Monday, September 22, 2014

Rocket Bike Fest, ediţia campionilor


Peste 1.200 de oameni cu suflet de toate vârstele au participat sâmbătă, 20 septembrie, la cea mai mare ediţie Rocket Bike Fest de până acum - anunţă organizatorii. În urma donaţiilor realizate de participanţi, s-au strâns peste 5.000 de euro, fonduri direcţionate către Asociaţia Help Autism pentru susţinerea programelor de diagnostic precoce, evaluare psihologică şi intervenţie timpurie în autism.

Ajunsă la a patra ediţie, competiţia caritabilă de ciclism pentru copiii cu autism organizată de Asociaţia Help Autism şi BikeXpert a strâns în Pădurea Cernica 500 de biciclişti de toate vârstele. Cel mai tânăr concurent are 1 an şi 10 luni şi a pedalat la categoria „copii - biciclete fără pedale”. Veteranul ediţiei a fost Andy Brunner - pasionat de ciclism şi obişnuit al competiţiilor de gen. Pentru Rocket Bike Fest, Andy s-a implicat dincolo de cursa la categoria „hobby” unde a ieşti pe locul 8. El a fost unul dintre cei doi fundraiseri voluntari la Rocket Bike Fest ediţia a IV-a.
"A fi fundraiser voluntar înseamnă să te implici dincolo de a participa la competiţie, înseamnă să le povesteşti rudelor, prietenilor, vecinilor despre ceea ce ţie îţi place sa faci, iar printr-o donaţie ei să încurajeze atât participarea ta în competiţie, cât şi să sprijine copiii cu autism. Astfel le deschidem calea prietenilor către competiţie, dar mai ales către implicare şi recompensa sufletească de a contribui la rândul lor la recuperarea copiilor cu autism”, a explicat Daniela Bololoi, preşedinta Help Autism, în cadrul festivităţii de premiere.
Câştigătorul categoriei „Fundraiser Voluntar la Rocket Bike Fest” a fost desemnat Tudor Popa, un tânăr de 9 ani care a reuşit ca în doar 3 zile să strângă peste 1.000 lei pentru copiii din familia Help Autism, povestind apropiaţilor de ce să-l susţină în cursa Rocket Bike şi să doneze. Tudor a fost răsplătit de un sponsor generos cu o excursie de 3 zile pentru două persoane la Amsterdam - oraşul bicicletelor, iar premiul i-a fost înmânat de Radu Naum - ambasadorul ediţiei.
„Ar fi minunat ca la următoarea ediţie inclusiv oamenii aceştia inimoşi să fie răsplătiţi cu tricouri galbene - simbolul campionilor. Promit că anul viitor voi fi şi eu fundraiser voluntar la Rocket Bike Fest”, a spus jurnalistul şi comentatorul sportiv Radu Naum, impresionat de numărul mare de participanţi şi de modul în care competiţia reuşeşte să promoveze atât un stil de viaţă sănătos şi un sport drag jurnalistului, cât şi implicarea socială şi voluntariatul.
Campioni la cross country şi la generozitate

Rocket Bike Fest s-a impus ca un eveniment de notorietate ce îmbină cele mai importante elemente ale unui stil de viaţă sănătos: o competiţie în aer liber organizată de o echipă de profesionişti şi voluntari, trasee şi categorii bine delimitate pentru fiecare vârstă şi nivel de pregătire, dar şi lecţii preţioase despre prietenie, caritate, voluntariat. Ediţia a patra a celui mai amplu concurs destinat cauzei a stat sub semnul implicării active.
„Se vede că am reuşit să le transmitem participanţilor mesajul principal al competiţiei, rezumat în sloganul nostru, «Pedalez, mă distrez, donez!». Am fost tare impresionat de gesturile pe care le-au făcut concurenţi cu tradiţie la competiţie, dar mai ales de cei care au ajuns pentru prima dată la Rocket Bike Fest. Câştigătorul de la categoria «race» a donat premiul în bani către asociaţie, părinţii au donat şi în ziua evenimentului pentru produsele oferite de sponsori, câştigătorii mici şi-au donat medaliile colegilor mai mari atunci când nouă ni s-a terminat stocul luaţi prin suprindere de numărul mare de concurenţi. Toate acestea dovedesc că Rocket Bike Fest nu este o competiţie în care punem preţ pe clasamente şi podium, ci un eveniment în care preluăm şi predăm ştafeta binelui”, a declarat Mircea Florescu - manager BikeXpert.
Câştigătorii locului I pe fiecare categorie la Rocket Bike Fest, ediţia a patra, sunt:

Categoria „Race” - Alex Ciocan - subcategoria „masculin” şi Monica Serachitopol - subcategoria „feminin”
Categoria „Hobby” - Antonio Vieru (m) / Raluca Catana (f)
Categoria „Family” - Alin și David Toader (7-9 ani), Tiberiu și Ovidiu Ștefan Deac (10-14 ani)
Categoria „Juniori” - Cezara Grigoraș (f) și Mihai Ștefan Ciufu (m)
Categoriile „Copii” - Daria Duca, Alin Toader, Maria Briceag, Petru Sparlac, Radu Bursucanu.

Clasametele finale şi timpii pot fi consultate pe www.rocketbike.ro.

De asemenea s-au mai acordat doua premii speciale:
Cea mai inimoasă echipă - Catena Racing Team
Cel mai implicat fundraiser voluntar - Tudor Popa

Organizatorii au reuşit să atragă numeroşi sponsori pentru a acorda premiile din cadrul competiţiei şi a evenimentelor conexe, dar şi pentru a asigura hidratarea necesară concurenţilor şi însoţitorilor.

Pista prieteniei pentru copiii cu autism

Încă de la prima ediţie, Rocket Bike Fest s-a impus ca cea mai importantă competiţie dedicată cauzei. Cu o tradiţie de doar 2 ani, Rocket Bike Fest a devenit cel mai popular eveniment de acest gen din România, fiind preferat atât de profesionişti cât şi de familii şi copii. La startul categoriilor dedicate copiilor, au fost şi câţiva copiii cu autism, sportul şi în special ciclismul fiind una dintre activităţile în care aceştia se înscriu cu şanse aproape egale alături de copiii tipici.
„Patrik m-a uimit astăzi. A ajuns la ora 7 împreună cu echipa de voluntari, şi-a pus casca şi s-a antrenat pe traseul dedicat copiilor până la venirea celorlalţi participanţi. A concurat la categoria potrivită vârstei lui şi a pedalat cu îndârjire. Ne-a demonstrat că poate mai mult decât ne-am imaginat noi, echipa de terapie”, a spus Andreea Săvulescu, terapeuta cu care Patrik face în fiecare zi „lecţii” la Centrul HelpAutism.
Fondurile strânse din taxa de particpare, implicarea fundraiserilor voluntari şi donaţiile realizate în ziua evenimentului au depăşit cuantumul donaţiilor adunate la celelalte ediţii. Cu cei peste 5.000 de euro colectaţi, asociaţia va asigura servicii gratuite de diagnostic precoce, evaluare psihologică şi intervenţie timpurie copiilor cu tulburare din spectrul autist, primul pas spre recuperare.

Rocket Bike Fest se bucură de sprijinul acordat de:

Partenerul competiţiei: Phoenix Aventura Parc

Susţinătorii ediţiei: Ciuc Radler, HP, La Fântâna, Christian Tour, Mega Image, Blue Air, La Copac, Alexandreea Fitness&Spa, Alka, Danone, Nutribon, Pandy Toys, C&A, Smile Factory, Kineto Bebe, Golden Horse, Bebe Bucovina, Rio Bucovina, Ferma Animalelor, Betty Ice, Intersnack, Butan Gas, Isostar, Stihl, Urban, Sun Plaza, Stretto, Photosetup, Buffet 35, La Historia, Brigada de voluntari și Fun Science.

B24Kids s-a numărat printre partenerii media ai ediţiei, alături de Itsy Bitsy, AGERPRES, ParentingAds, Aleea Media, Euromedia, Pacomedia, Phoenix Media, Vision Media, Getica OOH, Salon TV, Clinic TV, Calendar Evenimente, România Pozitivă, GoKid, KidsNews, Universul Părinților, Sfatul Mămicilor, Revista Bebelu, UrbanKids, Adrenalitica, GetLokal.

No comments:

Post a Comment

Comentarii