Saturday, March 29, 2014

Atelier de benzi desenate la Academia Motanov


Academia Motanov organizează la Bucureşti un atelier de benzi desenate pentru tineri între 12 şi 16 ani, cu înscrieri până pe 15 aprilie 2014.

Atelierul îi va familiariza pe tineri cu universul BD şi cu modul în care sunt gândite BD-urile. Participanţii vor învăţa să construiască o poveste cu un personaj bine conturat, să o spargă în cadre, să o deseneze şi să o coloreze. Prima parte a atelierului se concentrează pe poveste, a doua pe desen. Se vor da teme aproape după fiecare întâlnire, dar nu va fi un efort, aşa e cu activităţile plăcute.

BD-ul face legătura dintre scris şi vizual, face povestea să fie mai atrăgătoare. Banda desenată ne învaţă să ne structurăm, să etapizăm şi să prioritizăm – deci e vorba şi de competenţe transversale, aplicabile apoi în orice activitate, nu doar de competenţele artistice – poveste şi desen.

Atelierul se va desfăşura în perioada 26 aprilie – 1 iunie şi va cuprinde 12 şedinţe de câte două ore, sub îndrumarea a doi creatori de benzi desenate: Robert Obert şi Diana Necşulescu. Costul atelierului este de 800 de lei şi include câte un album BD pentru fiecare participant + revistă editată şi tipărită cu BD-urile realizate la atelier + materialele pe care le vor folosi participanţii + diplomă.

Înscrierile sunt deschise până pe 15 aprilie. Pentru detalii, intraţi aici. Noutăţile vor fi anunţate în evenimentul pe Facebook.

Academia Motanov este un proiect al asociaţiei culturale şi educative Brain Fitness. Academia organizează ateliere pentru copii şi adolescenţi, cu o durată de cel puţin o lună, coordonate de profesionişti pasionaţi.

No comments:

Post a Comment

Comentarii