Friday, April 7, 2017

Autobuzul magic face staţie în adâncul oceanului

Coperta cărţii. Copyright: Editura Cartea Copiilor
Am citit cu mare plăcere împreună cu copiii mei cele două cărţi apărute la Editura copiilor în seria "Autobuzul magic". În cea despre viaţa albinelor a fost o plăcere reală să descoperim cum trăiesc şi ce le place albinuţelor, cum îşi duc ele traiul şi polenul la stupi. Apoi am descoperit cele cinci simţuri - văz, auz, miros, pipăit, gust - prin intermediul celei de-a doua cărţi.

Acum aflu şi vă anunţ şi pe voi că Editura Cartea Copiilor prezintă a treia carte din seria "Autobuzul magic" (The Magic School Bus): "Autobuzul magic. În adâncul oceanului", de Joanna Cole, cu ilustraţii de Bruce Degen. Aceasta este a treia carte tradusă de Cartea Copiilor din seria „Autobuzul magic” (The Magic School Bus), serie despre care New York Times scria că este „cea mai originală și amuzantă abordare a științei pentru copii”.

Vă redau mai jos descrierea pe care o fac reprezentanţii editurii acestei minunate cărţi pentru copii:

Imagine din carte. Copyright Editura Cartea Copiilor


Imagine din carte. Copyright Editura Cartea Copiilor
Elevii din clasa domnișoarei Frizzle, o învățătoare pasionată de știință și cu foarte mult entuziasm, au parte de fiecare dată de câte o aventură fantastică, datorită unui autobuz școlar neobișnuit: se poate mări sau micșora și se poate transforma în moduri neașteptate. Domnișoara Frizzle nu putea să ocolească un asemenea teritoriu fascinant cum este lumea adâncurilor, aşa îi invită pe norocoșii săi elevi într-o nouă expediţie.

Autobuzului magic se transformă în submarin, iar copiii se aventurează în ocean, pentru a-l studia de la suprafaţă şi până la fund, descoperindu-i flora şi fauna. Crabi, stele de mare, corali, caracatițe, delfini, rechini, balene - formele de viață sunt nenumărate și diversitatea lor întrece orice imaginație.

„Autobuzul magic. În adâncul oceanului” completează seria în limba română iniţiată în 2016 de Cartea Copiilor prin lansarea cărţii „Autobuzul magic. Să explorăm simțurile” şi continuată la începutul acestui an de „Autobuzul magic. În stupul de albine”. În cursul acestui an, va intra în lucru şi „Autobuzul magic. În interiorul corpului uman”.

Scriitoarea Joanna Cole s-a născut în New Jersey (SUA) și a îndrăgit știința încă de când era la școală, unde a avut o profesoară pasionată care i-a servit drept model pentru domnișoara Frizzle. A scris peste 250 de cărți pentru copii, însă cea mai populară s-a dovedit a fi seria „Autobuzul magic” (The Magic School Bus). Cărțile acestei serii au fost traduse în mai multe limbi și vândute în milioane de exemplare în toată lumea. Ilustratorul acestor titluri, Bruce Degen, s-a născut în Brooklyn și a îndrăgit arta încă din copilărie. A colaborat la crearea a peste 40 de cărți, mărturisind că a ales ilustrația pentru copii pentru că aceasta poate aduce zâmbetul pe chipul privitorului.

Cartea „Autobuzul magic. În adâncul oceanului” este recomandată copiilor între 6 și 12 ani și este disponibilă pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la prețul de 29 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este „De ce fac copiii crize de furie”, de Catherine Dolto.

Editura Cartea Copiilor este prezentă de 10 ani în peisajul editorial din România. Cartea Copiilor publică titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotrivă română și internațională (Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan, Andreea Constantin, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel etc.). Mai multe detalii despre cărțile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

No comments:

Post a Comment

Comentarii