât şi dascălilor şi tuturor celor ce lucrează cu cei mici.

Acest proiect cuprinde 10 pachete terapeutice, fiecare cutie fiind un mic atelier pentru dezvoltarea emoţională a copilului şi pentru a trata o anumită situaţie din viaţa sa.

Pachetul terapeutic cuprinde:
- O poveste terapeutică ce se adresează unei probleme specifice
- Un puzzle cu o imagine reprezentativă din poveste
- Jocuri pentru dezvoltarea emoţională a copilului
- Soluţii pentru a gestiona situaţiile respective şi informaţii utile în acest sens

Cine sunt realizatorii proiectului:

Adriana Mitu este autoarea cărţii Puterea părinţilor. Succesul copilului tău depinde de tine. Este formator acreditat ANC, instructor acreditat aware parenting în România, trainer pentru dezvoltarea inteligenţei emoţionale a copiilor. Susţine în diferite oraşe conferinţe pe teme de parenting şi dezvoltare emoţională a copiilor. Este partener al multor instituţii de învăţământ, se implică în proiect cu impact social (despre unul dintre ele am scris aici, când am fost împreună să donăm rechizite copiilor de la o casă de copii) şi a dezvoltat trei programe pentru copii şi părinţi.

Editura Diana este specializată în principal pe materiale educaţionale pentru copii cu vârste între 3 şi 12 ani şi materiale pentru cadrele didactice din învăţământul preşcolar şi primar.

Puteţi comanda online cărţile de pe site-ul Editurii Diana aici

Vă reamintesc sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 11.00, la Standul Editurii Diana din cadrul Târgului de Carte GAUDEAMUS se lansează primele patru poveşti din această colecţie:

  

- Povestea Veveriţei Căstănica - abordează problematica: teama de separare, întoarcerea părintelui la locul de muncă
- Povestea Oiţei Gogoşica - pe tema: creşterea încrederii în sine, transformarea defectelor în calităţi
- Povestea dragonului furios - Agresivitatea din ambele perspective, agresor şi agresat
- Spiriduşii Băţ şi Şugubăţ în misiune secretă - Dezvoltarea empatiei şi a compasiunii pentru ceea ce simt ceilalţi

credit foto

CONCURS:

Şi cu această ocazie vă lansez şi un concurs:

numiţi un joc sau o carte, ce vă ajută să vă conectaţi cu copiii după o zi obositoare, după o zi tristă etc.

Premiul va merge la 2 cititori astfel:
- un cititor va primi pachetul puzzle + poveste
- alt cititor va primi setul de 3 poveşti terapeutice

Termenul limită pentru răspunsuri: duminică, 20 noiembrie. Seara, după ce se sting luminile la Gaudeamus, voi juriza şi voi anunţa câştigătorii.

Deci, cine ce se joacă sau citeşte cu cei mici?

8 comments:

  1. valiza/sticluta! un joc care readuce zambetul si buna dispozitie intre parinti şi copiii.Noi îl jucăm cu mare drag. În plus, seara, la culcare le citesc copiilor cateva pagini din cărţile lor preferate: Din cetatea lui Eu în cetatea lui Tu şi Povestile Norilor! ultima este o super carte ce tratează prin intermediul norilor fiecare sentiment-emotie pentru a fi mai uşor înţelese de copilaşi. Şi ei nu se satură niciodată de aceste poveşti. Doar îşi exmprimă dorinţa: Mami, azi citim despre Norul..Iubire( exemplu) sau Mami, azi poţi să ne citeşti despre 2 nori?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc frumos! Dar vă rog să şi semnaţi mesajul ca să-l pot lua în calcul. :)

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. valiza/sticluta! un joc care readuce zambetul si buna dispozitie intre parinti şi copiii.Noi îl jucăm cu mare drag. În plus, seara, la culcare le citesc copiilor cateva pagini din cărţile lor preferate: Din cetatea lui Eu în cetatea lui Tu şi Povestile Norilor! ultima este o super carte ce tratează prin intermediul norilor fiecare sentiment-emotie pentru a fi mai uşor înţelese de copilaşi. Şi ei nu se satură niciodată de aceste poveşti. Doar îşi exmprimă dorinţa: Mami, azi citim despre Norul..Iubire( exemplu) sau Mami, azi poţi să ne citeşti despre 2 nori? ALINA

    ReplyDelete
  4. Jocul pe care il doresc seara fetele mele este "de-a bebelusul". Ele intra in rolul de mamica, iar eu trebuie sa fiu bebelusul si sa fac diferite lucruri pe care mi le spun ele. Se simt foarte bine, si cred ca se descarca atunci cand ma pun in situatii neplacute pe care le-au trait ele: mama trebuie sa plece de acasa iar beblusul plange, bebelusul vrea un anumit lucru pe care mama nu poate sa il dea, etc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo, e greu asta! :) Dar cred că le place mult.

      Delete
  5. noi jucam ce/ai fi daca/ai fi..este un joc care aduce starea de buna dispozitie intre noi! si se rade mult, iar daca radem, sigur ne conectam cu copilul dupa o zi grea! Il jucam oriunde, pe strada, in casa, in masina, subiectele sunt inepuizabile si buna dispozitie garantata!

    ReplyDelete

Comentarii