Thursday, April 7, 2016

Concurs - reVINE Alfie Kohn la Bucureşti pe 21 mai

Vă anunţam aici, în ziua în care am aflat şi noi, despre evenimentul Alfie Kohn la Bucureşti #reVINEAlfie! Căci, pentru cine a deschis aparatele mai târziu, Alfie Kohn, autorul american a 14 cărţi de parenting şi comportament uman, a mai fost prezent în ţara noastră în 2013 şi 2014. Acum, tema întâlnirii cu părinţii din Bucureşti este:

CREŞTE COPII CURAJOŞI ŞI RESPONSABILI

Cum ar fi să creşti un copil care să nu reacţioneze la frică? Cum ar fi să fii cel care susţine, conştient şi ferm, transformarea copilului într-un adult cu discernământ, simţ critic şi - poate cel mai important - independent emoţional? Ai toate şansele să afli tot ce trebuie despre asta în cadrul conferinţei - anunţă organizatorii.

Evenimentul este organizat de Totul despre mame - secţiunea mai nou re-branduită ca Parenting Hub, în data de 21 mai 2016, la Muzeul Naţional de Artă al României, sala Auditorium.


Dar cine este Alfie Kohn, mai precis: este invitat să susţină conferinţe pe teme de educaţie parentală încă din ani 90 în Statele Unite, şi din 2005 şi în afara acestora; cărţile sale au fost traduse în 20 de limbi; este cel a cărui muncă de cercetare pe tărâmurile educaţiei parentale a fost premiată de instituţii precum The American Psihological Association.

De fapt, evenimentul este structurat pe durata unei zile şi cuprinde două conferinţe:

Prima dintre ele (între orele 10.00-13.00) poartă titlul: Parenting necondiţionat
În această conferinţă Alfie Kohn doreşte să ne arate de ce condiţionările sunt nocive pe termen lung şi cum adâncesc acestea prăpastia de comunicare dintre părinte şi copil; şi mai ales, care ar putea fi alternativele la pedeapsă şi metode de parenting pozitiv, necondiţionat.

Cea de-a doua conferinţă (între orele 14.00-17.00) se numeşte: Argument împotriva competiţiei
În această parte, cercetătorul american în domeniul educaţiei parentale va diseca efectele competiţiei, iar miturile acesteia vor fi desfiinţate şi dărâmate cu totul.
Un subiect spinos, după părerea mea, în contextul învăţământului românesc. Aici multă lume spune că teoriile lui Alfie sunt frumoase, dar nerealizabile la noi. Se prea poate, dar simplul fapt că aflăm de aceste teorii şi ne punem problema poate va mai schimba ceva pe ici pe colo, prin părţile (ne)esenţiale. Căci schimbarea porneşte de la fiecare din noi!

Puteţi achiziţiona bilet pentru prima, a doua sau ambele părţi ale conferinţei de pe site-ul organizatorilor, adică aici Şi le puteţi cere şi mai multe informaţii dacă le scrieţi un email la adresa conferinte@totuldespremame.ro

În plus, prin intermediul B24Kids primiți o reducere de 10% pentru un grup de 10 participanți, 15% pentru un grup de 15 participanți (și așa mai departe, pentru grupuri mai mari).

CONCURS:
Vă propunem şi un concurs, cu ajutorul organizatorilor conferinţei:

Vom oferi un pachet de 3 cărți, chiar cele 3 lucrări ale lui Alfie Kohn care au fost traduse în limba română:
- "Parenting necondiționat"
- "Pedepsiți prin recompense"
- "Mitul temei pentru acasă"
Eu, personal, le-am citit pe primele două, urmează şi cea de-a treia.


Ce trebuie să faceţi: aveţi la dispoziţie o săptămână şi mai bine (intervalul de azi, joi 7 aprilie, ora 10.00, până vineri, 15 aprilie, ora 20.00):

1. ca să spuneţi, prin comentariu la acest articol, ce l-aţi întreba pe Alfie Kohn, dacă aţi avea ocazia? Ce nelinişte vă apasă, referitor la creşterea şi eduaţia, disciplinarea şi învăţarea emoţiilor etc la propriul copil? Alegeţi una singură, "cea mai cea" dintre neliniştile voastre, căci sunt convinsă că-s mai multe, de fapt! :)
2. Şi apoi, să distribuiţi acest articol printre cunoscuţii voştri pe Facebook - pentru ca tot mai multă lume să afle de venirea lui Alfie Kohn şi să-şi găsească răspuns la întrebările proprii care îi apasă pe teme de educaţie parentală.

Pe 15 aprilie seara vom alege prin random.org şi vom anunţa câştigătorul pachetului de cărţi oferite de Totul despre mame.

Succes! Şi înscrieţi-vă la conferinţă!

8 comments:

  1. Cum putem gestiona mai usor conflictele dintre fratii de aceeasi varsta?

    ReplyDelete
  2. Cum putem gestiona emotiile copilului de 2 ani si 6 luni atunci cand primeste o imbrancitura sau o palmuta , in parc, chiar de la cel pe care il considera cel mai bun prieten, ? Si cu care se joaca destul de frumos o buna perioadă de timp.

    ReplyDelete
  3. Cum reușesc sa ma conectez cu copilul meu atunci cand nici eu nu sunt disponibilă emoțional?

    ReplyDelete
  4. Eu as întreba cum sa explic unui copil de 4 ani ca e ok sa nu fie primul ci mai important e sa facă de placere totul, nu cu gândul la rezultate.

    ReplyDelete
  5. L as intreba cum imi pot invata baiatul de 2,7 ani sa devina mai sociabil.Sa reactioneze cand este muscat/ impins/ agresat de alti copii...sa nu mai stea sa indure.va multumesc frumos.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. Cum pot rezolva problema concurentei între frați?va multumesc

    ReplyDelete
  8. Cum pot rezolva problema concurentei între frați?va multumesc fb vasilica saroiu

    ReplyDelete

Comentarii