Thursday, February 27, 2014

Teatrul Ion Creangă. Spaţiu viu de la Biblioteca Naţională

Teatrul Ion Creangă anunţă deschiderea, începând cu data de 3 martie a.c., a unui nou spaţiu de joc pentru spectacole şi ateliere dedicate celor mici, dar şi părinţilor, la sala Ludoteca „Apolodor din Labrador”, din cadrul Bibliotecii Naţionale a României (Blvd. Unirii nr. 22).

Iniţiativa face parte dintr-un nou program, intitulat Teatrul Ion Creangă. Spaţiu viu, menit să aducă teatrul mai aproape de copii şi nu numai, acesta fiind lansat ca o invitaţie adresată întregii familii. O invitaţie care, totodată, îşi propune să scrie o nouă pagină în istoria de aproape jumătate de secol a instituţiei, copiii şi părinţii fiind invitaţi să ia contact cu arta într-o manieră inedită, pornind de la premisa că Teatrul Ion Creangă este şi trebuie să fie un spaţiu viu, unde magia spectacolului nu se opreşte în momentul în care se trage cortina, ci continuă în toate formele sale de expresie.

Programul Teatrul Ion Creangă. Spaţiu viu cuprinde activităţi culturale şi educaţionale, dintre cele mai diverse, după cum urmează: spectacole de teatru pentru copii cu vârsta între 0 şi 6 ani, ateliere de creativitate pentru copii, conferinţe susţinute de specialişti în domeniul psiho-pedagogiei, dedicate părinţilor, şi expoziţii de desene, costume sau diverse elemente în strânsă legătură cu arta teatrală.

Calendarul evenimentelor susţinute în luna martie de către Teatrul Ion Creangă la sediul Bibliotecii Naţionale a României (Ludoteca „Apolodor din Labrador”) cuprinde:

· Luni, 3 martie, ora 17.00 – „Seminţe-Semi” – Spectacol pentru copii între 1 şi 3 ani
· Vineri, 7 martie, ora 17.00 – „Rotocol” – Spectacol pentru copii între 1 şi 3 ani
· Luni, 10 martie, ora 18.00 – „Ce înseamnă să fii un părinte bun” – Atelier de parenting realizat în parteneriat cu SuntPărinte.ro (activitate gratuită, în bază înscrierii prealabile la adresa de e-mail: parenting@teatrulioncreanga.ro)
· Marţi, 11 martie, ora 17.00 – „Seminţe-Semi” – Spectacol pentru copii între 1 şi 3 ani
· Miercuri, 12 martie, ora 17.00 – „Seminţe-Semi” – Spectacol pentru copii între 1 şi 3 ani
· Vineri, 14 martie, ora 17.00 – „Jucăria de vorbe” – Atelier de teatru pentru copii între 6-9 ani
· Luni, 17 martie, ora 17.00 – „Şcoala prin joc – metode alternative de a învăţa” – Atelier de parenting realizat în parteneriat cu SuntPărinte.ro (activitate gratuită, în bază înscrierii prealabile la adresa de e-mail: parenting@teatrulioncreanga.ro)
· Miercuri, 19 martie, ora 17.00 – „Povestea spicului de grâu” – Spectacol pentru copii între 3 şi 6 ani
· Luni, 24 martie, ora 18.00 –Atelier „Cum dezvolţi încrederea în sine a copilului” – Atelier de parenting realizat în parteneriat cu SuntPărinte.ro (activitate gratuită, în bază înscrierii prealabile la adresa de e-mail: parenting@teatrulioncreanga.ro)
· Miercuri, 26 martie, ora 17.00 – „În parc” – Spectacol pentru copii între 3 şi 6 ani
· Luni, 31 martie, ora 18.00 – Atelier „Cum creşti autonomia şi independenţa copilului” – Atelier de parenting realizat în parteneriat cu SuntPărinte.ro (activitate gratuită, în bază înscrierii prealabile la adresa de e-mail: parenting@teatrulioncreanga.ro)

Biletele pentru spectacolele şi atelierele susţinute la Biblioteca Naţională a României de către Teatrul Ion Creangă vor fi puse în vânzare, începând cu data de 1 martie, la casa de bilete a Sălii Rapsodia din str. Lipscani nr. 53, dar şi în reţeaua Eventim, online pe www.eventim.ro şi în magazinele partenere: Orange, Vodafone, Germanos, Domo, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Mai multe informaţii despre noul spaţiu al Teatrului Ion Creangă găsiţi pe site-ul www.teatrulioncreanga.ro şi pe pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

No comments:

Post a Comment

Comentarii