Thursday, October 10, 2013

Un nou program de conferinţe la Antipa

Duminică, 13 octombrie 2013, începând cu ora 11.00, Antipa vă așteaptă la deschiderea proiectului „Istoria lumii vii în 10 exponate” şi a seriei de conferinţe pentru public, cu același titlu.

Acest proiect este realizat de către Muzeul „Antipa” și revista educațională Terra Magazin și își propune să prezinte elevilor și publicului larg cele mai importante 10 piese din expunerea permanentă a Muzeului.
Piesele „vedetă” vor fi „dezvăluite” treptat, în fiecare lună, conferințele de la Muzeu și articolele lunare din revista Terra Magazin prezentând informații mai puțin cunoscute despre comorile din patrimoniul cultural și științific deținut de către Muzeul „Antipa”.
Cu ocazia Nopții Muzeelor 2014, traseul topului celor 10 piese din Muzeul „Antipa” va putea fi străbătut de toți cei care vor participa la acest eveniment.
Prima conferință a ciclului va fi susținută, duminică, 13 octombrie, de către dr. Iorgu Petrescu și are ca subiect dioramele istorice din Muzeul „Antipa”, comori neștiute sau uitate în timp de către publicul larg. Dr. Grigore Antipa este inventatorul dioramelor, iar „Tundra”, „Preria”, „Viața în savana africană” și „Viața în deșertul african” sunt primele diorame din lume.
Conferința se va desfășura în Sala Multimedia a Muzeului fiind o prezentare bogat ilustrată și accesibilă elevilor. Participanții la conferință vor avea ocazia de a vedea documente importante, fotografii, cataloage comandate pe care dr. Iorgu Petrescu le-a găsit nu doar în arhiva Muzeului, ci și la bibliotecile din București și din țară. Tot acum, participanții vor putea afla care sunt personalitățile care au colaborat cu dr. Grigore Antipa, ajutându-l să deschidă, în 1908, unul dintre cele mai moderne muzee de zoologie din Europa.
Vă așteptăm, deci, să retrăim, pentru aproape o oră, atmosfera efervescentă care a precedat deschiderea Muzeului „Antipa” în sediul actual și montarea primelor diorame din lume!
Accesul publicului în sală se face în intervalul 10.45 – 11.00, pe baza biletului de vizitare a Muzeului.
Informaţii suplimentare despre programe: dr. Aurora StănescuȘef Departament Relații Publice, Marketing Cultural, Programe Educaționale, e-mail: auroras@antipa.ro.
Rezervărea locurilor se face pe adresa de e-mail: florentinap@antipa.ro

No comments:

Post a Comment

Comentarii