Tuesday, April 28, 2015

Ultimele 3 zile de înscrieri la atelierul de desen pentru copii centrat pe personaj


30 aprilie e termenul până la care părinții își pot trimite copiii să învețe să deseneze, la a doua ediție a atelierului ținut de ilustratoarea Diana Necșulescu la Academia Motanov.

În școală, porneam de la mama, tata și casa, desenam peisaje reprezentative pentru anotimpuri, făceam portrete sau încercam să reproducem un măr și învățam să-i spunem „natură moartă”. Poate această metodă e un motiv pentru care unii dintre noi n-au continuat antrenamentul după ce orele de desen au ieșit din programă.

Desenul centrat pe personaj e mult mai amuzant. Pentru că vrei să poți desena un animăluț, un monstru sau cine știe ce creatură inventată de tine și vrei să le-o arăți prietenilor. Ca să desenezi un personaj, pornești de la forme simple – linii, cercuri, triunghiuri și alte figuri geometrice, care sunt baza pentru detaliile pe care le adaugi mai târziu. Până să zici să iese din desen și face beee, oaia e un cerc și câteva linii. Sau e o cutie, dacă o desenează Micul Prinț.

Pentru copiii care vor să învețe să deseneze personaje, Academia Motanov organizează la Centrul de Artă MORA din București un atelier de desen axat pe personaj. Pornind de la experiența în benzi desenate a coordonatoarei, copiii vor învăța și să se gândească ce fel de personalitate are personajul, ce face în scena desenată, de ce, cu cine interacționează. Personajul are o poveste în spate.

Vă puteți înscrie la atelier până pe 30 aprilie, iar atelierul urmează să se desfășoare între 9 și 31 mai. Întâlnirile au loc sâmbăta și duminica de la 12:30 la 14:30, timp de 4 weekenduri. Costul atelierului este de 450 lei și se plătește în două tranșe. Pentru programul detaliat pe ședințe și alte detalii, intrați pe http://www.motanov.ro/portfolio/atelierdesen/.

Academia Motanov este un proiect al asociației Brain Fitness, orientat pe ateliere pentru copii și tineri, gândite de un motan imaginar. Căruia coordonatoarea atelierului de desen i-a desenat iubita din afiș, dar asta e altă poveste.

No comments:

Post a Comment

Comentarii