Wednesday, December 4, 2013

Clasic e fantastic: Copilăria lui Wagner

Teatrul Odeon şi Asociaţia Clasic e fantastic
prezintă
COPILĂRIA LUI RICHARD WAGNER
în cadrul proiectului educativ prin şi pentru muzică adresat copiilor
Clasic e fantastic - Copilăria marilor compozitori
Concepţie şi construcţie păpuşi: Aurelia Olteanu, Regia Monica Ciută, ScenariulEmanuel Ciocu, ScenografiaSânziana Tarţa, Consultant de specialitate: Cristina Sârbu
Cu:  Alin Olteanu, Monica Ciută, Sânziana Tarţa, Irina Sârbu, Aurelia Olteanu, Valeria Cristia, Raluca  Ouatu (pian)
Avanpremiera: joi, 12 şi vineri, 13 decembrie, ora 18.00, Sala Studio
Micuţul Richard Wagner locuieşte în casa tatălui său vitreg care este actor. Scena de teatru îl fascinează, luminile strălucitoare, poveştile cu cavaleri şi prinţese, luptele cu spada şi fiinţele fantastice, zmei, pitici şi balauri… Când vrea să se joace, îşi imaginează că are un inel fermecat care îi dă toată puterea lumii şi un coif fermecat care, îl face nevăzut atât pentru oameni cât şi pentru zei. Pe rând, i se pare că este strălucitorul cavaler Lohengrin în barca trasă de lebădă, Wotan – stăpânul zeilor sau misteriosul Olandez zburător. Dar cel mai mult îl fascinează super-eroul Siegfried şi aventurile lui fantastice.
Ascunşi sub patul lui Richard, şoriceii Sică şi Rică se lasă antrenaţi şi ei în poveştile scornite de bogata imaginaţie  a băiatului înaripată de lecturi de legende. Şi mai interesant este faptul că Richard se aşează tot mai des la pian şi conturează din sunete imaginile eroilor lui  şi o face atât de bine încât Sică şi Rică îşi dau seama imediat despre cine este vorba. Încântaţi, ei vor povesti, la rândul lor, tuturor celor care îi ascultă, minunatele întâmplări pe care le-au urmărit cu ochii minţii, alături de micuţul Richard Wagner şi lumea sa muzicală.
Spectacolul este realizat cu sprijinul Goethe Institut din Bucureşti şi sponsorizat de DACIA.
Preţul biletelor: adulţi 21,20 lei; copii 12,72 lei
Durata: 1h 10 min

No comments:

Post a Comment

Comentarii