Thursday, July 19, 2018

Sugestii pentru weekendul 20-22 iulie 2018

La Cinema Elvira Popesco, filme pentru întreaga familie, după următorul program:

Vineri 20 iulie

15:00 - Le roi et l'oiseau / Regele și pasărea cântătoare
Recomandare de vîrstă: +6
Regele Charles V Şi Trei Sunt Opt Şi Cu Opt Face Şaisprezece este regele tiran al Takicardiei. Doar o Pasăre vorbareaţă şi glumeaţă, care trăieşte pe turnul palatului, are curajul să-l provoace. Regele e îndrăgostit de o frumoasă şi modestă Păstoriţă, pe care vrea să o ia de soţie, însă fata e îndragostită de Măturatorul. Îndrăgostiţii fug de Rege şi în drum salvează o Pasăre.
Proiecţie în limba franceză, cu subtitrare în română.

Sâmbătă 21 iulie
12:00 - Incredibila poveste a perei uriașe
Recomandare de vîrstă: +6
Elefantul Sebastian şi motanul Mitcho pleacă în aventura vieţii lor, după ce primarul lor dispare. Călătoria nu este deloc uşoară şi este nevoie de mult curaj din partea aventurierilor, dar nimic nu-i poate opri. Sunt hotărâţi să găsească Insula Miserioasă şi să-l aducă acasă pe JB.
Proiecţie dublată.

Duminică 22 iulie

12:00 - Operațiunea Ham-Ham
Recomandare de vîrstă: +5
Câinele polițist rottweiler, Max şi partenerul său FBI investighează răpirea unui pui panda de către o rețea secretă de comercianți ilegali de animale. Pentru a lucra sub acoperire și a dejuca complotul, masculul Max trebuie să îndure o transformare completă, dar cu ajutorul noului său antrenor, va învață că încrederea în ajutorul altora poate uneori să fie mai satisfacătoare decât să lucreze singur.
Proiecţie dublată.


14:00 - Peter Iepurașul
Recomandare de vîrstă: +5
Peter, iepuraşul rebel, încearcă să se strecoare în grădina de legume a fermierului McGregor, fapt care-l va purta într-o serie de peripeții.
Proiecţie dublată.

Biletele se pot cumpăra de la casieria cinematografului, online de pe www.elvirepopesco.ro, precum și din locațiile partenere: librăriile Kyralina (Str. Biserica Amzei nr. 10), Humanitas (Bulevardul Elisabeta nr. 38 sau Calea Victoriei nr. 45) sau sediul Eventbook (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 21)



Activități pentru copii la Muzeul Municipiului București
Începând de miercuri, 18 iulie 2018

Muzeul Municipiului București invită copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani să participe la atelierele educative ce se desfășoară la fiecare dintre cele 8 muzee din structură, în perioada 18 iulie – 7 septembrie 2018

Proiectele „Caravana Muzeelor ” și „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” reprezintă programe de tradiție desfășurate în cadrul MMB, care au cumulat peste 500 de participări în edițiile pe anul 2017.

Programul Caravana Muzeelor se adresează copiiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani și reprezintă o călătorie tematică prin București. Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor, precum și o paletă de tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea, având ocazia să experimenteze practic diverse forme de artă – pictură, desen, modelaj. Participarea se realizează pe bază de înscriere la adresa conferinte@muzeulbucurestiului.ro și la nr. de tel 0722 574 897. Taxa de participare este de 10 lei / atelier pentru fiecare copil.
Proiectul, aflat la ediția a VII-a, a fost inițiat de către Angelica Iacob, în prezent Șeful Secției Relații Publice, Marketing și Proiecte Culturale al Muzeului Municipiului București, și este coordonat de Dr. Roxana Coman, muzeograf în cadrul aceleiași secții.

Programul lunii iulie:

1. În vizită la maestrul Aman: 18-20 iulie 2018, Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr.8)

Miercuri, 18 iulie, ora 10.00 – Ateliere de artiști din București: în casa maestrului Aman, descoperim un atelier realizat după planurile artistului. Vom povesti despre cum picta aici Theodor Aman, despre seratele pe care le organiza, și vom picta, cu acrilic pe pânză, propriul nostru atelier.

Joi, 19 iulie, ora 10.00 – Viață cotidiană din Bucureștiul de altădată: povestim despre viața cotidiană din secolul al XIX-lea, despre vestimentația doamnelor și a domnilor care veneau în vizită la maestrul Aman, iar la atelier vom aborda pictura pe lemn, cu acrilic, pentru a picta o scenă de interior.

Vineri, 20 iulie, ora 10.00 – Theodor Aman și muzica: artistul Theodor Aman era un artist complex, cântând și la violoncel. Împreună vom descoperi celebre arii de muzică pentru violoncel și vom căuta diverse instrumente muzicale în picturile artistului. Inspirați de muzică, vom realiza la atelier un colaj cu subiect ales de fiecare dintre noi.

2. Istoria unei familii de artiști: familia Storck: 25-27 iulie 2018, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck (Str. Vasile Alecsandri nr. 16)

Miercuri, 27 iulie, ora 10.00 – Sculptorii din familia Storck: ne familiarizăm cu o apreciată familie de artiști, a cărei istorie a început în secolul al XIX-lea cu sculptorul român de origine germană, Karl Storck, primul profesor de sculptură la Școala de Belle-Arte, înființată la București, și continuând cu fiii acestuia, Carol și Frederic. La atelier, inspirați de sculpturile din muzeu, modelăm în lut personaje diverse.

Joi, 28 iulie, ora 10.00 – Animale și plante din Grădina Paradisului: povestim despre frescele realizate de pictorița Cecilia Cuțescu-Storck în care sunt reprezentate animale și plante, apoi compunem, în tehnică mixtă, o grădină locuită de animale fantastice.

Vineri, 29 iulie, ora 10.00 – Casa familiei Storck: este o casă specială deoarece a fost realizată de Frederic și Cecilia pentru a se potrivi cu firea lor artistică. Descoperim împreună secretele fațadelor casei și lucrăm la atelier în tehnică mixtă o casă care să se potrivească cu personalitatea noastră.

3. Vara istoriei pe Calea Victoriei – ediția a IV-a a școlii de vară a Muzeului Municipiului București

Timp de opt săptămâni, parteneri ai Muzeului Municipiului București vor desfășura în grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), în sala Lapidarium și în clădirea principală, activități educative cu tematică variată:

Miercuri – Atelier Papelier ­­- ateliere de realizare a hârtiei manuale.

Joi – Asociația Redescoperă Istoria – istoria celui de-al Doilea Război Mondial prin activități cu diferite tipuri de uniforme și recuzită (vârsta recomandată: 7-12 ani).

Vineri – Asociația PlaYouth – atelier de storytelling - cum se concepe o poveste interesantă (vârsta recomandată: 7-12 ani).

Sâmbătă – „Salonul de Bandă Desenată – Povești din București” - ilustrarea orașului în ateliere de bandă desenată.

Atelierele se desfășoară între orele 10:00 – 12:00. Participarea se realizează pe bază de înscriere la adresa conferinte@muzeulbucurestiului.ro și la nr. de tel 0722 574 897. Taxa de participare este de 10 lei/ atelier pentru fiecare copil.

Program detaliat al activităților „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” din luna IULIE 2018:

Miercuri, 18 iulie, ora 10.00, Hârtie din Hârtie în 4 pași: pasul 1, workshop de realizare hârtie manuală, Atelier Papelier.
Joi, 19 iulie, ora 10.00, activitate educativă cu tema Bucureștiul în vreme de război, Asociația 
Redescoperă Istoria.
Vineri, 20 iulie, ora 10.00, atelier de storytelling, Asociația PlaYouth.
Sâmbătă, 21 iulie, ora 10.00, atelier De la benzi desenate la animație, în cadrul „Salonului de Bandă Desenată – Povești din București” cu Marius Paraschiv, artist.
Miercuri, 25 iulie, ora 10.00, Hârtie din Hârtie în 4 pași: pasul 2, workshop de tipar manual pe hârtia produsă în prima etapă, Atelier Papelier.

Joi, 26 iulie, ora 10.00, activitate educativă cu tema Viața copiilor și a femeilor în timpul războiului, Asociația Redescoperă Istoria

Vineri, 27 iulie, ora 10.00, atelier de storytelling, Asociația PlaYouth.

Sâmbătă, 28 iulie, ora 10.00, atelier De la benzi desenate la animație, în cadrul „Salonului de Bandă Desenată – Povești din București” cu Marius Paraschiv, artist.

Programul pe lunile august și septembrie va fi anunțat pe site-ul muzeului http://muzeulbucurestiului.ro/educatie.html




Programe pentru familii
Cum să fac și cum să zic

E căldură mare afară, și Bucureștiul parcă se mișcă mai încet. Dacă sunteți în luna lui cuptor în oraș, ne-am gândit să ne facem timpul mai plăcut și vă invităm în răcoarea sălilor MNLR pentru încă patru programe Da'DeCe, înainte de toamnă.

Weekend-ul acesta vă așteptăm așadar la Muzeul Național al Literaturii Române, astfel:

Sâmbătă, 21 iulie, de la ora 11:00 - la programul pentru familii cu copii de 6-8 ani și
Duminică, 22 iulie, de la ora 11:00 - la programul pentru familii cu copii de 8-10 ani.

Ne facem poftă pentru lecturile de vacanță aflând ce fel de vieți au avut scriitorii și criticii, în ce feluri s-au exprimat, ce nevoi și vise i-au însuflețit, și mai ales: cum au creat și cum s-au jucat? Vom povesti, vom crea și ne vom juca în muzeu, explorând în același timp și spațiul din și dintre noi înșine.

Înscrierile se fac la adresa programari@asociatiadadece.ro.
În situația în care nu puteți onora programarea făcută, vă rugăm să ne anunțați cât mai din timp posibil, pentru a putea înscrie familiile aflate pe listele de așteptare. Vă mulțumim!

Taxa de participare constă în achitarea biletului de acces în Muzeu care este 5 lei/ adult și 2 lei/ copil. Acest beneficiu este rezultatul parteneriatului dintre o instituție publică de cultură și un ONG de educație culturală.

Mai multe informații despre „Cum să fac și cum să zic” puteți găsi aici.

No comments:

Post a Comment

Comentarii