Monday, May 7, 2012

EDU - Târg educaţional

Cel mai dinamic târg educaţional, EDU 2012, va avea loc în perioada 11 -13 mai, în cadrul Centrului Expozitional Romexpo din Bucuresti si se va desfasura sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Evenimentul este adresat atat publicului larg (tineri absolventi de liceu sau facultate, elevi de liceu si studenti in cautare de burse de studiu, tabere educationale, programe de instruire sau de mentorat in strainatate), cat si reprezentantilor institutiilor de invatamant care prospecteaza piata educationala in cautarea de dotari moderne pentru sali de clasa, amfiteatre si laboratoare.

In contextul schimbarilor actuale din sistemul invatamantului, EDU 2012 vine in intampinarea tuturor celor interesati de perfectionare si instruire cu o gama variata de oferte si produse educationale in conformitate cu standardele internationale. In acest scop, ROMEXPO impreuna cu partenerii sai, Camerele de Comert si Industrie din Romania, vor organiza o serie de seminarii, lectii interactive, filme de instruire, workshop-uri si prezentari, conform urmatorului program:

VINERI, 11 mai 2012 -- Sala conferinte (Pav. C2)

10.00-11.00 Parteneriatul "GRADINITA -- comunitate locala", sesiune de comunicare. Moderatori: reprezentanti ai Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.
12.00-14.00 "Conceptul de firma de exercitiu si actiunile antreprenoriale desfasurate in scolile din sistemul IPT", prezentare. Moderatori: reprezentanti Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic.
14.00-16.00 dezbatere sustinuta de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar.
16.00-18.00 "Rromii chiar vin la scoala ?", dezbatere pe tematica educationala.
Moderatori: reprezentanti Directia Generala pentru Invatamant in Limbile Minoritatilor, Relatia cu Parlamentul si Partenerii Sociali.

SAMBATA, 12 mai 2012 -- Sala conferinte (Pav. C2)

16.00-17.00 "Competente de comunicare in actul didactic", sesiune de comunicare.
Moderatori: reprezentanti ai Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.

DUMINICA, 13 mai 2012 -- Sala conferinte (Pav. C2)

10.00-13.00 "Stiluri de comunicare manageriala", sesiune de comunicare
Moderatori: reprezentanti ai Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.
14.00-16.00 "Cercetare si participare in educatie", masa rotunda.
Moderator: Doamna Laura Capita -- cercetator PhD ISE -- Institutul de stiinte ale Educatiei.

La EDU2012, Artes si ActiveCenterau fost invitate sa organizeze "Baby & Kids Green Corner". Cu aceasta ocazie, organizatorii vor expune un "Paradis al Copilariei", o oaza de verdeata si sanatate, plecand de la programele educationale concepute pentru viitorii parinti, bebelusi si copii.

De asemenea, la EDU, Scoala "Micile Vedete" va organiza Cinematograful pentru Copii "Micile Vedete", un proiect-premiera nationala in cadrul caruia vor putea fi vizionate in mod gratuit toate filmele educative de scurt metraj in care joaca Micile Vedete, copii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani, absolventi ai Scolii de Film si Televiziune pentru Copii "Micile Vedete". Iar cap de afis, este bineinteles, filmul de scurt metraj selectionatla Festivalul de Film dela Cannes 2011, "Micile Vedete la Scoala".

Program de vizitare:

11.05.2012 -12.05.2012, intre orele 10:00-18:00
13.05.2012, intre orele -- 10:00-16:00.

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati site-ul dedicat evenimentului

No comments:

Post a Comment

Comentarii