Tuesday, May 27, 2014

Creator de instalaţii, de Ziua Copiilor


Şi pentru voi 1 Iunie e ziua cea mai importantă din an? Vă gândiţi unde aţi putea s-o petreceţi într-un mod original şi nemaigândit până acum? De 1 Iunie Asociaţia Da’ De Ce vă propune un eveniment altfel în care, alături de prietenii de la Romstal, vom construi un labirint prin care să vă puteţi "pierde", dar şi construi jucării inedite din obiecte la care nu v-aţi fi gândit vreodată că pot fi atât de distractive. Aşteptăm în acest spaţiu interactiv cu acces gratuit toate familiile cu copii cu vârsta între 2 şi 10 ani la Zeppelin Schule, strada Icoanei numărul 17 A, între orele 10 şi 17, să alergăm, să rădem şi să construim împreună.

Format din 2 elemente: un labirint 3D din ţevi şi o zona interactivă unde copiii vor construi mici instalaţii de artă şi jucării, spaţiul interactiv va îmbina mişcarea cu logica, va fi un loc pentru exersarea dexterităţii şi imaginaţiei. Tehnica, logica, joaca şi arta se vor întâlni sub forma unor ateliere creative.

Pentru că 1 Iunie este sărbătoarea noastră preferată vom explora lumea din jurul nostru cu ajutorul copiilor curioşi, pornind de la obiecte care devin vii, pline de sens, adevărate surse de cunoaştere şi imaginaţie. De data aceasta am pornit de la ideea că ne-ar plăcea să construim un spaţiu în care copiii să se poată mişca liber, un labirint pe care să-l rezolve, să-l parcurgă şi să-l înţeleagă ca structură logică distractivă. Folosind ţevi şi fitting-uri din PVC vom realiza un labirint prin care micuţii trebuie să treacă pentru a ajunge la zona de construcţie.

Odată rezolvată enigma labirintului, vom pune în aplicare conceptul de puzzle tridimensional prin care le dăm mână liberă copiilor să construiască o lume proprie, inventând şi dând o nouă formă fiecărei piese. Copii reinterpretează obiectele în momentul în care se joacă cu ele, în acelaşi timp învăţând la ce folosesc, cum se folosesc şi cum se numesc. Vom pune în discuţie universul instalaţiilor cu reţeaua ei de produse fascinante: ţevi, fittinguri, coturi, teuri, furtunuri, benzi izolatoare colorate şi garnituri. Copiii vor putea picta, lipi, monta toate obiectele alese şi să creeze o instalaţie de artă, structuri geometrice, jucării, obiecte decorative sau mobilier imaginar. Pentru a-i inspira, copiii vor găsi la faţa locului câteva modele deja construite, precum şi educatorii Da’ De Ce gata să-i ajute.

Pentru că o singura zi pe an avem voie să ne jucăm de dimineaţa până seara, să ne murdărim de culori, să râdem şi să ‚dăm în mintea copiilor’, vă propunem să facem acest lucru împreună, într-un program educativ menit să ne exerseze spiritul de aventură şi inventivitatea: http://www.asociatiadadece.ro/program/creator-de-instalatii/



Accesul la acest evenimentul este gratuit, urmărind intervalul orar orientativ:

• orele 10:00 - 11:30 - familii cu copiii de 2-3 ani;
• orele 11:30 – 13:30 - familii cu copii de 4-6 ani;
• orele 13:30 – 16:30 - familii cu copiii de 6-10 ani;

No comments:

Post a Comment

Comentarii