Wednesday, January 18, 2017

Încep înscrierile la atelierul de scriere creativă SF şi Fantasy

Atâtea cursuri şi ateliere pentru copii! Să înveţe să se exprime, să scrie frumos, să construiască zmee sau să se joace cu legumele... şi aşa mai departe! Dar mă bucur mult când văd că preocupările de învăţare şi educare non-formală nu se limitează la vârsta primei copilării. Ci ele continuă şi la copiii mai mari, ba chiar la adulţi. Astfel de ateliere organizeazp Club Revdepov (pe site-ul lor găsiţi mai multe tipuri de ateliere). Aici vă voi menţiona doar unul, atelierul de scriere creativă în SF şi Fantasy, la care vă puteţi deja înscrie, dacă vă place să scrieţi în acest gen.


Bookblog.ro
și Club Revdepov vă învită la ediția nr. 4 a Atelierului de Scriere Creativă în SF & Fantasy. Dacă îți place să scrii, ești îndrăgostit de SF & F și visezi ca numele tău să apară în revistele din Romania, să cunoști scriitorii ale căror cărți le citești și chiar să ajungi ca ei într-o bună zi, rezervă un loc la atelier.

Pentru PRIMA DATĂ vom organiza acest atelier online, așa că poți participa în orice oraș al țării ai fi și de oriunde din lume. Locurile sunt însă limitate: atelierul va avea doar 9 cursanți.

După ce antologia cuprinzând textele absolvenților primei ediții a atelierului a fost lansată în 2015 la Editura Millenium Books – Eroi fără voie –, căutăm nume noi care vor să se afirme.

Atelierul de Scriere Creativă în SF și Fantasy organizat de Club Revdepov și Bookblog.ro este singurul atelier de scriere creativă dedicat genurilor SF și Fantasy! Cea de-a patra ediție a Atelierului se va desfășura în perioada 16 februarie – 16 martie 2017, iar înscrierile au început deja și durează până pe 30 ianuarie.

Cine vor fi maeștrii tăi?

I-am ales pe cei mai buni pentru a te îndruma în ale scrisului, nume mari chemate la festivaluri și care sunt citate de câte ori se vorbește despre vârfurile SF-ului românesc: Michael Haulică și Dănuț Ungureanu sunt cei care coordonează atelierul.

Beneficii?

Pe lângă toate cunoștintele pe care scriitorii le pun la dispozitia ta și feedbackul constant pe texte, rezultatul extraordinar al atelierului este publicarea celor mai bune proze într-o antologie SF & Fantasy. Prima serie de cursanți a fost publicată deja: „Eroi fără voie” este numele primei antologii, apărută la editura Millenium Books.

Iar multe dintre prozele lucrate în cadrul atelierului au fost publicate și în reviste, majoritatea în regim profesionist, fiind bine primite de critică și de public.

De asemenea, absolvenții au înființat, la inițiativa lui Michael Haulică, cenaclul „Secția 14”, în cadrul căruia se întâlnesc și își discută textele, ajutându-se reciproc.

Cum te înscrii?

Trimite, până pe 30 ianuarie, un mail cu subiectul „Atelier SF&F 4” și motivația participării la simina [at] revdepov.ro. Cursul costă 600 de lei și cuprinde 12 întâlniri (câte două pe săptămână, de 1h 30, luni și joi, de la 19:00 la 20:30). Locurile se ocupă în ordinea înscrierii. Cursul se va desfășura prin Google Hangouts.

Mai multe detalii despre atelier la adresa revdepov.ro/ateliere/sff și Event pe Facebook

No comments:

Post a Comment

Comentarii