Monday, August 7, 2017

Dincolo de mare... este o carte pentru copii, tradusă din japoneză


Editura Cartea Copiilor lansează Dincolo de mare, una dintre cele mai cunoscute cărţi scrise şi ilustrate de Tarō Gomi. Gomi este un autor japonez cu o carieră impresionantă: a publicat peste 400 de cărți ilustrate, dintre care 50 de titluri au fost traduse în toată lumea.

Dincolo de mare aminteşte de inocenţa copilăriei, atunci când orizontul nu este deloc o limită, ci o provocare a imaginației. Un copil stă pe ţărm şi se întreabă ce poate fi dincolo de mare. Poate câmpii şi oraşe, poate parcuri de distracţii sau chiar animale fantastice. Unele întrebări sunt atât de simple și suntem atât de siguri că știm răspunsul încât par fără rost. Dar un copil nu ține cont, din fericire, de acest lucru şi se lasă fermecat de magia necunoscutului.


Acum în vârstă de 71 de ani, Tarō Gomi este foarte cunoscut în Japonia și datorită cântecelor și poeziilor pentru copii pe care le-a compus pentru diverse filme și spectacole de televiziune. Ca mulți mari artiști, Tarō Gomi reușește să ofere foarte mult folosindu-se de foarte puțin. Se inspiră de multe ori din lucrurile obișnuite pe care copiii le întâlnesc în lumea lor. Ilustrațiile sale se bazează mult pe sugestie, pe provocarea imaginației și depășirea clișeelor, iar textele, uneori adevărate poeme, mizează pe simplitate și emoție. Gomi a fost răsplătit în 1989 cu premiul pentru ilustrație la târgul de carte pentru copii de la Bologna.

Dincolo de mare este prima carte a lui Tarō Gomi tradusă în limba română. Cartea a fost publicată pentru prima dată în Japonia, în anul 1979. Prin această apariţie, editura Cartea Copiilor continuă seria de literatură japoneză pentru copii începută cu „O casă nouă pentru familia Șoricel“ de Kazuo Iwamura.


Cartea Dincolo de mare este recomandată copiilor între 2 şi 7 ani și este disponibilă pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la prețul de 29 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este antologia „Poezii din copilărie”.

No comments:

Post a Comment

Comentarii