Monday, February 10, 2014

Jody Pawel în România

Recunosc, nu ştiam cine este Jody Johnston Pawel, până să aud numele ei legat de programul de parenting Parent's Toolshop, la una dintre cele două conferinţe ale Uraniei Cremene la care am participat, organizate de Lumea lui Momo. Dar teoriile ei mi-au suscitat interesul, aşa că abia aştept s-o văd şi s-o aud în România. Dar iată cine este Jody Pawel:

sursa foto
Jody Johnston Pawel este de mai bine de 30 de ani lider mondial în educarea părintilor, facilitând cursuri pentru mii de părinţi, educatori, consilieri, profesori şi psihologi din SUA şi din întreaga lume. Este membru al „Advisory Board of the National Effective Parenting Initiative” încă de la înfiinţare, organizaţie din care fac parte cei mai bine cotaţi autori de parenting din Statele Unite. Consilier şi consultant social, parental şi familial acreditat, licenţiată de National Council of Family Relations, preşedinte al Parent’s Toolshop Consulting Ltd, este responsabilă de întreaga reţea de consilieri parentali, pe care i-a certificat în ultimii 30 de ani în întreaga lume.

Cea mai cunoscută carte a ei marca Parent’s Toolshop: The Universal Blueprint for Building a Healthy Family, a primit in 1999 şi 2000 “Seal of Approval” de la The National Parenting Center. În anul 2000, a fost nominalizată pentru prestigiosul Benjamin Franklin Award „The Bill Fisher Award for that year’s “Best First Book by a New Author,” sponsorizat de Publisher’s Marketing Association.

După lansare, pe baza conţinutului acestei cărti, Jody a dezvoltat programul de parenting Parent’s Toolshop, care timp de 15 ani a ajuns la peste 5.000 de familii şi profesionişti în parenting, recunoscută ca un master-piece de mii de experţi şi autori din întreaga lume, printre care şi Thomas Gordon, Jane Nelsen, John Gray, Donald Dinkmeyer, William Sears şi alţii.

Din 1996, Jody Pawel a pregătit şi certificat peste 100 de consultanţi Parent’s Toolshop care facilitează cursuri Toolshoop peste tot în lume, sub directa ei monitorizare, pentru a păstra reputaţia, dar mai ales nivelul de excelenţă şi profesionalism al programului de parenting.

Până acum, Jody Pawel a creat peste 100 instrumente de parenting (cărţi, cursuri, articole, înregistrări radio şi TV etc.) atât pentru părinţi, cât şi pentru profesioniştii din domeniu, cea mai cunoscută fiind T.I.P.S. (Tools for Improving Parenting Skills), sfaturi pentru părinţi oferite în mod regulat prin intermediul Dayton Parent and the Springboro Star Press.

Astăzi, Jody Pawel este Expert în Parenting pentru 5 platforme online de educare parentală din Statele Unite, având între 60.000 şi 4 milioane de abonaţi şi are propriul show radio intitulat „Parents Tool Talk”.

Jody este a doua generaţie de consilieri parentali, singura din lume cu acest statut. A preluat munca părinţilor ei şi a dus-o mai departe, facilitând alături de ei workshop-uri de parenting, înca din adolescenţă. Limbajul eficient al parentingului este limba ei maternă.

Pe plan personal, Jody este căsătorită din 1983 şi este mama a doi copii aproape adulţi, dintre care unul îi duce deja munca mai departe.

În 2010 a certificat-o pe Urania Cremene să împărtăşească părinţilor din România munca şi misiunea ei de o viaţă. 

Şi, după cum bine ştiţi, pe 22 februarie 2014 se va afla în ţara noastră unde va susţine, împreună cu Urania Cremene, conferinţa Parenting prin ochii copilului. 

Reamintim cele 2 părţi principale de pe agenda conferinţei:

1. Eu vreau libertate - ai mei mă vor responsabil. Despre cum să creşti un copil independent şi responsabil.
2. Mami, tati, nu o să fiu fetiţă toată viaţa. Cum o să fiu eu, ca femeie? Despre cum să creşti o fată, care să ajungă o femeie împlinită şi cu încredere în propria-i persoană.

Mai multe despre Jody, precum şi despre conferinţă, program, modalităţi de înscriere etc - găsiţi pe www.parentstoolshop.com

No comments:

Post a Comment

Comentarii