Thursday, August 25, 2016

Şi ei încep şcoala pe 12 septembrie!

Copiii încep anul acesta şcoala pe 12 septembrie. Deja am început să le cumpărăm rechizite - noi am luat azi stilouri şi creioane colorate. Pe drum ne-am mai întâlnit cu nişte prieteni care mergeau şi ei la librărie după rechizite, un copil şi amândoi părinţii lui. E ceva oribşnuit, rutina de la la fiecare început de an şcolar.

Dar ştiţi câţi copii nu merg cu mama şi tata de mână să-şi cumpere rechizite? Ştiţi câţi copii nu au - nu numai rechizite, dar nici pe mama şi tata alături?

Mulţi! Prea mulţi! 
Nu putem prea mult pentru toţi. Dar putem face ceva, oricât de puţin, pentru câţiva din ei!

La Centrul de plasament Metropolis sunt 36 de copii la fundaţie și 25 la centrul de zi. Dintre aceștia, doar 10-12 sunt preșcolari. Restul (circa 24 de copii) merg la școală și au nevoie de rechizite.
Un caiet costă 2-3 lei. Un creion un leu şi ceva. Un stilou vreo 10 lei. Cine ce poate oferi acestor copii, din rechizitele propriului copil?

Directorul centrului Metropolis ne-a spus că elevii ar mai avea nevoie de caiete, pixuri, stilouri, creioane, acuarele... tot ce folosesc şi copiii voştri la şcoală. Ghiozdane - le au pe cele de anul trecut.

Eu nu îi cunosc pe personal pe copii, dar îi voi cunoaşte pe 11 septembrie, când voi merge să le duc şi eu ce pot strânge. Îi voi vizita împreună cu Adriana Mitu, care îi cunoaşte deja. De altfel, iniţiativa aceasta îi aparţine, trebuie să recunosc. 
Pe Adriana Mitu am cunoscut-o de curând, dar m-a impresionat prin altruismul ei. Ea este trainer de parenting şi susține diferite ateliere și programe pentru copii și părinți, şi a publicat şi o carte în acest domeniu.

Iar Fundaţia Filantropică Metropolis are sediul în Bucureşti, str. Dr Sabareni, nr.47-53, sect 6, codul fiscal nr.23249281 si contul RO11 UGBI 0000 0120 1309 1RON, deschis la Garanti Bank, Sucursala Dorobanti, sector 1.

Dacă puteţi ajuta pe aceşti copii, alegeţi în ce fel:
1. puteţi merge împreună cu noi la ei, pe 11 septembrie
2. puteţi să le trimiteţi direct lor ceea ce puteţi oferi
3. puteţi dona nişte bănuţi în contul lor, le pot fi de folos şi pentru alte achiziţii pentru copii

Succes în noul an şcolar tuturor copiilor!

No comments:

Post a Comment

Comentarii