Friday, March 15, 2019

Cooltural de weekend: 16-17 martie 2019

SÂMBĂTĂ 16 MARTIE 2019


O zi dedicată ție și relației cu copilul - Conferința Dr Lawrence Cohen în România
Dr Lauwrence Cohen este psiholog și psihoterapeut, autor de cărți, in Statele Unite ale Americii
Mai multe detalii găsiți pe site-ul organizatorilor aici: http://www.parenting-academy.ro/
Dr Lawrence Cohen invită părinții și nu numai la evenimentul "O zi dedicată ție și relației cu copilul tău” din 16 martie la Hotel Sheraton. Evenimentul se desfășoară în intervalul orar 10.00 - 18.00 și va fi un eveniment bilingv, atât pentru cei din sală, cât și pentru cei din online, cu ajutorul unui traducător specializat.
Înscrieri la Parenting-Academy.ro
Tot aici veți găsi și mai multe argumente pentru a vă înscrie la eveniment, expuse chiar de Larry Cohen.

Cartea junglei
O poveste veche de 100 de ani, într-un spectacol musical pentru întreaga familie
la Teatrul Principal, str Lipscani nr 16
detalii aici

#EMOJIPLAY
un spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu
SÂMBĂTĂ, 16 martie, ora 19.00
Teatrul Excelsior, Sala „Ion Lucian”
cu: Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alex Călin, în alternanță cu Bianca Bor și Bogdan Iacob
Pus în scenă de cunoscutul coregraf și dansator Gigi Căciuleanu, #EmojiPlay îmbină limbajul „tridimensional” al dansActorilor cu vizuala lume bidimensională a emoticon-urilor. Pe zi ce trece, suntem invadaţi de simboluri şi abrevieri de tot felul. Emoţiile sunt codificate în imagini stilizate, concentrate în doar câteva litere. Spectacolul aduce în prim plan transformarea comunicării clasice într-un limbaj nou, codificat și extrem de sugestiv, bazat pe ciocniri de semne universal recognscibile care se iau la întrecere cu imaginația.
Durata spectacolului: 1h | 12+
Bilet: 30 lei (preț întreg) | 16 lei (preț redus – elevi, studenți și pensionari, grup organizat)


Atelier de magie pentru copii
un spectacol în cadrul proiectului "Teatru la cinema"
la Hollywood Multiplex din Mall Vitan
ora 15.00
detalii aici


Littleimpro
Muzeul Țăranului Român
sâmbătă16 martie, ora 17.00
Spectacolul nostru este construit în totalitate pe sugestiile copiilor. La fiecare probă prezentatorul alege aleatoriu din public un numar de copii (1, 2, 7 etc, în funcție de cerințele jocului), ce vor participa alături de actori la proba respectivă.
Copiii sunt încurajați să vorbească în public, să își folosească imaginația, creativitatea și spontaneitatea într-un mediu sigur și prietenos, care îi ajută să lege această experiență de emoții pozitive, dezinhibante pentru a crea spectacolul alături de actori.
Mai multe informații despre spectacol puteți găsi aici
Bilete se pot achiziționa de pe site de aici sau de pe platforma MyStage sau de pe EventBook



Un panda singur-singurel
Sâmbătă, 16 martie, ora 10.00 și 11.30, Tăpușele vă invită la spectacolul-atelier
„Un panda singur-singurel”,
vârsta recomandată 1-3 ani.
În adâncul pădurii de ceaţă, trăieşte un urs panda singur-singurel. Îşi doreşte un prieten, dar nu ştie ce trebuie să facă. Poate că ar fi bine să urmeze exemplul celorlalte animale... O poveste amuzantă despre cum să-ţi faci prieteni, rămânând în acelaşi timp tu însuţi.
Cost bilet: 50 lei de copil. (tata si mama nu plătesc bilet, dar participă)
Cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.
Locuri disponibile : 25 copii.
Adresa: Hotel Caro, sala Iorga, Bd. Barbu Văcărescu nr. 164 A, sector 2, Bucureşti.
Înscrieri: rusunicoleta3@gmail.comtapusele@gmail.com
Telefon: 0747 702 284, 0723 466 013.



BookAntipa
Dacă ai între 3 și 5 ani, te invităm la Muzeul Antipa să faci cunoștință cu Elmer – elefantul multicolor care încântă copiii din întreaga lume și cu prietenii lui, ursulețul pierdut și balenele! Întâlnirea va avea loc în această sâmbătă, 16 martie de la ora 10:15 în Sala Atelier a Muzeului.
Prin exerciții jucăușe și creative, copiii vor descoperi cât de bogată și de fascinantă este lumea poveștilor, lumea în care poți experimenta cele mai mari aventuri într-o siguranță deplină.
Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail info@antipa.ro, în limita a 20 de locuri/atelier, iar taxa de participare este de 25 lei/copil.

DUMINICĂ 17 MARTIE 2019

Tu cum ai fost iubit de parinții tăi sau de celelalte persoane? Știai că felul în care am simțit iubirea mamei și tatălui atunci când eram copii ne trasează un drum inconștient al relațiilor noastre de adulți, atât în calitate de părinți, cât și în celelalte roluri pe care le avem - partener de cuplu, prieten, profesionist etc?

Pe 17 martie, la Workshop "Diving in deeper", vei face cunoștință mai bine cu dr. Lawrence Cohen care, alături de Otilia Mantelers, te va ajuta să te redescoperi. 

Știi deja că pe 16 martie Dr Lawrence Cohen va susține o conferința la București. Te poți înscrie aici

Dacă sâmbătă, 16 martie, accentul se pune pe relația cu copiii, duminică focusul va fi pe interiorul persoanei. Poți să faci parte dintr-un grup restrâns, care va avea ocazia să lucreze practic pentru a reuși să își înțeleagă mai bine copilăria, pentru a fi mai bine în prezent.

Înscrie-te aici https://bit.ly/2Tc33cP.


Pe 17 martie te vei bucura la fiecare sesiune de exerciții practice de introspecție și de întrebări și răspunsuri. Evenimentul va fi în limba engleză, fără traducere, și nu se va transmite online, tocmai pentru că se dorește conexiune mai bună între participanți și dr. Lawrence Cohen.



BAMBI
după Felix Salten, regia Attila Vizauer
DUMINICĂ, 17 martie, ora 11.00
Teatrul Excelsior, Sala „Ion Lucian”
cu: Ioana Repciuc, Mădălina Ignat, Dumitru Georgescu, Dan Clucinschi,Anca Florescu, Ana-Maria Irimia, Cristiana Ioniţă, Lia Gherman,Ştefania Dumitru, Robert Radoveneanu, Oliver Toderiţă, Andrada Fuscaş, Eugeniu Cozma, Ana Turoş, Andreea Hristu, Smaranda Găbudeanu, Alina Dumitrelea, Alexandra Stroe, Cosmina Dobrotă, Meda Topîrceanu, Dragoş Spahiu
Micul prinț Bambi se naște într-o primăvară, într-un luminiș. Are o mamă frumoasă și iubitoare; tatăl lui e cel mai impunător cerb din pădure; are rude numeroase și prieteni de toate speciile. Chiar dacă omul apare din când în când, cu pușca pe umăr (și ce e ăsta, se întreabă animalele, un fel de braț, al treilea braț?), Bambi va crește mare și va învăța ce are de făcut. Efortul e mare, dar puiul de cerb are stofă de învingător. E gata să devină un prinț adevărat.
Durata spectacolului: 1h 20 min | 5+
Bilet: Individual: 16 lei – copii; 24 lei – adulți

ARLECCHINO ȘI PIERDUTELE IUBIRI
de Enrico Bonavera, după o canava de Commedia dell'Arte, regia Enrico Bonavera
DUMINICĂ, 17 martie, ora 19.00
Teatrul Excelsior, Sala „Ion Lucian”
cu: Aida Avieriței, Loredana Cosovanu, Oana Predescu, Radu Micu, Mircea Alexandru Băluță, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Ion Bechet, Ana Udroiu, Mihai Mitrea, Raluca Botez
Spectacolul Arlecchino şi pierdutele iubiri are un început shakespearian: doi tineri se iubesc în secret. Pentru a-i păcăli pe părinții care se împotriveau, se hotărăsc să apeleze la o licoare care simulează moartea celui care o bea. În felul acesta, au timp să își organizeze fuga. Dar calcularea greșită a timpilor și stângăcia servitorilor generează o noapte plină de încurcături și șotii. În zori, totul rezolvă, iar îndrăgostiții pot, în sfârșit, să aibă nunta mult dorită.
Durata spectacolului: 1h 35 min | 12+
Bilet: 30 lei / 24 lei / 16 lei
Preț redus – elevi, studenți, pensionari, grup organizat: 16 lei


Teatrul național pentru copii
cu Marian Râlea
ora 11.00
la TNB
detalii aici


Fazele lunii
Duminică 17 martie ora 11:00
Orășelul cunoașterii
- astrofizică distractivă-
Ce se ascunde pe partea cealaltă a lunii? De ce Luna iși schimbă forma zi de zi? Care-i faza? Ce sunt “Fazele Lunii”? Vom afla cu ajutorul unei porții delicioase de Oreo multe informații interesante, dar mai ales cum să sculptăm științific!


Dragul meu Apolodor!
Duminică, 17 martie, ora 10.00 și 11.30, Tăpușele vă invita la spectacolul-atelier
“Dragul meu, Apolodor!”,
recomandat tuturor 1-6 ani.
Apolodor, pinguinul călător, vă aşteaptă să vă povestească cele mai interesante aventuri prin care a trecut. După spectacol te vei putea juca cu toată recuzita şi cu toate personajele.
Părinţi, nu uitaţi aparatele foto acasă!
Cost bilet: 50 lei de copil. (tata si mama nu plătesc bilet, dar participă)
Cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.
Locuri disponibile : 25 copii.
Adresa: Hotel Caro, sala Iorga, Bd. Barbu Văcărescu nr. 164 A, sector 2, Bucureşti.
Înscrieri: rusunicoleta3@gmail.comtapusele@gmail.com
Telefon: 0747 702 284, 0723 466 013.

Cinema Elvire Popesco
Film pentru copii: Harvie și muzeul fermecat, rulează duminică, 17 martie, ora 11:00 în varianta dublată.
Harvie este un băiețel isteț, dar cam neastâmpărat, iar cea mai mare pasiune a sa sunt jocurile video. Ar da orice pentru a termina ultimul nivel! Într-o zi, împreună cu prietena sa, Monica și patrupedul Jerry, ajunge prin părțile neexplorate ale Muzeului de Păpuși. Cei trei descoperă că muzeul este de fapt fermecat, iar păpușile vechi de sute de ani se trezesc la viață! Dar o forță malefică amenință muzeul, iar Harvie este singurul care o poate opri. Oare va reuși Harvie să treacă peste propriile slăbiciuni și să facă față provocărilor din lumea reală?
Biletele se pot cumpăra de la casieria cinematografului, online de pe www.elvirepopesco.ro, precum și din locațiile partenere.

No comments:

Post a Comment

Comentarii