Wednesday, September 24, 2014

Poveşti dinspre vară către toamnă


Poveşti dinspre vară către toamnă
Aventurile păpuşilor în grădină, în 27 septembrie, la ArtelierD

ArtelierD anunţă reînceperea activităţii cu un atelier special, prin care ne despărţim tandru de vară şi luăm cu noi culori şi emoţii, să ne încălzească în lungile luni care urmează.

La atelierul de poveşti şi natură Cuibul de rândunele, pentru copii de 2-5 ani, de la Grădiniţa Grow Up, str Rândunelelor nr. 13, ne luăm rămas bun de la vară, de la florile şi culorile ei, printr-o poveste:

"Aventurile păpuşilor în grădină", sâmbătă 27 septembrie , ora 11.00, adaptare liberă după cartea „Luna Betiluna, Dora Minodora şi grădina”, de Anamaria Smigelschi.

Două păpuşi se rătăcesc în grădină, unde devin eroinele unor întâmplări neaşteptate, printre flori rele şi flori bune. O poveste colorată despre lumea magică a florilor de vară. Printre florile frumoase şi prietenoase, stau la pândă câteva buruieni cu spini sau chiar cu otravă, puse pe rele: ciulinul şi mătrăguna. Cum se vor descurca singure, cele două păpuşi, în labirintul unei lumi necunoscute?

Păpuşile gemene sunt create de artista Anca Iacob. Ea ne va face cunoştinţă cu universul păpuşilor ei şi ne va dezvălui câte ceva despre meşteşugul confecţionării unei păpuşi de artă.

Aşa cum v-am obişnuit la atelierul Cuibul de rândunele , în partea a doua explorăm creativ natura şi povestea. De această dată, vom crea şi decora flori din hârtie.

10 locuri. Durata: 1 oră. Biletul : 40 lei/copil însoţit.
Ceai şi fursecuri din partea casei.
Rezervări la telefon 0724 554 199, email : artelierd@yahoo.com,artelierdproiecte2012@gmail.com

ArtelierD mai pregăteşte:

În perioada următoare, ne vom concentra mai ales pe repetiţii în vederea unor spectacole de teatru, inspirate de scenarii nou scrise, cu un set de păpuşi având un concept diferit (păpuşi BiBaBo, pe mână). De aceea atelierele noastre vor fi poate mai rare, dar, alături de ele, vor sosi curând spectacolele. Primul spectacol, „Uriaşul, Sperietoarea şi Ursul”, se bazează pe un scenariu creat de copii, în cadrul Clubului de vară de la Sandra Afterschool. O poveste despre a fi diferit şi a fi acceptat, conform percepţiei copiilor.

Următorul atelier de teatru de păpuşi de la Grow Up Kindergarten va avea loc în luna octombrie şi va fi inspirat de fructe şi seminţe de toamnă: „Poveste cu ghinde şi castane”. Cu aceste celebre şi iubite fructe vom alcătui jocuri creative, pentru grupul mic de vârstă. La cerere, pe aceeaşi temă, putem adapta atelierul pentru copii de 1-2 ani (minim 5 copii în grup).

Sunt în pregătire şi câteva ateliere de teatru în educaţie cu tema „Legende populare româneşti”: despre Cuza-vodă, Vlad Ţepeş şi Constantin Brâncoveanu, ca urmare a succesului acestui gen, în rândul copiilor de la Clubul de vară. Ele sunt propuse pentru şcoală, fiind oferite la cerere, din partea a doua a lunii octombrie. Partea de teatru va fi urmată de o dezbatere, despre legendă şi adevăr istoric, pe baza unui material documentar.

Parteneri media: B24Kids, Melc Codobelc, Gokid.ro, Agenda Culturală pentru Copii.

No comments:

Post a Comment

Comentarii