Monday, July 20, 2015

Micile Vedete ... "verzi"

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” împreună cu grupul de reciclare Green Group au încheiat proiectul pilot Caravana Micile Vedete - SIGUREC, constând în proiecții de film și sesiuni pe teme ecologice în 12 școli din București.


Astfel, peste 3.500 de copii au vizionat filmul educativ pentru copii “Aurora. Doctorul pădurii”, ai căror protagoniști sunt chiar elevii cursanți ai Școlii de Film și Televizune pentru Copii „Micile Vedete”. Copiii au luat parte la o serie de sesiuni interactive despre reciclare și colectarea selectivă a deșeurilor, susținute de specialista grupului de reciclare Green Group, Georgiana Bădălică.

Plecând de la ideea că modelele cele mai potrivite care să îi ghideze pe copii sunt chiar alți copii, Școala de Film și Televiziune „Micile Vedete” a realizat filmul “Aurora. Doctorul pădurii”, a cărui protagonistă este o fetiță ce iubește pădurea și face tot posibilul pentru a o salva de efectele devastatoare ale gunoaielor aruncate la întâmplare. Ea reușește să mobilizeze și alți copii și le oferă o lecție valoaroasă despre implicare și responsabilitate.

În timpul sesiunilor, copiii au aflat de la Georgiana Bădălică, specialistă Green Group, cum trebuie să sorteze corect deșeurile, ce se întâmplă într-o fabrică de reciclare și în ce se transformă deșeurile după procesarea lor în fabrici. De asemenea, copiii au făcut cunoștință cu SIGUREC, stația inteligentă ce preia peste 10 tipuri de deșeuri reciclabile generate în gospodării și care oferă garanția că deșeurile ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) este un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovatoare, special create și adaptate: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție pentru copii.

Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deșeurilor din România, ce cuprinde companiile GreenTech SA, GreenFiber International SA, GreenWEEE International SA, GreenLamp Reciclare SA, GreenGlass Recycling, precum și Total Waste Management.

SIGUREC este cea mai modernă soluție de colectare selectivă ce există la ora actuală în România, având integrat un sistem automatizat de preluare a deșeurilor și un software inteligent ce înregistrează fiecare deșeu introdus.

No comments:

Post a Comment

Comentarii