Friday, October 12, 2012

La Palat animat continuă

Programele de teatru muzeal dedicate copiilor de 6-10 ani continuă la Mogoşoaia - anunţă organizatorii.

Astfel, poveştile cu tâlc spuse de Asociaţia de Dragul artei copiilor de 6-10 ani continuă la Palatul Mogoşoaia. Proiectul de teatru muzeal, La Palat animat, are drept inspiraţie istoria familiei Brâncovenilor şi a palatului brâncovenesc de la Mogoşoaia, acoperind atât valoarea educativă, acurateţea istorică a evenimentelor şi personajelor, cât şi calitatea artistică. 

Povestea dramatizată este susţinută de către actorii Cornel Mihalache şi Vadim Rusu, de la Teatrul de pe Lipscani, în faţa celor mici şi porneşte de la date istorice reale care sunt transpuse în mod interactiv astfel încât să reînsufleţească istoria locului şi colecţia muzeală expusă, aducând elemente de civilizaţie a epocii prin gesturi, costume şi atitudini. 

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, participanţi la programele La Palat animat, pot veni, în mod organizat şi gratuit, cu părinţii, şi vor trăi istoria la faţa locului, prin talentul actorilor şi prin veridicitatea scenariului care îi va pune faţă în faţă cu personajele epocii. 

Totodată, Asociaţia De dragul artei organizează atelierul Construcţie şi deconstrucţie în proiectul La Palat Animat. Teatru muzeal pentru familii cu copii mici la Palatul de la Mogoşoaia. Evenimentul se va desfăşura la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, în ziua de sâmbătă, 27 octombrie 2012, cu începere de la ora 9.00, şi se adresează muzeografilor interesaţi de programele cultural-educative desfăşurate în muzee sau alte insitutuţii culturale. 

Veniţi La Palat animat împreună cu cei mici şi oferiţi-le şansa de a cunoaşte istoria ţării într-un mod interactiv! 

Pentru mai multe informaţii legate de organizatori, parteneri, înscrieri etc. vizitaţi www.dedragulartei.ro.

No comments:

Post a Comment

Comentarii