Monday, October 6, 2014

Premiile concursului "Cele mai frumoase cărţi din România"


• 10 premii pentru design de carte
• Expoziţia „Cele mai frumoase cărţi din România”: deschisă publicului până la data de 16 octombrie 2014, UNAgaleria, Bucureşti
• 39 titluri finaliste ale Concursului naţional de design de carte şi o selecţie de cărţi frumoase din Franţa

Luni, 6 octombrie la UNAgaleria din Bucureşti a avut loc gala de premiere a câştigătorilor Concursului naţional de design de carte, ediţia a treia. Premiile au fost înmânate de reprezentanţi ai partenerilor proiectului, iar în intervenţiile acestora au fost prezentate fragmente din argumentaţia juriului pentru acordarea fiecărui premiu. 

Organizatorii proiectului „Cele mai frumoase cărţi din România” au acordat o distincţie specială pentru excelenţă în susţinerea şi promovarea cărţilor frumoase Institutului Francez din Bucureşti, reprezentat de directorul instituţiei, Dl. Christophe Gigaudaut.
La vernisaj şi premiere a participat un public numeros, iar cărţile expuse au fost răsfoite cu mare curiozitate într-o scenografie alb-rosu, în acord cu identitatea vizuală a ediţiei din acest an.


Premiile acordate în concursul naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărtţ” 2014 sunt disponibile aici:http://celemaifrumoasecarti.ro/rezultate-concurs-cele-mai-frumoase-carti/premii-2014/
Expoziţia „Cele mai frumoase cărţi din România” este deschisă publicului până la data de 16 octombrie 2014 la UNAgaleria, Bucureşti. 

Prin contributţa Institutului Francez din Bucuresti, este expusa si o selectie reprezentativa de carti frumoase din Franta, care ne ofera ocazia de a aseza intr-un context mai larg productia de carte din Romania. Curatorul expozitiei este Dna Irina Damian, iar punerea in practica a conceptului expozitional a fost realizata cu sprijinul consistent al Institutului Cultural Roman.
Proiectul cultural Cele mai frumoase cărţi 2014 este organizat de Asociatia pentru Performanta si Cultura si este finantat de Administratia Fondului Cultural National. Mai multe detalii in comunicatul atasat.
Va multumim.

No comments:

Post a Comment

Comentarii