Wednesday, August 6, 2014

Concursul de design de carte continuă


Până pe 29 august se mai pot face înscrieri la cea de-a treia ediţie a concursului naţional de design de carte, concurs cu premii atractive, în valoare de 5.000 lei şi un premiu pentru tânăr designer, anunţă organizatorii concursului, Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură.

Vor fi apreciate lucrările care au un grad crescut de originalitate şi inovaţie în conceptul editorial, în abordarea designului de carte. Juriul din acest an va acorda următoarele distincţii: Premiul I, Premiul II şi Premiul III, precum şi următoarele premii speciale:
- Premiul pentru ilustraţie se acordă pentru calitatea ilustraţiei de carte, originalitatea și creativitatea ilustratorului. 
- Premiul pentru carte pentru copii este oferit pentru cea mai bună realizare de design de carte pentru copii, 
- Premiul pentru album - cărţilor de artă, de fotografie, cataloagelor, 
- Premiul pentru carte de artist (categorie specială cu lucrări jurizate separat) se acordă pentru idee și noutate.

Inedit este Premiul pentru tânăr designer, oferit cu sprijinul Institutului Cultural Român (pentru prima dată în acest an). Acesta constă în susținerea unei deplasări la Târgul Internaţional de Carte Salon du Livre, Paris 2015. Tânărul artist va fi unul dintre invitaţii Pavilionului României, în cadrul căruia va susţine o prezentare a realizărilor sale în domeniul designului de carte.

Jurizarea va avea loc în perioada 10-24 septembrie, iar membrii juriului sunt: Arina Stoenescu, Timotei Nădășan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihuleț, Mihaela Paraschivu și Corinne Trovarelli.

Participarea specialistului din Franța, Corinne Trovarelli, este posibilă prin contribuţia Institutului Francez din Bucureşti. Corinne Trovarelli va susține și o conferință adresată profesioniștilor din mediul artistic și editorial, în cadrul căreia va împărtăşi cu participanţii experienţa de peste zece ani în cadrul Editurii Flammarion.

Editurile, graficienii sau designerii de carte din România şi Republica Moldova sunt invitaţi să înscrie cărţi apărute în ultimul an în Concursul naţional de design de carte, ediţia a III-a. Regulamentul care descrie condiţiile de participare şi formularul de înscriere pot fi accesate la http://celemaifrumoasecarti.ro

Organizator: Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură
Proiect cultural finanţat de: Administraţia Fondului Cultural Naţional
B24Kids se numără printre partenerii proiectului, alături de Institutul Francez din București, UNARTE, Asociaţia Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Cultural Român, Galeria Posibilă, Clubul Ilustratorilor, Asociaţia Idioma, Cărtureşti, Global Mindscape, Arta Grafică, Agressione, Sappi, Asociaţia Da’ De Ce, Radio France International, Radio Romania Cultural, Observator cultural, Liternet, Dilema Veche, 24 FUN, Modernism, Hyperliteratura, Igloo, Agenţia de carte, Bookaholic, Librăria Kyralina, Calendarul Magic, Copilul.ro, SuntPărinte.ro

•Mai multe informaţii despre concurs: Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură
Telefon 0733.117.755 sau e-mail acasa@celemaifrumoasecarti.ro
•Informaţii pentru presă: Angelica Iacob – 0724.083.932, acasa@celemaifrumoasecarti.ro

No comments:

Post a Comment

Comentarii