Wednesday, January 21, 2015

Ce ni se pregăteşte în Lumea lui Momo, pentru perioada următoare

Casa păpuşilor - Atelier interactiv de arts & crafts şi bricolaj Sâmbătă 24 ianuarie, ora 11.00
Pentru fete şi băieţi harnici ..dar si parinti cu pofta de joaca
grupa de varsta 4-10 ani
instructor: Oana BernecherCâţi copii nu îşi imaginează o casă doar pentru ei şi jucăriile care zâmbesc complice în cutiile din camera lor? Dar o casă în care să locuiască toate păpuşile? Sau toate jucăriile de pluş? Sau, de ce nu, omuleţii de Lego?

Şi câţi părinţi nu îşi doresc ca feţele şi băieţii lor să fie creativi, îndemânatici, pricepuţi la vorbe şi la fapte, iubitori de frumos, cu încredere de sine şi capabili să lucreze împreună cu ceilalţi la transformarea viselor în realitate?

Ei, bine, si de data aceasta, Momo ştie cum să îi facă fericiţi pe copii şi pe părinţi deopotrivă. Sunteţi pregătiţi să aflaţi? Atunci, iată răspunsul: proiectul „Casa păpuşilor”. Da, căci nu este doar un simplu atelier, ci un adevărat proiect cu etape bine stabilite, termene limita, munca serioasă şi multă, multă imaginaţie. (De distracţie nu am pomenit nimic, fiindcă ştiţi deja că ea vine la pachet în căsuţa lui MOMO.)

În cadrul atelierului „Casa Păpuşilor”, copiii vor face planul casei (număr de camere, etaje, scara interioară, poziţia ferestrelor) lucrând astfel la abilitatea de a proiecta şi de a anticipa rezultatul final. Apoi, îşi vor suflecă mânecile şi se vor apuca de construit: vor îmbina plăcile, vor fixa pereţii, vor hotărî destinaţia camerelor şi vor realiza zidăria. Urmează detaliile care dau farmec casei: covoare lucrate cu iscusinţă, perdele colorate şi multe altele, toate după imaginaţia fiecăruia.

La final vor crea personajele ce vor însufleţi casă: vor coase păpuşi, o familie sau câţiva prieteni se vor juca şi alerga prin camerele construite chiar de mâinile lor. Munca zisă şi joacă va fi făcută în echipă, fie că este echipa de constructori, designeri sau croitori. Va fi o echipă grozavă aşa cum sunt toate echipele de părinţi şi copii.

·Proiectul atelier cuprinde 3 întâlniri, 1 şedinţă pe săptămână, după cum urmează: 
Atelierul 1- 24 ianuarie – proiectam cu imaginaţie casă, o construim temeinic şi o finisam cu simţ de răspundere.
Atelierul 2- 31 ianuarie – decoram casa cu tot ce trebuie: mese, scaune, paturi, perdele, covoare şi alte minunăţii.
Atelierul 3 – 7 februarie dăm viaţa casei: fiecare copil va desena şi apoi realiză o păpuşă.

Durata şedinţa: 70 minute, în fiecare sâmbătă de la ora 11.00.
Grupa maximă: 8 copii cu vârste între 4-10 ani (pot participa şi părinţii)
Preţ: 60 lei/şedinţa (materiale, instructor, ceai cald şi bucurie cât cuprinde din partea casei)
Pachet 3 şedinţe (se plătesc în avans la înscriere) 150 lei/copil (părintele nu plăteşte)

Atelier de ritm, muzică și percuție corporală pentru copii între 6-12 ani Sâmbătă 24 ianuarie , ora 11.00
Trainer: Robert Neagoe - actor

Și povestea vieții începe să prindă contur pe ritmul unei muzici știute doar de copiii care o creează atunci când bat din palme, pocnesc din degete, se lovesc peste inimă sau pășesc. Căci pășesc cu grație peste visele lor care tocmai se nasc din bucuria fără margini a copilăriei.

Pentru această iarnă geroasă MOMO vă propune un atelier de muzică și descoperire a propriului corp prin mișcare și ritm. Muzica însoțită de mișcare dezvoltă creativitatea, memoria, coordonarea, încrederea, atenția la sine și la ceilalți, concentrarea, răbdarea pentru a-i asculta pe ceilalți și a-și aștepta rândul, capacitatea ritmică, inteligența emoțională și comunicarea a€œuniversala”.

Pentru că muzica este un limbaj universal care pătrunde direct în suflet. Altfel spus, în cadrul atelierelor de percuție corporală copiii vor explora tot ceea ce propriul corp sonor poate oferi, toate efectele sonore posibilea€ binee a€“ nu chiar toaate ;) și își vor dezvolta capacitatea ritmică de care au nevoie în orice situație. Mai mult decât atât, ei vor face muzică folosindu-se de cel mai la îndemână instrument muzical: corpul.

Programul primelor 6 şedinţe:

24 ianuarie Pulsul muzicii - jocuri de mișcare pentru perceperea ritmului și armonizarea grupului. Formule de ritm pe muzică clasică - Radetsky March

31 ianuarie Ritmuri jucăușe - decoperirea structurilor ritmice, jocuri muzicale pe matematică, confecționarea de ""percussion board" - masă de lucru portabilă a percutionistului

7 februarie Tempo - variații dinamice, jocuri și formule noi de body-percussion

14 februarie Pitch - înălțimea sunetelor, jocuri pe tema xilofonului și asamblarea unui xilofon ușor de făcut acasă. Percuție cu pahare

21 februarie Instrumente de percuție geometrice, confecționarea unei tobe în forma de casă, consolidarea grupului de percuție - formule ritmice cunoscute

28 februarie Trupă de percuție, momente de grup, improvizație și reprezentații muzicale

Explorând prin joc liber ritmurile produse de corp și sunetele pe care le putem obține din natură copiii vor înțelege mult mai bine muzica. Astfel, exercițiile de percuție corporală îi vor ajuta să învețe cu mai multă ușurință să cânte la orice instrument de muzică își doresc. Tum Pa Tum Tum Pa / TciTci Tum Tum a€¦ așa pot parcurge copiii o experiență muzicală inedită menită să îi facă să își compună propria muzică în armonie cu sunetele naturii.

Trainer: Robert Neagoe este actor, a absolvit masteratul în arta actorului la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică a€œI.L. Caragiale” București, în anul 2012. Membru fondator al Asociatiei culturale EDUCART a€“ al cărei obiectiv este de a dezvolta funcția educativă a artei prin ateliere și spectacole. A participat la numeroase workshop-uri de teatru, mișcare și vorbire, dezvoltându-și constant abilitățile și luând cunoștință de noile metode în actorie și dans. Robert este și pedagog la Școala Liberă Waldorf (programul afterschool), unde a avut șansa să afle mai multe despre etapele de dezvoltare sănătoasă ale copilului, prin experiență directă dar și prin participarea la workshopuri de pregătire pentru învățători.

Atelierul este structurat în 2 module a câte 6 întâlniri fiecare, 1 ședință pe săptămână.
Durată ședință: 60 minute, în fiecare sâmbătă de la 11.00.
Grupă maximă de 10 copii cu vârste între 6-12 ani.
Pachet 6 ședințe 270 lei (ceai și apă plată oferite din partea casei)
Plata la ședință : 50 lei/copil (părintele participă gratuit)


Oameni de Zăpadă - Atelier de creativitate, joacă și explorare senzorială pentru copii de 2-3 ani


Atelier pentru copii și părinți laolata 
Sâmbătă 24 ianuarie, ora 11.00
cu Andreea Ștefan

A rămas mult prea puțină zăpadă prin curte sau parcuri cât să adunăm pentru un bulgăraș, iar de oameni de zăpadă nici nu poate fi vorba :-). Aproape că am și uitat că la începutul acestui an ne bucuram de abundență de zăpadă..iar oamenii de zăpadă bulgăriți s-au topit demult.

Cum ar fi să ne facem un om de zăpadă care să nu se topească niciodată? Să-l așezăm în camera noastră și să-l privim cum ne zâmbește ștrengărește?

Asta vom face sâmbătă, din șosete, nasturi, bumbi negrii și orez vom meșteri alături de părinți omul nostru de zăpadă. Iar înainte, cât să intrăm în spiritul nasului ros', vom asculta o povestioară de iarnă și vom explora o cutie senzorială plină de orez.

Cost participare: 50 lei/copil (părintele participă gratuit)
Ceai cald și apă plată din partea casei
Atelierul se întâmplă, ca de obicei, în căsuță noastră din Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, et 1, Sector 1 București. interfon 4321#.


Pe covorul fermecat al Poveștilor - Albă ca ZăpadaDuminică 25 ianuarie, ora 10.00

Atelier interactiv de teatru și povești
la Clubul Țăranului (Muzeul Național al Țăranului Român)
adresat copiilor cu vârste între 3-6 ani
cu actrița Ruxandra Coman

A fost odată ca niciodată....o poveste minunată, pe care un povestitor v-o rostește pe dată!!

Copii, păƒrinti, bunici, frați, surori și măƒtusici va invităm săƒ pornim într-o călăƒtorie imaginarăƒ în care vom trăƒi tot felul de întamplăƒri și emoții pe covorul fermecat al poveștilor.

Vom deveni personajele poveștilor care ne plac, și vom trăi împreună cu ei toate aventurile lor. Vom cânta, vom dansa, și prin intermediul teatrului vom învăța să ne exprimăm emoțiile și sentimentele, ne vom dezvolta imaginația și gândirea creativă, vom învăța să acționăm și să intrăm în joc, vom deveni mai încrezători și ne vom simți mai valoroși. Vom fi împreună într-o joacă de poveste!

La finalul atelierului vom modela și bricola fiecare câte un pictic. Tu care pitic ai vrea să fii?

Vă așteptăm duminică de duminică la Clubul Țăranului (Muzeul Național al Țăranului Român) Str. Intrarea Monetăriei - de fiecare dată cu o altă poveste, cu o joacă de poveste!

Durata atelierului: 60 de minute Adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Preț: 35 lei/copil (părinții nu plătesc) Număr limitat de locuri!!


Aventurile lui Hermann - Spectacol de teatru interactiv pentru copii


Duminică 25 ianuarie, ora 12.00 
recomandat copiilor de la 4 ani+ 

Adaptarea romanului lui Michael Ende „Lungul drum către Santa Cruz”, cu Antoaneta Zaharia (actriță a Teatrului Odeon) și Clara Flores (actriță a Teatrului Toma Caragiu din Ploiești)
adaptare și regie Antoaneta Zaharia
producție Lumea lui MOMO/ MOMOLINO

Într-o zi mohorâta de luni, Hermann o pornește către școală. Și când te gândești că ar fi atâtea feluri în care și-ar putea petrece frumoșii și prețioșii ani ai copilăriei, în loc să-și piardă vremea cu atâta învățătură! Și, la urmă urmelor, ce rost ar mai avea să rămână acasă ori să se mai ducă la școală, două locuri unde nimeni nu pare să se sinchisească și să aibă nevoie de el, unde nimeni nu se arată destul de înțelept în a-i prețui talentele cu totul și cu totul deosebite...însă lucrurile din mintea lui iau cu totul și cu totul o altă întorsătură în realitate!

Vă invităm copii, părinți, bunci și mătușici, să trăim, pas cu pas tot ce i s-a întâmplat lui Hermann de dimineață și până seară... să descoperim ploaia, focul și comorile ascunse, să ne ferim de monștrii rasariti din pământ, să ne luptăm cu un șarpe mare la circ și multe altele... Haideți să aflăm de ce apa stă în nori și de ce curge în jos, și de ce cădem dacă sărim de pe un bloc, și de ce putem vedea cum pământul se crapă ca o coajă de pepene sub picioarele noastre chiar dacă în realitate nu se întâmplă nimic...

La spectacol se va râde mult, vom cânta împreună ..și să nu vă mire mire dacă copiii voștri vă vor trage de mână să le cumpărați cărți și să le citiți înainte de culcare... sau chiar să înceapă să le citească ei...

Bilet intrare: 25 lei/persoanaƒ, cel de-ai doilea părinte are gratuitate.

 Și tu poți să pictezi! Și tu poți să iubești o culoare! Ce culoare ești? sub îndrumarea Anei Maistru, artist și profesor de educație plastică
Începem Marți 27 ianuarie 2015, oră 18.00
pentru copii între 4 și 7 aniA picta și a desena sunt probabil primele a€œindeletniciri artistice" ale copilului din primii ani de viață, copilul arătându-ne ceea ce simte în interiorul și respectiv în exteriorul sau. Hârtia de desen devine o lume fantastică care se naște prin simpla adăugare a unei pete de culoare sau trasare a unei linii. Copiii iubesc desenul. Copiii iubesc culorile. Copiii iubesc poveștile. iubesc lumina. Și aici nu e vorba de talent. Ci de nevoia de a fi tu însuți.

Dar și de creativitate, imaginație, comunicare a€“ stimulate în primul rând prin joacă, dar și de alte abilități pe care copiii și le pot dezvolta prin pictură și desen: percepția vizuală, reprezentarea obiectelor din jurul lor, coordonarea motorie, încrederea de sine, atenția la detalii și exprimarea emoțiilor.

Chiar așa cum văd copiii pictura? pleacă de la punct și linie, fac o baie de culoare și se joacă cu lumea formelor. Prin explorare și cu ajutorul tehnicilor de pictură și desen fiecare copil va primi ceea ce își dorește conform structurii sale emoționale, vârstei și gradului de implicare.

Atelierul este structurat în 2 module a câte 6 întâlniri fiecare, 1 ședința pe săptămână
Durată ședință: 60 minute, în fiecare marți de la 18.00
Grupă maximă de 10 copii
Preț modul: 290 lei/modul/6 ședințe (ceai și apă plată oferite din partea casei)


"Înainte de grădiniță"


Grup de socializare, joacă și dezvoltare abilități pentru copii de 2-3 ani
săptămânal -lunea și joia/ marțea și vinerea
de la 10.00 la 12.00

Încă nu v-ați înscris copilul la grădiniță, dar vreți ca totuși să facă parte dintr-un grup, în care să socializeze și și să se joace alături de alți copii de vârsta sa?
Vreți că momentul desprinderii de voi să fie unul lin și fără lacrimi?
Ați descoperit de curând magia jocului însă simțiți că parcă totuși lipsește ceva și vă doriți să învățați mai multe despre joacă, lucruri pe care să le continuați acasă?
Mai mult, după 2 ani încep întrebările... Cum se deschide asta? De ce n-am voie? Ce este acolo? Și câte și mai câte, iar una din cele mai bune metode de a le deschide apetitul pentru a acumula cunoștințe și pentru a le stimula imaginația este să le răspundeți întorcăndu-le întrebarea "Tu ce crezi?".

Tot după această vârstă nevoia lor de socializare cu alți copii este mult mai mare, dar în același timp desprinderea de mamă este dificilă, și au nevoie să o vadă în preajmă lor chiar și în timpul jocului liber.

De ce grup de joacă?
În primii ani de viață joaca este o componentă esențială, și prin joacă și jocuri, copiii au cele mai bune ocazii de a învață și de a afla lucruri noi despre ei, mediul înconjurător. La această vârstă, dar nu numai, joaca funcționează ca un instinct. Pentru copii este o sursă nesecată de energie, și în același timp jocul îi calmează, îi relaxează, le stimulează mintea și corpul. Este cea mai bună formă de învățare pentru un copil, și de evoluție pentru un adult.

La început copiii învață prin imitație...și cel mai apropiat model sunt părinții sau educatorii. E mult mai ușor să apuci o bucată de plastilină, un material textil sau cutie cu acuarelă dacă o vezi pe mamă desenând sau modelând, nu-i așa? Sau chiar să frămânți o bucată de aluat...

Lumea lui Momo va pune la dispoziție tot ceea aveți nevoie pe parcursul celor 16 ore tematice: educator cu experiență și drag de copii, un spațiu vesel și colorat, o atmosferă de acasă, materiale naturale - jucării de lemn, pânze, hârtie, acuarelă, lut, plastilină artizanală prin care copiii vor accesa fantasticul și realul deopotrivă, învățând lucruri noi exclusiv prin joacă.

Programul grupului de joacă are o structură repetitivƒă, ritmicăƒ, ce favorizează dezvoltarea sentimentului de sigurantăƒ, obișnuințelor săƒnătoase și voinței. Temele abordate în activităƒti au directăƒ legăturăƒ cu specificul fiecăƒrei perioade din an, cu procesele care au loc în naturăƒ și tradițiile legate de acestea.

Vom picta cu degetele sau cu pensula pentru a simți și controla mai bine culoarea.

Vom modela coca sau plastilina pentru a ne exersa motricitatea fină și pentru a învăța să prețuim ce lucrăm cu mână noastră.

Vom decupa hârtia sau o vom mototoli cu mânuțele noastre.

Vom face pâinică pe care o vom coace în cuptor și ne vom bucura de aroma ei ne vom juca cu lâna și vom descoperi în câte feluri se poate răsuci în mâinile noastre, fie că ne vom face un tablou, o minge sau un animăluț preferat.

Ne vom dezvolta limbajul și muzicalitatea prin cântece și poezii însoțite de gesturi, povești, teatru de masă, dar și jocuri corporale.

Vom scotoci prin cutia senzorială pentru a descoperi acele lucruri care fac diferența.

Vom asculta povești și vom face jocuri de grup

Odată intrați în grupul nostru@ Lumea lui MOMO, veți păși într-o comunitate de părinți care au valori și interese ca ale voastre, o comunitate în care există timp, atenție și respect pentru cei din jur, iar copii se simt ocrotiți și sprijiniți în evoluția și alegerile lor.

Programul săptămânal include:
- program activităti;
- materiale;
- o gustare de fructe de sezon;
- apă plată și ceai de fructe (pentru copii și însoțitor);
- discuții individuale părinte-educator la începutul perioadei și pe parcurs despre rolul activităților și aspecte ce țin de dezvoltarea copilului.

Cost abonament: 450 lei/lună/ 8 întâlniri/lună/ 2 întâlniri/săptămână (16 ore în total). Plata se face integral, la înscriere, iar ședințele rămase neefectuate datorate absențelor, se raportează în luna următoare până la maximum 2 ședințe suplimentare.

Pentru toate programele Lumii lui Momo, înscrie-te aici:
lumealuimomo@gmail.com
detalii: 0723.565.113

No comments:

Post a Comment

Comentarii