Friday, October 9, 2015

Spectacol pentru liceeni, în festivaluri de teatru

Spectacolul The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Alan Bennett, regia Vlad Cristache, produs de Teatrul Excelsior, va fi prezent, în această toamnă, la festivaluri recunoscute din ţară şi din Bucureşti.

Luna octombrie se anunţă plină pentru spectacolul The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu, realizat de Vlad Cristache. Selectat într-o serie de festivaluri de anvergură, una dintre cele mai recente producţii pentru adolescenţi a Teatrului Excelsior va călători în ţară, dar nu va lipsi nici din Bucureşti.

Spectacolul, “asemenea unui film bun”, va fi prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, ediţia a VIII-a, oranizat de Teatrul de copii şi tineret „Luceafărul”, la Iaşi; apoi se va juca în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, ediţia a III-a, organizat de Teatrul Nottara, la Bucureşti. 
The History Boys va putea fi văzut la cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului de Teatru Piatra Neamţ şi este invitat şi la cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional “Zile şi nopţi de teatru European la Brăila”, şi va fi jucat pe scena Teatrului “Maria Filotti” din Brăila. 

Afiş The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu

Vă reamintim că spectacolul Teatrului Excelsior se regăseşte şi în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru, ediţia a 25-a şi va fi prezentat în zilele de 26 octombrie şi 31 octombrie.

The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Alan Bennett, traducerea Vlad Cristache.
Distribuţia: Mihai Dinvale, Radu Iacoban, Daniela Ioniţă-Marcu, Cristian Nicolaie, George Albert Costea, Alexandru Ion, Cezar Grumăzescu, Gabriel Costin, Mihai Conrad Mericoffer, Dan Clucinschi, Alexandru Voicu, Radu Mateucă
Regia şi scenografia: Vlad Cristache

Spectacolul se adresează adolescenţilor peste 16 ani.

Acţiunea se desfăşoară în anii ’80, la Cutlers’ Grammer School, într-un tradiţional colegiu de băieţi din Sheffield, Nordul Angliei. Obişnuitul stil de viaţă, nonconformist şi indolent, al elevilor din clasa de istorie, care se pregătesc pentru intrarea la facultate, este dinamitat de ambiţiile directorului. Acesta doreşte cu ardoare ca şcoala sa să urce în clasamentul celor mai importante instituţii de învăţământ. Iar ţintă devine reuşita tinerilor la renumitele Oxford şi Cambridge.

De aceea îl angajează pe Irwin, un tânăr profesor de istorie suplinitor. Tehnica sa modernă de predare intră în conflict atât cu Hector, profesorul excentric ce îşi savurează cunoştinţele în faţa clasei pentru propria lui plăcere, cât şi cu profesoara Lintott, cu un stil pedagocic mult prea tradiţional.

Cinic şi tranşant, Irwin reuşeşte să îi provoace pe tineri să abordeze subiectele de istorie în mod inedit, astfel încât studiul să le facă, chiar spre surprinderea acestora, plăcere. Ca în final ţinta - Oxford şi Cambridge - să fie, pentru prima dată în istoria colegiului, atinsă.

Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook şi pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro.
credit foto: Adi Bulboacă

No comments:

Post a Comment

Comentarii