Thursday, May 19, 2011

Cărţile pentru copii vin la Bookfest 2011

sursa foto
 La a VI-a ediție, în perioada 25-29 mai 2011, echipa organizatoare a Salonului internaţional al cărţii Bookfest propune copiilor un spațiu destinat lecturii, jocului, educației și creativității, intitulat “Clubul șoriceilor de bibliotecă”, unde micuții se vor afla în lumea lor - potrivit unui comunicat de presă.
 Astfel, sunt pregătite în fiecare zi câte două ateliere de creaţie: De la hârtie la carte şi Tablouri florale - ecoart & greenarts, precum si minicursuri pe tema protecţiei mediului.
Între orele 10.00-20.00, la “Clubul șoriceilor” se vor desfășura ateliere de lectură, jocuri, demonstrații practice, momente artistice, alte activități îndrumate de artiști, bibliotecari, specialiști în educație, voluntari și oameni de afaceri, cu toții animați de dorința de a contribui la apropierea de cultură a copiilor, de la cele mai fragede vârste.
Sub coordonarea Secției Naționale IBBY (Consiliul Internațional al Cărții petru Copii și Tineret), vor organiza ateliere și spectacole: Biblioteca Metropolitană București,  editurile Teora,  Softwin și Silvius, firmele Picus și Fun Science.
Contribuții substanțiale vor avea și ONG-uri ca Fundația pentru Democratizarea Societății Civile, Asociația „Telefonul copilului”, Federația Internațională a Comunităților Educative, Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație, “Cercetașii României”, Centrul pentru copii și părinți “Iulia Pantazi” etc.
Micuții cititori și creatori se vor întâlni cu scriitoarele Alina Miron, Anastasia Popa și Passionaria Stoicescu, vor învăța să deseneze, să picteze și să confecționeze diverse obiecte  în cercurile conduse de Valentin Tănase, Alexandra Baciu, Diana Rotaru, Alexandra Mihai, vor viziona spectacolele Teatrului de păpuși “Licurici” și vor primi lecții de educație rutieră și de cercetășie.
Cei mai merituoși vor fi premiați și vor primi mult râvnita insignă de “Șoricel de bibliotecă”, pe care sperăm că o vor purta cu mândrie, spre admirația colegilor, educatorilor și familiilor, ca semn al pasiunii lor înfiripate pentru carte și lectură.
Clubul șoriceilor de bibliotecă” își deschide porțile timp de cinci zile, pe toată durata “Bookfest”, în Pavilionul C5, manifestarea constituind și o avanpremieră a sărbătoririi, la 1 iunie, a Zilei Internaționale a Copilului. Zâna copilăriei va aduce veşti bune tuturor şoriceilor.

sursa foto
Reamintim că, între 25 şi 29 mai 2011 se va desfăşura cea de-a VI-a ediţie a Salonului internaţional al cărţii Bookfest, în pavilioanele 14 (C2), 15 (C1), 16 (C4), 17 (C5) şi 18 (C6) ale Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti.
Vizitatorii vor avea intrare libera la „Bookfest“, în fiecare dintre cele cinci zile, de la 10:00 la 22:00.

No comments:

Post a Comment

Comentarii