Monday, April 14, 2014

Înscrieri pentru noi cursuri la TinArt

Clubul TinArt, care organizează cursuri pentru tineri de la 2 la 12 ani, anunţă începerea înscrierilor pentru alte două serii de cursuri. Iată mai jos despre ce cursuri este vorba.

1. Cursuri de chitară personalizate, pentru cei mici


Chitara este un instrument la care se poate cânta aproape orice gen de muzică, începând de la cea din perioada barocă, clasică, romantică, modernă pană la muzică flamenco, uşoară, jazz, pop, rock sau pop-rock ş.a.m.d. Tocmai de aceea, chitara se află printre instrumentele preferate de cei mici, dar şi de adulţi.

"Fie că ciupesc una sau mai multe coarde, cu ajutorul degetelor sau printr-o pană bine mânuită, copiii prind foarte repede acordurile muzicale cu ajutorul acestui instrument. Este vesel şi uşor de manevrat, am avut multe momente hazlii prin care cei mici au încercat să îmi redea, cu ajutorul simţului lor muzical, secvenţe din melodiile auzite la radio. Ne-am amuzat de momente şi apoi am desluşit împreună, pas cu pas, mişcările şi notele ce stau în spatele acordurilor binecunoscute" - declară George Sandu, profesor-coordonator al cursului de chitară ce are loc la Club TinArt.

Acesta deţine o abordare de învăţare personalizată, potrivită nu doar nivelului de cunoaştere al copilului, ci şi stilului său muzical. Beneficiile unui astfel de curs sunt nenumărate şi ajută la dezvoltarea personalităţii, a coerenţei în gândire, a capacităţilor organizatorice şi de coordonare a mişcărilor, precum şi a simţului artistic. În plus, este de luat în seamă şi faptul că, prin participarea la un astfel de curs, se urmăreşte şi cultivarea simţului improvizatoric de adaptare la orice situaţie şi dezvoltarea memoriei auditive împreună cu cea vizuală.

Cursurile de chitară organizate de Club TinArt sunt dedicate copiilor cu vârsta peste 6 ani, se organizează săptămânal, în funcţie de orarul copiilor şi al părinţilor în concordanţă cu disponibilităţile profesorului, cu taxă de participare de 60 lei/şedinţă individuală. Durata şedinţei diferă de la copil la copil, în funcţie de vârstă şi aptitudini. Înscrierile se fac la adresa inscrieri@tinart.ro sau la număr de telefon: 0740.26.11.87.

2. Educaţie non-formală şi dezvoltare personală pentru copii



Educaţia non-formală este una dintre cele mai noi abordări ale învăţării, activităţile didactice devenind astfel mai plăcute. Acest tip de educaţie oferă copiilor un cadru favorabil dezvoltării individuale, punându-se accentul pe caracteristicile şi aptitudinile fiecărui copil în parte.

Metoda abordată în cadrul cursurilor de dezvoltare personală organizate la Club TinArt împleteşte atent utilul cu plăcutul prin faptul că prezintă informaţiile într-un mod mai accesibil. Un alt plus pe care îl aduce acest tip de educaţie non-formală este acela că, deşi activităţile se desfăşoară în cadrul unui grup, oferind ocazia de socializare şi competiţie, cei mici sunt apreciaţi pentru caracteristicile şi aptitudinile personale, individuale. Prin intermediul jocului şi experienţei directe, copiii devin mai cooperanţi, îşi exersează abilităţile logico-matematice, inteligenţa verbal-lingvistică şi vizual-spaţială, memoria, sociabilitatea, creativitatea şi mişcarea.

Fie că vorbim despre copilăria timpurie sau perioada şcolară, jocul şi activităţile cu caracter ludic ocupă un loc important în vieţile copiilor, în această perioadă atât de importantă în ceea ce priveşte dezvoltarea lor. Prin jocuri de rol şi nu numai, învăţarea şi descoperirea sinelui se întâmplă natural, cu veselie şi voie bună - declară profesor-coordonator Ingrid Tudoran, specialist în psihologia copilului şi ştiinţele educaţiei.

În desfăşurarea cursurilor de la Clubul TinArt se folosesc mijloace diverse precum:
- Jocuri de rol (îi ajută pe copii să socializeze, să-şi învingă timiditatea)
- Experimente (folosite drept suport pentru temele abordate, facilitează procesul învăţării practice)
- Jocuri de masă/carduri tematice (vizează dezvoltarea inteligeţei logico-matematice şi emoţionale, a creativităţii)
- Fişe de lucru (individuale şi de grup)
- Jocuri de construcţie (cu reguli prestabilite, cu sau fără suport vizual)
- Explicaţia/Conversaţia/Problematizarea
- Materiale specifice activităților practice (acuarela, spuma colorată, plastelina, lutul etc.)
- Exerciţii şi jocuri simbolice (stimulează creativitatea şi imaginaţia)

Cursurile de dezvoltare personală, organizate de Club TinArt, sunt dezvoltate pe categorii de vârstă şi dedicate copiilor cu vârsta între 2 şi 12 ani. Acestea se organizează săptămânal, sub formă de abonament lunar, vinerea cu începere de la ora 18.00, cu taxă de participare de 200 lei / lună (4 ședințe). Înscrierile se fac la adresa inscrieri@tinart.ro sau la număr de telefon: 0740.26.11.87.

O mare varietate de cursuri pentru copiii cu vârsta între 6-14 ani sunt organizate la Clubul TinArt, într-o locaţie centrală, chiar la ieşirea de metrou Piaţa Victoriei (Bd-ul Iancu de Hunedoara nr.2, bl H6, sc. 1, et. 2, ap. 6, sector 1, Bucureşti). Dintre acestea menţionăm: pian, chitară, vioară, canto, micul antreprenor, limbi străine, arte plastice, artă reciclată, teatru, dezvoltare personală, bune maniere, micul programator, şofer de mic, şah, înot, karate, dans, balet etc. 
Mai multe detalii: www.tinart.ro sau Facebook.com/TinArt

Parteneri: Work At Home Moms Romania, Kiboko, B24Kids – gazeta culturală a copiilor, Copilul.ro, Parintisicopii.info, MelcCodobelc, Urbankid, Intuitext, SuntPărinte.ro, Didactic.ro, GoKid, Mămicamea.ro, CalendarulMagic, ProKid, Qbebe

Later Edit: Clubul TinArt şi-a schimbat adresa sediului. Acum poate fi găsit în str. Tunari nr. 73, etaj 2, ap.6, Sector 2, Bucuresti. Punct de reper: Metrou Ştefan cel Mare
Câteva fotografii cu noul sediu pot fi văzute aici

No comments:

Post a Comment

Comentarii